Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nu, co mamci, co vaše bejbatka?
Tak u nás je to tak, ze ma mala po včerejší 6ti.-měsíční kontrole 69 cm a 7 kg ![]()
Pretaci se jak diva, vali sudy, peruje na kolinkach, zacina sedet. Je desne zvedava, chvili nepolezi
inu, zenska
Miluje deticky a vodu. Dnes jsme byly poprve plavat a desne se ji to libilo
Jooo a mame uz dva zuby ![]()
Papu už papá lépe
jedeme standardně zelenina, brambor, rize. Už tak 3dny i ovoce
a tak cca za 14 dni začnu první masicko ![]()
S tim lepkem-nevím, nevím. Dost sem o tom četla a ani můj doktor to moc nepreferuje, takže piskutek asi až tak za měsíc ![]()
Juuuu, fakt děs jak to leti ![]()
@Isinka1 Nemáš moje dítě?
Ta naše jde na 6.ti měsíční za 14 dnů, tak jsem zvědavá
Ta naše taky furt kouká.. Když jí položím na záda, hned je na bříšku a takhle je to už pěkný týden. Na plavání chci taky chodit. S příkrmy je to najednou horší. Chce spíš kupovaný, než moje domácí :-/ Já začala se zaváděním lepku před týdnem. Jeden piškůtek na den
Konečně mi taky pije, sice né vodu, ale aspon šťávičky. Malá taky začíná sedět. Zoubky ještě nemáme, ale vypadá to, že zachvilku budou, ale nevím no.. ![]()
@Schejbina To je dobře. Mě hlavně štve třeba to, že kdyby mi jí někdo ukradl, tak to ani nezjistí a smála by se a ani by nebrečela. Takže, až bude větší a zůstane jí to, tak si jí někdo může vzít za ručičku a odejít s ním a jí to nebude divný :-/
Snad víte, co tím myslím ![]()
@Isinka1 ahoj, hele dle novych doporuceni se lepek ma zavadet mezi 4a 7 mesicem, je to nejlepdi pro prevenci celiakie ( driv to doporuceni bylo az po 6 m) ja davam piskotek od 5 m a ted od 6 m o obilnou kasi na doporuceni pani doktorky. a snasi to dobre..
@quatruska
Tu je dobre
mala už mi taky krásné papka, ale opět teplutky…ty zuby nas vázne asi zniciiiii, ale malé je taková holka moje silna!!! ![]()
A kolipak je malemu?
@Aneta100
Inu, jsou to ženské
neposedne a zvedave
nu, nudít se s nima nebudeme ![]()
Plavání jen doporucuju…mala miluje vodu, takže se ji to líbilo ![]()
Už mi papa pěkne
ja to micham-uvaří treba brambor a mrkev a supnu ji k tomu trochu brokolice ve sklenicce a zatím sní vsechňo. Maso taky budu kupovat taky ve skle…mám strach, abych ho úpravou důkladně rozmelnila…
Jo covece, taky ji asi dam už piskutek, a to do kupovane presnidavky, normálně ji to nejede ( je to na ni nejak ritke)
ale když ji to nastrouhané, tak si pomlaskava ![]()
Mala taky moc nepije, ale u nas vedou asi cajiky. Zkusila jsem ji dat svestkovou stavu a to byly
je tedy pravda, ze ani presnidavka ji moc nesmakovala
ale ještě tu mám mrkvovou stavu, tak ji taky zkusím ![]()
S téma zoubkama bud jen rada, je to krapet náročnější
Když ji vykoukly rovnou dva, byla jsem rada, ze se aspoň krapet vyspim a ono prd
pouze dvě noci byly krásné a ted to začalo nanovo…nepapani, teplutky a nespani
Ale stejně to mala snáší statečně, skoro vůbec neplace, jsem na ni tak pyšná ![]()
Nu a co vy holky, jak se Vám po týdnu zase daří? ![]()
@jujuli
Ahoj. Inu, je to pak těžké, když jinej doktor-jinej názor…?
Ale jedna se pouze o jednu jedinou studii a hlavně je důležité při zavádění plné kojit. I když mála moje mlicko stále ma, ale už tak dva měsíce je to s um, tak 50na50, i když odsávam jak diva
tak sem si to raději dříve neriskla.
Ted ho tedy už taky dam, myslím, ze už je načase ![]()
Sem rada, ze to tvůj prcek snáší pěkne.
Tak hlavně ať jsou ty nase stesticka zdravá ![]()
Hele a co ta obilna kaše? Nebolelo pracka bříško? Taky chci dat už kasicku, ale mám strach, aby malou netrápilo bříško. Stačí, když ji trápí ted zas zuby ![]()
@Isinka1 to ja kojim, jen vecer po kojeni ma od 4 m jeste nutrilon. Po kasi ji brisko neboli, davam krupicovou od Hami, je to jedna z mala, ktera nema ty prichute a doslazeni, nechci ji ladovat chemii. Taky myslim, ze prave po tech prichutich muze bolet bricho..davam ji to ridsi zatim v lahvi, aby to proteklo, po lzickach nechtela…
@Isinka1 Tak to jste šikovný
No, malá se rozhodla, že bude ta správná ženská, takže si semnou zahrává
Nejdřív mi jedla domácí příkrmy, pak zase ne a teď jo
Se spinkáním je to zase fajne. Jakmile ji položím, hned usne, takže jsem ráda. Holka má své dny, co si budeme povídat
Už se mi konečně překulí na bříško, ale zpátky to ještě neumí. " Lítá" mi tu
Dává si nohy pod sebe, když leží na bříšku. Zoubky ještě nerostou, i když to tak furt vypadá
Už si umí konečnš držet i flašku, takže mi to hezky ulehčuje ![]()