Poradna duly
Jana Čurdová
a jaká jména jste vybraly? ted je samý Tadeášek, Matyáš, Vanesa…
pro holku sme měli vybraný: Liliana a Leontýna(tu sme si zvolili:))
pro kluka: Vilém, Mikuláš, Eliáš( toho máme napsaného jako pro kluka:))
já mám dneska takovej divnej pocit, bojimse že se mi narodí kluk:D:D i když nám už od 14tt tvrdí holčičku, a je to tam fakt vidět, ale co když žejo:D
Ted chci objednat kočárek máme vybranej ružovej tak se celkem bojim:D:D:D
a co máte za kočárek vyhlídlej? my máme černý, mám ho ve fotoalbu. chtěla jsem si koupit pořádnej a mít ho i na druhý, tak uvidíme, jak budu spokojená. Já jsem původně strašně chtěla holčičku, protože máme všude samý kluky. ale nakonec je to zase kluk a už bych ho nevyměnila! je to náš mazel!
ale to bys musela všechno tak nějak předělat ne? máte vše do holčičích barev ne?
http://img.mimishop.cz/…a3451494.jpg
tenhle sem dneska objednala, moc se mi líbil už dlouho, hlavně vybírání kočárku pro mě bylo příšerný, vubec sem se v tom nevyznala, takže sem zašla do krámu koukla na ten co se mě líbí, vyzkoušeli sme ho, líbil se nám a ted sem ho objednala teda:)) Na druhé dítko bych stejně už asi chtěla jinej, ale uvidíme:))
Já zas puvodně chtěla strašně moc kluka, než nám v tom 14tt řekli že to bude holčička kupovala sem dokonce samí klučíčí věci stim že to prostě bude kluk:D No ale pak sem se začala radovat z holčičky, a ted bych jí zas chtěla víc, navíc sme na ni už připraveni:D:D
Právě no, všechno máme v holčičím, co se týče oblečení, ted i kočárek, koutek by se dal ještě, je fialovo bílý takže to zas tolik nevadí, fialová jde i ke klukovi, ale i tak:D:D
tyjo a ted sem si tak uvědomila, ty už to máš za týden vid???
Také myslím, že jsou dneska děti zvyklé na všelijaká jména. Mně se líbí právě Stázina. milovala jsem večerníček Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni, a představovala jsem si, jak se ta Stázina nakonec dostane Kubovi za ženu
Ještě to budu muset s partnerem probrat. A na Markovi je právě takové
to, že se nedá dát do nějaké jiné podoby. Mareček je jen ro prtě, ne pro dorůstajícího kluka, takže opravdu budu možná mít dva Marky. Třeba Jaroslav je Jára, Jarda, Jarouš, prostě víc možností.
Jadla: no ještě mě napadá jak řikat Markovi Mára, takhle řikáme jednomu známímu:))
jinak z knížky: Mareček, Máca, Mari, Mára, Maroušek, Maroun, Mareš, Markouš, Mařík, Mařenka???O_o
tohle jsou prej domácí podoby:D z knížky : jak se bude Vaše dítě jmenovat. ![]()
jj už to mám za týden! moc se těšíme. Tak Tako kočárky a podobné jsou nejlepší na jedno dítě a pak ho prodat. i já bych to tak udělala. A co jsi dělala s těma klučičíma věcma?
Jasný nu:)) Tak další dítko stejně bude (plánovaně) nejdříve za 4 roky, takže co by sme tu stim kočárkem tak dlouho dělali že:D
No ty klučičí věci mám schované, ale jsou na větší dítko, na pul roku a víc, takže ty nejmenšínemám:D a neutrál sem nekupovala, jen pár bílejch bodýček:D
jj já si pak vše dám k našim. taky plánujeme tak za 4roky další ![]()
a jak to zvládáš finančně, utrácíš nebo vybíráš výhodně?
no jelikož ted sme měli dosti velký výdaje co se týkalo auta (oprava 31táců) pak ložnice (10litru) no a pak nedoplatky (12litru) , tak sem měla sepsanej seznam věcí co všechno potřebujeme, a měli sme to rozdělený na měsíce co každej měsíc dokoupit… mám to ale takhle od začátku rozdělený, že za tenhle a tenhle měsíc koupim to a to.. samozřejmě kupuu i okolo ale spíš se snažim vybírat výhodně. ted od června to už ale bude dobrý a snad nás žádný velký výfaje už nečekaj no:/ ted to byla fakt katastrofa a sralo se to všechno.
My jsme měli našetřeno ale taky se nám teď pokazilo něco na autech, ale nakonec to nebyly takový výdaje, ale ještě nás čeká ten nábytek do dětskýho a to bude taky přes deset. jinak bych řekla že do teď jsme mohli utratit něco přes 50tisíc a nevím, kde to je! no ale tak s tím se počítalo. no ale bude hůř:)
S penězma to je naprosto šílené! Taky jsem nakupovala průběžně od prosince, ledna, ale stejně. Kojící podprsenku si můžu koupit, až přijde květnová výplata. Navíc se nám zase sešla rodinná jubilea, táta má za týden šedesátiny, sestra se za dva měsíce vdává, mamka narozky ´, babička narozky, obě v červnu. A to máme objednanou vestavěnou skříň u truhláře. Ale mnohem víc než na peníze, myslim na miminko, jindy bych byla v depresi a zoufala si, kde na všechno vzít, ale teď si říkám, že to prostě zvládneme, hlavně když bude miminko zdravé a budeme šťastná rodina.
Já si před tím, než jsem zjistila, že jsem těhotná, udělala do té doby největší životní radost a investici a koupila si pianino. Nádherné, na zakázku objednané, červené. A pak, když jsem všechny úspory vydala, jsem zjistila, že je budu moc a moc potřebovat. Tak teď aspoň hraju po odpolednách miminku písničky.