Poradna duly
Jana Čurdová
Jejda holky taky jste skovne jako ja obcas ale kdyz se neco stane kdyz pred sebou treba jeste tahat pupek no potes koste
to byh taky nejradsi brecela ale snad jste si to na dlouho vybrali a ted uz vse pujde pekne od ruky ![]()
jadla: no to chápu… my už se s ložnicí blížíme do finále takže mě ak čeká velikánskej uuuuklid:D a ještě učení:/
ale mám taky v plánu vyčitit i troubu…Nikdy sme to ale nedělala:D Kamna máme teprve ani ne rok, a nic nám v tom nikdy nevyteklo jelikož cokoli peču tak dávám na roštu ještě do velikýho pekáče, kterej vše při nehodě zachytí:D
Tak nějak nevim čim to ve vnitř čistíte?
ono i při pečení když necáká a nekape nic, bych řekla že, i tím jak se odpařuje voda nebo odmastek, tak se to všude přilepí, já to čistím cifem a drátěnkou.
Já čistím odmašťovacím prostředkem, olej je opravdu všude v takových maličkých tuhýh kapičkách, co nejdou jen setřením odstranit. Cif je suprový, taky ho používám. A drhnu houbičkou, ale ta je někdy málo. No, vytírání třeba vůbec nezvládám, předklonit se s hadrem ke kýblu je za trest, tak prostě jen lux a smeták a lopatka a vytírání musí počkat.
@Jadla uz jsi zkusila upect tu kokosovou buchtu?teda jsem zvedava jakej bude mit uspech u vas
![]()
oki cift máme, tak příští tejden se vrhneme na troubu:D
Jadla: Tak si pořidte mopík:D Já bych třeba bez vytírání umřela:D to samí zametání, ten pes a ty jehochlupy mě zabijou, takže i několikrát denně, ale zase j fakt že se tolik neohýbám, jeikož zametu všechny místnosti a hromádku nechám opřenou pod koštětm, jelikož za celej den zametám tak 7×…
Pořídili sme si takovej ten mopík s tou sasankou a ždímačkou, takže vytírání rychlovka, ale líst po zemi bych asi taky nemohla, já mám kolikrát problém už se jen převalit z jednoho boku na druhej:D
Jinak dík za připomenutí kokosové buchty:D Já dneska chtla upéct nákou rychlovku at máme zase k snídě, jelikož na nákup jedeme až ve středu, a ingrediencí na náký famozní pečení už moc nemám:D.D Dík za chvíli se na to vrhnu:D
Já jsem dělala tu fešáckou buchta z netu, je s tvarohem, ale když se mixuje tak stříká všude
, ale stojí za to. Jinak já jsem asi před 14ti dny ještě dělala spáry u dlažek, ale savem, nastříkala a za půl hodinky jsem ty spárky vzala hadříkem a jsou jak nový, ale byla jsem pak z toho smradu omámená
Jinak máme taky mop s tím slapátkem a jsem spokojená, jde to jedna dvě. ![]()
Ještě že už je skoro konec května, protože když ted udělám velkej uklid tak by to při údržbě mělo do poporodu vydržet:D mám uplně strach z thoo , že až přijedu po 4dnech z porodky, tak tu bude bordel jak blázen:D
Janey: a jaký savo přesně? takový to gelový?
Jinak holky normálně konec. Včera jak sem makala na tý ložnici, večer jsem si lehla, necítila jsem se nijak bolavě, prostě pohoda, a pak sem se koukla na svoje nohy a normálně nemám kotníky…
Mám to nateklý jak prase, a vypadá to šíleně:D uplně sem se toho lekla. Máte to taky někdo?
mám nějaký savo ve spreji přímo na spáry a tak. chceš to vědět přesně?
Jinak je to normální otýkání nohou,já naštěstí nohy mám dobrý, ale prsty mě otýkají a nevím z čeho a k tomu mě bolí. zkus si je dát do studený vody?
tak já se o bordel doma nebojím, manžel je trénovanej tak vysaje, to mi stačí, prach si utřu až přijdu a jinak nádobí a oblečení si uklidí taky. spíš se bojím, že mi to v nemocnici nebude utíkat
NE to je v pohodě:)) Budu to řešit až při tom uklidu, mám doma tunu čistících prostředků každej na něco jinýho, ale poslední dobou mě to fakt nebaví používat, takže jedu jarovou vodou:D
No zkusim to s tou studenou vodou, mamka mi zas řiká že když sedim mám si nohy hodit nahoru:D
No ne že by přítel byl prase, ale ten pes je prostě hroznej v tomhle no… On to sice Kubík uklidí, ale pořád ne tak ,aj kbych to uklidila já:D:D:D
jj to znám, člověk si to udělá nejlíp, že:) ale oni se to naučí. Manžel mi letos umyl poprvé okna a ještě to vypilujeme a bude to, taky mi pověsil záclony:) vysávání už má celkem v malíčku:) jj vím jak mamka doma uklízí po kolenou po našem mazlovi
nu ale třeba ho jen podcenuji. Jediný co bych opravdu nesnesla a zabilo by mě to , kdyby sem nakráčela tchýně a začala uklízet, to radši at je tu ten bordel.
Nenávidim když by mi prolejzala věci, a prostě tak…(bydlíme snima společně v RD, sice každej máme svoje patro a nemusíme se ani vidět, ale ona je strašně akční a furt mi chce pomáhat s uklidem. Já si raději uklidim sama)
Jinak buchta už mi začíná vonět, holky fakt dík za recepta, konečně zase peču něco jinýho než bábovku:D Ted bych potřebovala jednodušší recepty co jsou fakt rychlí, jelikož ted u toho vaření moc trávit času nemužu… Takže nějaký nápady ještě?:D
zkus se kouknout na netu BUCHTA SE ZAKYSANOU SMETANOU (A SKOŘICÍ), já ji mám strašně ráda!
a jinak co se týče hlavního chodu, tak jsem dneska dělala: plech vymažeme olejem a poklademe brambory na kolečka, osolíme a můžeme tam dát i jiný koření, já jsem dala grilovací. Na to dáš plátky kotlet(osolené, opepření, můžeš i česnek nebo další koření), pak zase brambory nakolečka ochucené, zaliješ smetanou(já až za dýl, abych ji hned nesmyla. a pak ke konci dám nastrouhaný sýr. můžeš něčím zakrýt. je to moc dobrý a rychlý ![]()