Poradna duly
Jana Čurdová
@ywettka16 otevru si stranku s tim co chci a jen si zviraznim v liste link na tu stranku dam copy- ted nevim asi kopirovat a otevru si tuhle stranku a jen to vlozim sem do tohodle pole a je to…
@Kote5 Ten se mi taky líbí no, ale tady na ty naše blbý kostky bych to mimčo vyklepala
musíme mít všechny 4 kolečka nafukovací no..
@ywettka16 Já taky nechci nejakej úplně drahej.. trojkolku se bojím, hlavně chci velký prostor dole
http://www.obchodudvojcatek.cz/…arek-LEVIROO
Mě se líbí tenhle…a je i s autosedačkou a korát ho chci s nafukovacíma kolma…
Tak to máš jak v Praze nebo v Brně v centru. No já vím, že po študávích se tu chce tak 4000 na hlavu a to spávají i 3 v místnosti a mají byteček v centru. Když jdeš na okraj, tak jak bydlím já, cca 30 minut MHD, tak v paneláku se dá sehnat i levnější podnájem. No a když jdeš na mega sídliště, kde máš v baráku třeba 200 partají, tak tam to je ještě levnější. Ono záleží kde chce člověk bydlet. Ale těch 15000 za 1+1 u nás blíže centru, nebo byt po rekonstrukci je běžná cena.
Jaké jsou u vás běžné výdělky, pro obyč. člověka. Maža dělá projektanta ve stavebnictví a má 20000 já jsem úča a měla jsem 17500. Až se vrátím budu mít víc. Ale to je státní sféra, tam to moc růžové není.
My teda máme štěstí a s bydlením nám pomohli moji rodiče, takže neplatíme bance, ale jim za půjčené peníze. A poplatky za byt máme cca 7000. JSme tam 3 v 2+1. JE to panelák. V poplatcích je vše, voda, teplo, elektrika, plyn, fond oprav, internet, noviny. Takže docela slušně vyžíváme. 7000 byt, 8000 našim, 2000 spoření, 500 telefon, a pak jídlo, to reguluju podle toho, co zbyde + drogerka.
No řekla bych, že jedeme z výplaty do výplaty a spoříme tak 1000 za měsíc. OD státu mám ale naštěstí 7600. Což je tu docela štědré. V druhém těhu budu mít méně. Snižovalo se to. Jsem na 3 roky doma a budu zas na 3 roky. V tomto je to tu super. Ale platy v zaměstnání nic moc. No a potraviny ještě horší.
Já chci tenhle kočárek…je celkem cenově přijatelnej a má nafukovací kola, k tomu autosedačka a fusat…jinak ho chci teda v béžové barvě. Ten odkaz co jsem chtěla, tak mi nešel vložit tak aspon pro představu jsem dala tenhle no ![]()
@ywettka16 píše:
Já chci tenhle kočárek…je celkem cenově přijatelnej a má nafukovací kola, k tomu autosedačka a fusat…jinak ho chci teda v béžové barvě. Ten odkaz co jsem chtěla, tak mi nešel vložit tak aspon pro představu jsem dala tenhle no
@Fauňulik Nene my jsme z Olomouce, ale je to hrozný tady…když vidím ty maminy s těma kočárkama jak jdou a to dítě málem vyklepou z kočárku na tech kostkách tak prostě chci nafukovací kolečka…a navíc naši bydlí na venkově, takže tam potřebuju njákej bytelnej a tenhle se mi zamlouvá no ![]()
@Kote5 kolem tech 1.000euro tu je tak prumer mistni maj i mnohem vic ale tohle je tak pro pristehovalce co chytnou dobrej flek…
@ywettka16 píše:
@Fauňulik Nene my jsme z Olomouce, ale je to hrozný tady…když vidím ty maminy s těma kočárkama jak jdou a to dítě málem vyklepou z kočárku na tech kostkách tak prostě chci nafukovací kolečka…a navíc naši bydlí na venkově, takže tam potřebuju njákej bytelnej a tenhle se mi zamlouvá no
Příspěvek upraven 21.01.13 v 14:36
Tak to je slušný plat. Když si vezmu, že já makám od 25 let a na 20000 stále nedosáhnu
A to mám vysokoškolské vzdělání. Ale dělám ve státní sféře, že?
No a manža na 20000 dosáhl až loni. A to už taky nějaký ten pátek maká, cca 5 let. A má taky vysokou školu. A to bydlíme v Brně.
@Kote5 Jak tak koukám tak to máme stejné…přítel vydělává zhruba 15 tisíc a já ten na nemocenské mám 6500 kč…Jinak nájem 9,auto platíme 4 jinak ještě máme njákou pujičku a pak telefony atd a když už máme vše zaplacené, tak nám zbydou tak 4 tisíce někdy i mín, takže taky od vyplaty k vyplatě…
já aspon mám dobry to, že čím dýl budu marodit, tak tim víc budu mít nemocenské, ale taky to není žádná chvála no ![]()
@Fauňulik Tady jsou kostky hlavně u náměstí, ale když je jaro tak tady kopou a to taky musí ta mamina s tím kočárkem bojovat no
a navíc my bydlíme kousek od toho náměstí, takže kostky nás neminou no ![]()