Poradna duly
Jana Čurdová
Jadla: nám je píchali ve 14dnech, a byla u toho mamka, já si připadala jak když ji táhnu na mčení, takže nevim…:(
janees: souhlasim s tvým manželem:D taky bejt to jen na mě, nechá si to udělat sama až bude chtít..:D
Janees, asi dvakrát se otočila, když jsem do ní trochu šťouchala, ale moc se jí nechce, máme asi malou lenošku. Z boku na bříško se překuluje nějak samovolně, na břiše chvíli pobyde a pak se rozječí, neumí zpátky. Na naušnice chceme jít po Vánocích, pod stromek nějaké dostane. Ale nevím, jak to chodí, kam se obrátit a tak.
Naušnice mi doktorka doporučovala nechat nastřelit, prý se to lépe hojí, ale vůbec nevím, jak se to dělá a kde a tak podobně. Tak nevím. Ale rozhodně po Vánocích chceme dát naušnice, jestli jí to teď zabolí, nebude si to pamatovat, aspoň tak soudim podle sebe.
@Jadla ahojky mi taky budeme davat nausnicky nekdy o vanocich
je to lepsi kdyz si to to dite tolik nepamatuje a urcite nastrelit. delaji to normalne na USNIM, NOSNIM, KRČNIM
delali jsme to tak i prvni dceri je to rychlovka a ani neplakala ![]()
Paráda. A jsou k tomu třeba nějaké speciální naušnice? Nebo tam přijdeme s těma, co jsme vybrali a oni jí je pak nasadí nebo to se může až později, nebo jak to chodí?
@Jadla ONI TI DAJI NA VYBER BUD DAJI SVOJE PROZATIMNI A NEBO ROVNOU VASE.tak jsme to meli my ze ji hned dali nasea pak jsem se s tim nemusela nejak trapit ![]()
Je mi strašně smutno. Partner teď odjel do práce a vrátí se v pátek. Ten první večer o samotě je nejhorší, chce se mi úplně brečet. Tenhle týden budu mít co dělat, vyřizovat rodičovský příspěvek, očkování, kvůli pokutě do knihovny, už přemýšlím nad vánočními dárky, tak snad to uteče. A vlastně Josefína bude mít čtyřměsíční narozeniny, tak se možná půjdeme podívat po nějakém prima dárečku. Jenže nic z toho nemění to, že je mi teď děsně smutno. ![]()
@Jadla píše:
Je mi strašně smutno. Partner teď odjel do práce a vrátí se v pátek. Ten první večer o samotě je nejhorší, chce se mi úplně brečet. Tenhle týden budu mít co dělat, vyřizovat rodičovský příspěvek, očkování, kvůli pokutě do knihovny, už přemýšlím nad vánočními dárky, tak snad to uteče. A vlastně Josefína bude mít čtyřměsíční narozeniny, tak se možná půjdeme podívat po nějakém prima dárečku. Jenže nic z toho nemění to, že je mi teď děsně smutno.
To uteče uvidíš, ještě že máte co dělat:))
Jinak jsem ti zapomněla pochválit jméno holčičky, je to naprosto nádherný jméno:))) Jojo taky nás čekají 4měsíční narozeniny, ![]()
![]()
a já si myslela, že jsem jediný pako, co z toho dělá takovej tyjátr:D:D Na vánoce už něco pomalu nakupuju, at alespon jeden rok, nelítám po krámech 24.prosince:D:D:D
Samota je zlá, ale už nejsi tak sama! máš malou! uteče to jako voda, vše s miminkama utíká!
my už malýmu tak nějak dárky máme! ale manželovi moc nevím ![]()
my jsme měli tento týden 5měsíců
krásně roste. a byli jsme včera na vítání občánků. Kyčle máme vpořádku. jak se vám budí mimča? u nás se to tak mění
Děkuju vám za podporu a pochvalu
je to fakt, že s miminkem všechno hrozně běží, od krmení ke krmení, uspávání k uspávání. V noci se Josefka budí dvakrát, ale jen tak si zasosá a zase spí, nepláče a nepřebaluju. To až ráno po sedmé. A to si většinou ještě chvíli zdřímneme. Ale pak během dne toho už tolik nenaspí, vyžaduje spoustu pozornosti
když usne, tak nejvýš na dvacet minut, a pak je najednou večer, koupání, kojení, spaní. Kyčle jsme napravovali redukční dečkou, ale už je prý všechno v pořádku, do kontrolního snímku už můžeme dávat jen občas.
Já nevím, co se tomu našemu stalo. když jsme začali jen kojit a neodsávala jsem tak spal od osmi do čtyř. ale od září se budí čím dál víc! prvně to bylo o půlnoci ve tři v pět a v sedm a teď je to v jedenáct ve dvě a ve čtyři pak v sedm! za měsíc začneme s příkrmy tak jsem zvědavá! vždycky stačí jedna změna, jako třeba že jsme přišli později domů nebo změna času a už se to rozhodí! ale zase si ho pochovám i v noc:) ![]()
Tak jsem tu na skok, tak zas hodim nějaké fotečky:))
Janey: no jono, ty změny jsou pro miminka stresující…Mě ted byla doporučena kniha malé dítě muže taky dobře spát, dnes jsem ji koupila, tak začnu číst, tak uvidíme co tam bude za rady, a kdyžtak se podělim:D
Parádní fotky! ![]()
Janey, moje malá se taky budí dost často na krmení, ale stačí jen „připojit“ k prsu a párkrát sosnout a je spokojená a usne. Myslím, že víc než jíst se chce přitulit. Ale hlad v tom taky bude. A změny v denním rytmu také špatně snáší, je potom dost mrzutá a téměř neuspatelná. ![]()
Ahoj holky tak jak se mate? co detičky? dam sem par fotek Evelyn (4,5m) ![]()