Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky chci zacit s prikrmama tak za mesic. Mala ma dnes „narozeniny“, je ji 5 mesivu. Holky a kojite? Nebo um? A vzpominate nekdy na ty zacatky po porodu? Mala byla nekdy uplakanek, ja utahana, i kdyz porod byl celkem bez problemu, taky ubrecena, dneska je to moje slunicko a uzivam si to
![]()
@jujuli My jsme měsíc na UM :-/ (jsou nám 4. měsíce)Vzpomínám skoro pořád, hlavně, když jedu okolo porodnice
Ellinka je, už od narození sluníčko, ale jak stárne, víc se vzteká, ale i tááák je roztomilá ![]()
Holky, ja asi zachvilku zesilim. Mala, kdyz chce jit spat, dam ji do postylky a hned, jak ji polozim zacne hrozne plakat. Kdyz si ji vezmu do naruce, tak chvilku neplace, ale pak si mne ocicka, ze chce spat. Dam ji opet do postylky a zase zacne. Asi po 10.minutach usne, ale i tak.. stve me to. Ma s tim nejaka zkusenost?
@Aneta100 to má můj taky, vyřešila jsem to tak, že sedím u postýlky a držím ho za ruku a on usne
@quatruska Tak, to já taky dělám, hlavně musím. Furt jí padá dudlík z pusy, tak jí ho musím dávat, jinak by už vůbec neusla.
@Aneta100 ten muj si taky dudlík vytahuje. Ještě nedávno chtěl spávat v zavinovačce.
@quatruska Kolik je malýmu? Já zavinovačku přestala dávat, už ve 2.měsíci. Byl to boj, bez ní, ale zvládly jsme to ![]()
@quatruska Tak to, už je „velkej“ kluk
Tak to je jasný. Té naši princezně, už tenkrát v těch 2.měsících byla ta zavinovačka malá.. ![]()
@Aneta100 nejlepsi byli ze chtela do zavinovacky i starsi 2,5leta tak jsem ji balila do deky
@quatruska Až tak? Já bych už se za ní styděla
A to malá budila pohybama?
@Aneta100 ne nebudila, ale bracha byl zabalenej tak ona musela taky.
@Aneta100
Kuk. Tak jsem opět tu ![]()
Nu u malé se mi to někdy stane, když přepasnu její dobu na spinkani. Je proste až moc unavená a ne a ne usnout.
Mala usina vcelku dobře, někdy protestuje, ale neplace, ma usinacka a s nim si hraje než usne
ale spis řeším to, ze spinka jen 30 min
(mohli bychom si podle ni řídit hodinky)
nu a to tak max 3× denně, ale hraje si, směje se, spánek ji očividně nechybí ![]()
Je tedy pravda, ze tam jsem vždycky s ni- chvilku stojím u postýlky, nebo si ji vezmu do postele a chvilku s ni lezim
neboooo tu pul hodku s ni odpočívam
ale jen přes den, večer usina sama ![]()
Zkusila bych ji dat o chvilku dřív, tak uvidíš. Jsou to naši milackove, tak to proste musíme všechno resiiiiit, ze? ![]()
@Isinka1 Lek
No ta naše malá potvůrka spinká taky půl hodinky a věř, že když jí dám dřív, tak začne ještě víc řvát. Takže jí naopak dám pozdějc a hlavně si sní hgodně hraju, abych ji unavila a funguje to
Malá je zlatíčko, jen roste rychleji, než bych chtěla
Ani se nenaděju a, už jí bude rok ( za týden 5. měsíců). Utíká to mooc rychle, že jo?
Teď jsem probírala skříň a půlku jsem sklidila, jelikož už jí je vše malé, hrůůůza ![]()