Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravíčko,
dneska je krásně, že? ![]()
Dopoledne jsme byli se Štěpánkem venku a užívali si sluníčka
.
Odpoledne pojedeme na nákup - potřebuju dokoupit nějaké věci, abych mohla večer udělat těsta na cukrovíčko.
Zrovna projíždím server odmaminky.cz a narazila jsem na slevu na vstup do nějaké nové herničky, co je v Nových Butovicích. Asi si to koupím a půjdeme to s prckem prubnout
. Podle fotek vypadá dobře.. je to něco jako na způsob Lefíka. A mají tam i nějaké dětské kroužky.. No jsem zvědavá
.
ahojky, tak mám doma Maru, má chycené průdušky, dr. se tady stavila a zkontrolovala všechny. ož je doma veselo ![]()
Ahojda
![]()
To je teda počasíčko
Ráno jsem se už radovala, že hustě sněží a když přestalo, tak do 5minut nebylo po sněhu ani památky
A ted prší a prší…Ruda v práci a my budeme muset ven vyvenčit hafana
Jinak když nic nemáme v plánu, tak chodím s Pátíkem ven jen dopoledne na trhy pro čerstvé pečivo a rovnou si uděláme takovou procházečku.
A máme naší první bouly na hlavičce
furt mu zakazuji chodit za sedačku k topení a jak to dopadlo? praštil se, řval jak tur a pak tam leze znova ![]()
Jani já mám zatím 3 druhy cukroví hotové, další 2 druhy dnes zadělám …musím to ale dělat jedině, když malý spinká, jinak nemám šanci
Tak at se vám hernička zalíbí…v tomto počasí by to bylo super, co taky dělat jiného, že? ![]()
Štěpán má na čele pěknou modřinu
.
My jsme byli dopo venku a už jsem vytáhla čepici
. Kosa jak v Rusku. Já letos moc péct nebudu - stejně budeme o Vánocích 2 týdny na MOravě, takže by to tu jen ztvrdlo
. Takže dělám jen tak na chuť
. Jsi, Heli, šikula
. A jaké druhy pečeš? Kam chodíš na farmářské trhy? Já byla o víkendu na Jířáku a na Náplavce a byla jsem nadšená ![]()
Herničku dáme asi až příští týden. Zítra cvičení, v pátek plavání… Těším se. Doma to Štěpána neba, venku se teď dlouho taky být nedaá… ![]()
Jani jdete v pátek plavat? my jdeme také a to i s Rudou, včera jsem tam volala ![]()
Já chodím sem k nám na Háje ke kostelu..jsou to farmářské trhy, ale ted z nich udělali adventní a jsou tu od 5. - 22.12. každý den
Ale jsou takoví nic moc, asi budou jinde lepší…tady stojí za to jen to pečivo a uzeniny, někdy zelenina a Ruda si oblíbil u jednoho vinaře svařáček ![]()
Mám zatím klasiku van.rohlíčky, linecké slepované malinovo-jahodovým džemem a kuličky s oříškem (těsto podobné rohlíčkům) Dneska si zadělám na ořechy a na tatrankové pracny…pak už jen nepečené + vánočka… Ruda měl volno tak mi pomáhal ![]()
Chelsi píše:
Jani jdete v pátek plavat? my jdeme také a to i s Rudou, včera jsem tam volala
Já chodím sem k nám na Háje ke kostelu..jsou to farmářské trhy, ale ted z nich udělali adventní a jsou tu od 5. - 22.12. každý denAle jsou takoví nic moc, asi budou jinde lepší…tady stojí za to jen to pečivo a uzeniny, někdy zelenina a Ruda si oblíbil u jednoho vinaře svařáček
Mám zatím klasiku van.rohlíčky, linecké slepované malinovo-jahodovým džemem a kuličky s oříškem (těsto podobné rohlíčkům) Dneska si zadělám na ořechy a na tatrankové pracny…pak už jen nepečené + vánočka… Ruda měl volno tak mi pomáhal
JJ, na plaváni určitě půjdeme - máme na permici ještě dva vstupy, tak to musíme do Vánoc vychodit. Jak jsi to nakonec vyřešila? Nechala sis taky vystavit pernamentku?
No na tom Jířáku měli domáci těstoviny, maso, kuřata, pečivo a tak podobně. Ještě tam musím do Vánoc zajít a udělat si zásoby - ty těstoviny byly famozni
.
Ruda je šikula
. To můj muž letos nepomáhá - nejak nemá čas
. Já budu dělat linecké, karamelové oválky, nutelové špičky, burákové karamelky a vánočku. A stačí
![]()
janicce píše:Chelsi píše:JJ, na plaváni určitě půjdeme - máme na permici ještě dva vstupy, tak to musíme do Vánoc vychodit. Jak jsi to nakonec vyřešila? Nechala sis taky vystavit pernamentku?
Jani jdete v pátek plavat? my jdeme také a to i s Rudou, včera jsem tam volala
Já chodím sem k nám na Háje ke kostelu..jsou to farmářské trhy, ale ted z nich udělali adventní a jsou tu od 5. - 22.12. každý denAle jsou takoví nic moc, asi budou jinde lepší…tady stojí za to jen to pečivo a uzeniny, někdy zelenina a Ruda si oblíbil u jednoho vinaře svařáček
Mám zatím klasiku van.rohlíčky, linecké slepované malinovo-jahodovým džemem a kuličky s oříškem (těsto podobné rohlíčkům) Dneska si zadělám na ořechy a na tatrankové pracny…pak už jen nepečené + vánočka… Ruda měl volno tak mi pomáhal
No na tom Jířáku měli domáci těstoviny, maso, kuřata, pečivo a tak podobně. Ještě tam musím do Vánoc zajít a udělat si zásoby - ty těstoviny byly famozni.
Ruda je šikula. To můj muž letos nepomáhá - nejak nemá čas
. Já budu dělat linecké, karamelové oválky, nutelové špičky, burákové karamelky a vánočku. A stačí
![]()
Hmmmm zní to zajímavě ![]()
Já jsme jí řekla, že chci využít té poukázky, tak mi řekla, že není problém a at si jí v pátek vezmu s sebou…prý zjistí info v kanceláři…bud tím zaplatím plavčo a 50,– mi vratí, ale spíš si nechám napsat permici na 5 vstupů (250,– doplatím) a hned 3 bych uplatnila ![]()
A jdete do Vršovic, že? Pak mi povíš, jaké to tam bylo. Jestli stejné nebo lepší jak na tech Lukách
. O víkendu asi vyrzíme na rybí festival
. Včera jsem o tom četla na netu - může to být zajímavé. A navíc, my jsme rybí gurmáni ![]()
ahojky
tady prší, je pěkná kosa
Chudák Štěpánek copak dělal? Nějak jsem to nepostřehla ![]()
grepik píše:Čao:)
ahojkytady prší, je pěkná kosa
Chudák Štěpánek copak dělal? Nějak jsem to nepostřehla
janicce píše:grepik píše:Čao:)
U nás je taky hnusně. Fakt. A do toho mě začal bolet zub
Dělal kraviny. Nějak tak, jako psala Chelsi. Mlátí sebou jak nezralé žito
aha.
Holky dneska jsem už na vraždu, každý den řeším nějaký problém s nějakou zásilkou
![]()
janicce píše:
A jdete do Vršovic, že? Pak mi povíš, jaké to tam bylo. Jestli stejné nebo lepší jak na tech Lukách. O víkendu asi vyrzíme na rybí festival
. Včera jsem o tom četla na netu - může to být zajímavé. A navíc, my jsme rybí gurmáni
Nene jdeme na Luka, ve Vršovicích je juklíkování jen ve středu. Ruda má volno ted už jen v pátek. ![]()
grepik píše:janicce píše:grepik píše:Čao:)
U nás je taky hnusně. Fakt. A do toho mě začal bolet zub
Dělal kraviny. Nějak tak, jako psala Chelsi. Mlátí sebou jak nezralé žito
aha.
Holky dneska jsem už na vraždu, každý den řeším nějaký problém s nějakou zásilkou![]()
![]()
![]()
to je v pytli…to ti věřím
Ted už ve většině e-shopech upozorňují, že neručí za to, že bude objednávka doručena do Vánoc…pošta prý už ted nestíhá
Já tento rok nakupuju osobně, Ruda zase jen přes net a 2 dny ted jen jezdil ty objednávky vyzvedávat
To bylo: „miláčku já si jedu něco vyřídit,jo?“
Pak přijel: " to je hrozné, já to nemám pomalu ani kam shovat, ne že to budeš hledat, ty kalhoty jsem si tam takhle naskládal schválně, to by pak nebylo překvapení
Se z něho zblázním…
chelci, to je ale oboustranně, jedna paní si cosi koupila, ale pořádně si nepřečetla text, takže se jí to nehodí, což není můj problém že…mně dneska zase od chlapa došla jen polovina věcí a mám zaplaceno víc
![]()
grepik píše:
chelci, to je ale oboustranně, jedna paní si cosi koupila, ale pořádně si nepřečetla text, takže se jí to nehodí, což není můj problém že…mně dneska zase od chlapa došla jen polovina věcí a mám zaplaceno víc![]()
![]()
No tak to by mne vytočilo do vrtule
to se ti vůbec nedivím…já jsem takhle taky jednou řešila balíček…koupila jsem si od paní věcičky pro Patrika, dopředu zaplatila a poprosila jí at to pošle na jméno mého muže…10 dnů pryč a balíček nikde, tak jí píšu a ona tak chladně jako nějaká dámička napíše „Poslala jsem to na vaše jméno a děkuji“ do mne vjeli všichni čerti
páč balíček týden ležel na poště, protože ho neměli komu doručit ![]()