Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@verulicek tak ono to není o váze, ale o tom, jak mimčo často jí, a jestli jí to stačí. malá měla v 5měs 8kg a právě proto jsme začali, protože mléčko už nebylo tak výživné, aby ji uspokojilo
@verulicek jsem rada, ze je tu nejake ditko podobnych proporci jako moje mala, ktera ma v necelyvh 5 m asi 66 cm a necelych 7 kg. Ja mela pocit, ze ostatni deti v tomto veku maji vsechny snad 8 az 9 kg a zeje nejaka mala ![]()
@jujuli kdepak…já jsem šťastná, že je malá taková pidi
je po manželova, narodila se 40tt a měla 2800g, zdravá jak řípa, jen prostě drobnější..u nich v rodině měly vždycky děti pod 3 kila. Vůbec jsem to nečekala, já měla 3,6 takže jsem doma ani neměla tak malé oblečení, doktor mi předpovídal taky 3,5. Jo taky kolem mají často velké děti. ![]()
@jausenka no malá jídává 6-7× denně (teď když je vedro tak většinou 7×). V noci se na jídlo budí jednou kolem páté. Myslím, že jí chutná a stačí, je spokojená, plná energie a skvěle mrštná..doktorka je z ní celá pryč, koníčky pase krásně od šestinedělí, před čtvrtýk měsícem se sama otočila na břicho…Ale přikládám to právě tomu, že má malou a lehkou hlavičku. Jde jí to snáz tak machruje ![]()
@verulicek to ten muj je lenoch zacal se otacet az ted (5,5mesice) Na brichu uz ruckuje za hrackama. Starsi jsem nekojila zacala jsem prikrmovat kolem 4 mesice moc ji chutna do dnes.Ma 15kilo 94cm a dva a pul roku
Ahoj holky, ja se pridam, nasi holcicce budou ve stredu 4 mesice, meri 67cm a vazi skoro 7kg. Jinak se uz pres tyden krasne otaci na brisko, bere si hracky a ma je furt v puse. Prikrmy zatim nedavam. Jinak jak je teplo, tak kojim skoro kazdy 2hod. i pres noc
Krásný večer maminky
tak já se taky přidám. Opravdu fajn diskuse. Máme doma 4,5 měsíční adelku. Je to až neuvěřitelne jak to leti.. Je to Prdelka naše
máme 65 cm a 6 kg. S prikrmy bych chtěla začít za 3 týdny, ale zatím u ni nevidím, ze by měla nějakou snahu o naše jídlo…tak uvidim
S kaši na noc jsem taky uvažovala. Začaly jste dávat postupně do um po lzickach nebo rovnou plnou dávku? Myslím, ze budu dávat postupně po jedné odmerce a pak navyšovat ![]()
Joooo pretaceni, to už máme taky ze sebou, je to kouzelné, miluju každy její pokrok
Ale už tak 2mesice ji baví dělat to, ze na zádech zvedne hlavu současné s napnutejma zvedlejma nohama a zacne knikat dokud ji nezvednu
parajt malej ![]()
Aleeee jsou to naše radosti ![]()
@janule303 @Isinka1 vitejte;) ja nych to do um nedavala, normalne lzickou do pusy, co snese.. moje mala se pretaci tak 6 tydnu, na brisku uz je.na napnutych ruckach.chce se plazit, ale zatim ji jde jen couvanii)
Holky uzmate za sebou ockovani? Ja to oddalila az po 6m,, nase dr. s tim nemela problem. Byly nejake reakce?
@jujuli píše:
Holky uzmate za sebou ockovani? Ja to oddalila az po 6m,, nase dr. s tim nemela problem. Byly nejake reakce?
Ahoj, my akorát ve čtvrtek jdeme na poslední a reakce opravdu byly. Byla unavena a vztekala se a furt brečela. Trvalo to 2 dny, než se to spravilo ![]()
Ahoj, tak my dem na ocko dneska a mam z toho hruzu. Z prvniho se davala dohromady skoro mesic, porad plakala po tydnu to trochu preslo a zacalo to, ze od nikoho nechtela pochovat, ani od babicek, porad se mnou, plakala v aute, ikdyz ze zacatku se ji tam libilo, ted uz je uplne uzasna, krasne spinka, tak snad to nebude jak predtim, ale bude to lepsi…
@Aneta100 @janule303. Tyjo vy me desite, drzim palce at to je ted lepsi..
@jujuli Není se čeho bát
Každý miminko se chová jinak
A, když tak se to dá vydržet ![]()
Je to sem nechtela tak vystrasit, jak pise anet, kazdy miminko je jiny, od kamosky dcerka ani nevedela, ze byla ockovana, v 1 sme prijeli dom, plakala, ale to bylo spis z nevyspani, uvidime jak to bude pokracovat, zatim spinka. Nase Nelinka je takova citlivejsi ![]()
Naše malá má 4,5 měsíce a 6 kil (64cm) takže je tak akorát