Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heineken píše:
Bohužel nás ale moc není co to chápeme.
Jen mám někdy pocit, že kdo si tohle neuvědomuje, tak nikdy opravdu nemiloval, jen si rozumem vybral někoho kdo se mu zdál vhodnej a na něho si pak zvykl.
Ale možná se jen pletu, těžko říct.
Svého chlapa miluji, začátek byl podobný, (tedy bez dětí a byl to čtverec), ale žít a držet v tom druhou stranu více než rok
. Bych se nemohla podívat do zrcadla. A to jsem ex měla hodně ráda
.
@G12 Pobouřena, to ano…ale taky souhlasím s větou od @Heineken že jsou věci, které se vůlí a naším zcela soukromým rozhodnutím ovlivnit dají…
To máš jako heslo, které razí některé holky: „Je stejně lehké zamilovat se do chudého, jako do bohatého…tak proč si přidělávat starosti…“
MarieP píše:
@Heineken, jo - asi jsem z jiné planety, u nás se ještě „nosí“ slušnost, úcta k druhému. Jen doufám, že všichni to nemají jako ty. Doufám, že mi bude řečeno, pokud se chlap zamiluje jinde - stát se může, jde o to, jak potom jedná se svou partnerkou - to je celé co jsem chtěla říct. Pro mne je ten chlap bezpáteřní svině - ne proto, že je nevěrný, ale ohledně toho jak je nevěrný. Vše by mělo mít svou slušnost, úroveň, pokud by byl slušný a hodný, udělal by to tak aby provalení (a je jisté, že k němu dojde) neustřelilo matce jeho dětí „kecky“! Ohledně zakladatelky - její děti to nejsou - zodpovědný je on
. A je veliký rozdíl, pokud o tom víš (mnohoženství) a pokud jsi jen nic netušící účastník
.
Tak trochu mě udivuje že víš jak to mám já, když jsem tady o sobě nic nepsal, ale upřímně je mi to celkem jedno, co se ti honí v hlavě.
Spíš mi přijde, že toho moc nevíš o mezilidských vztazích nebo máš problémy s vyjadřováním.
Stačilo napsat, že nevěru odsuzuješ a ne kolem toho chodit jako klolem horké kaše.
Ale to odsuzuje snad každej, včetně mě.
Bezpáteřní svině nebude mít ve 34 letech problémy s erekcí kvůli tomu, že podvádí manželku.
MarieP píše:Čas je v tomhletom relativní, to nemůžeš takhle na dálku posoudit jestli je rok hodně, málo nebo akorát, tohle má asi každej jinak a záleží na spoustě okolností, třeba i na těch dětech, na finančních možnostech, na společných závazcích, na tom jestli pak máte kde bydlet nebo jestli musíte něco shánět, fakt v tomhle lidi nesuď podle toho, že sem nějaká holka napíše, že milenci nestojí.
Svého chlapa miluji, začátek byl podobný, (tedy bez dětí a byl to čtverec), ale žít a držet v tom druhou stranu více než rok. Bych se nemohla podívat do zrcadla. A to jsem ex měla hodně ráda
.
@Heineken píše:
Jen mám někdy pocit, že kdo si tohle neuvědomuje, tak nikdy opravdu nemiloval, jen si rozumem vybral někoho kdo se mu zdál vhodnej a na něho si pak zvykl.
mně to spíš přijde naopak - že doopravdy nemiluje ten, kdo se řídí jenom hormonální bouří, která v něm probíhá
protože jedna věc je skočit na to s někým, s kým mezi námi přeskočí jiskra a druhá je popřemýšlet nad tím, jestli je moje láska vůči němu tak velká, abych mu neubližovala. což, samozřejmě, milenky potenciálně ubližují už jenom tím, že jejich existence může narušit soužití jejich vyvoleného s jeho rodinou. a pokud se navíc milenka se svým milenkovstvím nedokáže srovnat a pouští si veřejně ústa na špacír, čímž to riziko narušení milencovy rodiny ještě stoupá, tak mě rozhodně nepřesvědčí, že ona je ta, kdo ho osudově miluje. maximálně tak jsem ochotná připustit, že je zalitá hormony, případně že si chce zvednout sebevědomí tím, že zadaného chlapa přebere jiné.
@Heineken píše:
Bohužel nás ale moc není co to chápeme.
Ale možná se jen pletu, těžko říct.
víš ono jde ale i o to, nesplést si hormonální bouři s láskou - s tím že miluju a to prověří až čas a běžný život, který u těch mileneckých vztahů není - jen ty hormony, růžové brýle a sny…
jde o to jsem opravdu zamilovaná nebo je to jen iluze o vztahu a lásce…
No já si teda myslím, že ho musí milovat, protože jestli to spolu táhnou rok, sex neproběhl a ona to zkouší 10× za dopoledne, jak psala, tak je svatá nebo ho miluje, protože to jináč není ani snad možný…bože maminky, ten svět je tak pestrej ![]()
@Heineken, nevéím, ale z tvého psaní jsem schopna si udělat závěr - stejně jako ty z mého
. Ale já neodsuzuji nevěru jako takovou - stát se může, taky neodsuzuji zamilování se do někoho jiného
. Odsuzuji to, jak se ke své ženě chová. Bere ji možnost se s tím poprat, oklepat se a být šťastná
. (je jedno jak by to dopadlo, zda by spolu zůstali či ne) Tento stav je neudržitelný, ještě když jsou city i na straně milenky. jeho žena se nemá možnost vůbec bránit
.
@mistress píše:
Proč spokojené MAMINKY a MANŽELKY s prominutím lezou do diskuze - JSEM MILENKOU ŽENATÉHO MUŽE???
Víme oba, že to není správný a jak jsem psala, chtěli jsme to ukončit, ale tu cestu jsme si k sobě znovu našli!!
Jenom chci poradit, jak ho přesvědčit, že se u mě nemusí ničeho bát, nemusí se obávat neúspěchu.
Ať se rozvede a bude po stresu. ![]()
sagina píše:
mně to spíš přijde naopak - že doopravdy nemiluje ten, kdo se řídí jenom hormonální bouří, která v něm probíháprotože jedna věc je skočit na to s někým, s kým mezi námi přeskočí jiskra a druhá je popřemýšlet nad tím, jestli je moje láska vůči němu tak velká, abych mu neubližovala. což, samozřejmě, milenky potenciálně ubližují už jenom tím, že jejich existence může narušit soužití jejich vyvoleného s jeho rodinou. a pokud se navíc milenka se svým milenkovstvím nedokáže srovnat a pouští si veřejně ústa na špacír, čímž to riziko narušení milencovy rodiny ještě stoupá, tak mě rozhodně nepřesvědčí, že ona je ta, kdo ho osudově miluje. maximálně tak jsem ochotná připustit, že je zalitá hormony, případně že si chce zvednout sebevědomí tím, že zadaného chlapa přebere jiné.
jdukolem píše:
víš ono jde ale i o to, nesplést si hormonální bouři s láskou - s tím že miluju a to prověří až čas a běžný život, který u těch mileneckých vztahů není - jen ty hormony, růžové brýle a sny…
jde o to jsem opravdu zamilovaná nebo je to jen iluze o vztahu a lásce…
No právě, jestli je vůbec možné nazývat roční vztah, když snad ani není prvotně sexuální, pokud jim spolu nejde spát hormonální bouří.
Co když hormonální bouře byla to s manželkou, hormony opadly, vztah je pryč, zůstalo jen manželství a společné závazky.
MarieP píše:
@Heineken, nevéím, ale z tvého psaní jsem schopna si udělat závěr - stejně jako ty z mého. Ale já neodsuzuji nevěru jako takovou - stát se může, taky neodsuzuji zamilování se do někoho jiného
. Odsuzuji to, jak se ke své ženě chová. Bere ji možnost se s tím poprat, oklepat se a být šťastná
. (je jedno jak by to dopadlo, zda by spolu zůstali či ne) Tento stav je neudržitelný, ještě když jsou city i na straně milenky. jeho žena se nemá možnost vůbec bránit
.
V tom případě si udělej závěr a mysli si co chceš, mně je to opravdu jedno.
Tak asi má nějaký důvod to ženě neříkat, třeba dá víc na rady odborníků než na to co píšou holky na miminu nebo prostě jen nechce aby se žena trápila dýl, než je to nezbytně nutné, ale to já opravdu nevím, to by bylo nejlepší vyčítat přímo jemu, tady na miminu je to jen mlácení prázdné slámy.
Vermion, tak pokud ti vyhovuje, že jsi si důkladně vybrala rozumem
To já bych nedokázala. Já se potřebuji zamilovat a milovat. Ten rozum je až na druhém místě /někdy samozřejmě bohužel/, takže jsem zásadně nikdy nevybírala. Prostě jsem vždycky na první pohled věděla, že je to on a naštěstí to vždycky bylo vzájemné a byli jsme volní. Jak u prvního muže, tak teď, kdy jsem se do mého současného muže zamilovala na první pohled. Proto chápu zakladatelku, že se jí mohlo něco podobného stát a to pak jestli je ten dotyčný volný nebo zadaný neřešíš, tady rozum fakt nefunguje. Měl by to řešit spíš on a dát jí jasně najevo, že má rodinu a nemá zájem. Ale on evidentně zájem má, tak kde je chyba? ![]()
@Heineken píše:
No právě, jestli je vůbec možné nazývat roční vztah, když snad ani není prvotně sexuální, pokud jim spolu nejde spát hormonální bouří.
no já nevím, ale zakladatelka někde psala, že spolu mají roční vztah? pokud vím, zmiňovala se, že teprve po roce ve stejném zaměstnání jí řekl, že ji miluje - jak dlouho spolu táhnou milenecký vztah snad ani nepsala. tedy krom toho, že sexuálně se schází třikrát týdně a že mu ho postaví klidně desetkrát za dopoledne, ale přesto koitus neproběhne, protože chlapovi hned zvadne.
tak nevím - buď ho tedy zakladatelka ten rok předtím nemilovala a když vyznal lásku, tak se jenom promyšleně chopila příležitosti. nebo ho milovala a dokázala s tím žít, tedy neplatí ty kecy o slepé lásce a citech, kterým neporučíš a opět tedy platí, že po tom roce šla do vztahu se zadaným promyšleně ![]()
@deeni píše:
A proč jsi tedy milenka? Když spolu nespíte?![]()
tak ja ti poradim. takova jedna uplne jina milenka z prace mi znicila manzelstvi. Otehotnela, po mesici, cilene. Chlap s ni bydli a me breci, jak se k sobe hodime a jak mu chybi deti. Svobodna a tak jina chtela to same, co vsechny. vsechno znicene. A chlap, kdyz se ho zeptam, zda ji miluje, jen rekne ze je hodna a ze je to hrozna situace…vcera mi treba psal, at jdeme na kafe…
chapes. mam chut ty sms, jak se mu o me zda vytisknout a odvezt ji je. Jo, ona je tak jina…