Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
prosím o radu. 20.12.2012 jsem byla na revizi dělohy (samovolný potrat v 6.tt). Zajímalo by mě, jak dlouho po revizi počkat s dalšími pokusy o miminko. Názory se totiž hodně různí, byla jsem u dvou lékařů a každý z nich mi doporučoval něco jiného. Pročetla jsem také spoustu článků a názory odborníků se velmi liší. Zejména zahraniční lékaři doporučují počkat jen 6-ti nedělí. Je mi 31 let, nechceme s manželem moc otálet, ale také nechci nic zanedbat.
Vím, že obdobné diskuse tu již probíhaly, ale všechny jsou poměrně staršího data. Proto bych uvítala aktuální informace.
Děkuji moc za Váš názor,
Vendula
ZT mám za sebou 2×. V obou případech byl zákaz sexu 14 dní, snažit jsme se mohli hned po jedné MS po revizi
Po první revizi mi 3 lékaři řekli to, co jsem psala výše, názory na další těhotnění se nerozcházely. Udělala bych to podle toho, jak se cítíš. Pokud jsi připravená, šla bych do toho, nic nelámala přes koleno a nechala tomu volný průběh ![]()
Přeju, ať se brzo zadaří ![]()
Doporučuju počkat dvě menstruace. Jedna porevizní, druhá jako by ještě,,očistná", kdy se dá tělo do kupy. Mám za sebou jeden sp a jeden zp.
Přeju hodně štěstí.
Děkuju moc za rady a podporu, byl to pro nás šok.
![]()
Otěhotněla jsem na první pokus, takže jsme si mysleli, že všechno půjde hladce. To, že bychom o miminko přišli nás ani nenapadlo. O to to bylo horší…
Začala jsem pít kontryhelový čaj a doufám, že budu brzy v pořádku. I když trošku strach ve mně zůstane…
Ahoj, taky bych počkala aspoň 2 menstruace, já to udělala taky tak a třetí už nedorazila, tak přeju hodně štěstí v novém snažení ![]()
Všem moc děkuji za podporu. Věřím, že příště už to bude v pořádku. ![]()
Ahoj, mam to zasebou ani ne tyden, mam cekat 2ms, pak muzem, ale jak se znam, neposlechnu…hodne stestí ![]()
Já jdu 8.2.2012 na kontrolu po šestinedělí, a když pan doktor řekne, že jsem zdravá, taky nebudeme déle čekat.
Hodně štěstí se snažením, snad budeme mít brzy všechny veselejší starosti… ![]()
Ahoj, já bych to to udělala podle svýho pocitu. Myslím, že není nic důležitějšího, než poslouchat v tomhle svou intuici. Takže pokud ti řeknou po kontrole, že je vše ok a ty se na to cítíš, tak bych už nečekala. Tak hodně štěstí k miminku ![]()
Sex jsem vynechala doporučované „6nedělí“ pak přišla MS a pak už jsme se zase snažili ( je mi též 30 ) po 3 měsících jsme se dočkali a byly //
Přeju hodně štěstíčka a hlavně duševního klídku
ono když budeš tlačit na pilu - ublížíš jen sama sobě
Ahoj holky,
nikdy jsem diskuse nečetla, nebylo proč..Ale na začátku listopadu jsem prodělala také ZT a tak teď surfuju a hledám informace a zkušenosti. Jednu MS jsem už prodělala, teď zřejmě najíždí druhá (o týden dřív, což se mi moc nezdá).. Snažit jsme se chtěli teď od února, ale mám hrozná strach, že se to bude celé opakovat.. Zároveň kudy chodím, tudy myslím na těhotenství, jak bych cítila pohyby, jaké bych měla bříško atd., takže vím, že jediné řešení je co nejdřív otěhotnět znovu.. ale ten strach mám.. Snad je příroda moudrá a nebudu-li připravená fyzicky, neotěhotním.. Tak..a je to venku ![]()
Ahoj holky,
nikdy jsem diskuse nečetla, nebylo proč..Ale na začátku listopadu jsem prodělala také ZT a tak teď surfuju a hledám informace a zkušenosti. Jednu MS jsem už prodělala, teď zřejmě najíždí druhá (o týden dřív, což se mi moc nezdá).. Snažit jsme se chtěli teď od února, ale mám hrozná strach, že se to bude celé opakovat.. Zároveň kudy chodím, tudy myslím na těhotenství, jak bych cítila pohyby, jaké bych měla bříško atd., takže vím, že jediné řešení je co nejdřív otěhotnět znovu.. ale ten strach mám.. Snad je příroda moudrá a nebudu-li připravená fyzicky, neotěhotním.. Tak..a je to venku ![]()
Ahoj, já jsem potratila teď loni na konci prosince ale už ve 12tt a teď koncem ledna čekám první porevizní MS, tak snad dorazí do 4-5 týdnů jak mi řekli v nemocnici. ale dr. nám povolila sex už od včera, tedy po 14 dnech, ale my to stejně nedodrželi jako určitě spousta jiných párů, ale s ochranou, která bohužel a možná i v dobrém smyslu praskla v tom nejlepším
, tak snad ta jedna MS dorazí, pokud nedorazí ihned mám naklusat k dr. a dala by mi případně nějaké léky na udržení. taky už nejsem z nejmladších letos v dubnu mi bude 31 a má téměř 9 letou dceru.
@magda82 to mi je líto, takhle pozdě potratit
každopádně moc držím palečky, ať se to co nejdříve povede znova ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.