Poradna duly
Jana Čurdová
@ywettka16 hele, tak to je podle mě přesně ta bolest, kterou mi popisovala. Říkala, že je to proto, že se natahuje děloha, a že se může stát, že to bolí až i jako kdyby do tebe někdo bodnul nůž. Takže se neboj, určitě je všechno v pořádku… a už aby bylo úterý ![]()
@chijioke Tak tohle mi už řekla doktorka v tom 8 týdnu no..ale víš co i když ti ted řeknou že to je o. k. tak se nedej bože muže něco ukázat později…nevím to je muj názor…a kdy pujdeš na screening???Tady se totiž musíš obědnávat 3 týdny dopředu a když se dělá ve 12 týdnu a ty tam jdeš v 11 tak nevím jak to udělají… hlevně at je vše o. k.
![]()
@psvaca No budu doufat, kdyžtak mě pohotovost nemine no
ale jo, je to přesně tahle bolest, někdy se nemužu ani narovnat…třeba když ležím a chci vstát tak to píchne sem a tam a já zase ležím ![]()
@ywettka16 hele me vubec zadnej sreening neazijma
ja jako zdrvotnik mam na tyhle vsechny serepeticky okolo trosku jinej nazor a uprimne v Africe nedelaj nikomu zadny vysetreni nic a rodej se zdravi pohodovy deti…pravda ze v celym teho nema nikdy nikod jistotu.ale nehrotim to.:] beru to trosku s nadhledem, dneska je zdravotnictvi jeden velkej byznys
ale nemit zkusenosti z praxe tak jim taky slepe verim a delam to dle modernich pristupuk, ale zastavam trosku jiny nazory…ale to zalezi na kazdym :] hlavne at jsou vsichni zdravi a spokojeny…p. s. ja budu rada kdyz mi tady nekdo vubec udela UTZ s fotkou a vejdu se do 1.000,–
takze nejaky dalsi vysetreni az jedine pokud by UTZ naznacoval nejaky nesrovnalosti
@ywettka16 jinak ty bolesti v podbrisku jsou docela casty a bezny taky me to obcas chytne uplne me to stahne na vterinu do predlonu a hned je to zase ok…to jsou ty vazy a svaliky a ta delozka jak roste tak tam rejdi a dotoho narazi do vajecniku takze to muze delat pocit na MS…ale pokud to nemas total durch cely den tak si myslim ze za par tydnu to prejde bez potizi…ale ta bolest umi vycerpat ![]()
@chijioke Tak já nejsem doktor a radši si zajdu na vyšetření…jak říkaš ty, vím, že jinde se i bez vyšetření rodí děti, ale po tech potratech mě děsí vše a radši se ujistím
jinak tvuj nazor chápu a já třeba za screening neplatím, jen budu dávat za fotečky, ale tak to se platí všude-bohužel, ale kdo by se nechtěl chlubit s tím pokladem už když je v bříšku, že?
Jinak děkuji za ujištění, jsem ráda, že je to tak jak mi říkala doktorka…no budu končit 11 týden tak to si říkám že děloha a ty svali pracují…potká mě to párkrát za den a není to pořád, ale zabrat mi teda někdy dá to musím uznat
![]()
@ywettka16 ja taky doktor nejsem ale 4 roky na skole ana nejruznejsich praxich a na vselijakych pracovnich pozicich ve zdravotnictvi clovek uz je takovej apatickej a hned tak se nevzrusi.:] ale taky se denne modlim aby proste bylo vse jak ma prirozene vporadku bez odchylek a verim ze vse je ok. Ja taky mam za sebou 3 potraty ale proste je to na cloveku, kazdej to zvlada jinak a cim vic veci vidisna vlastni oci v nemocnici uz te to tak neprekvapi v osobnim zivote, ale ne ze bych byla nejak silna to ne, jen si to nepripoustim jinak bych histercila prave
protodelam jako by nic a jen pozitivne myslim :] a vic nez ten podbrisek me stve stale zaludek, porad je na vode ne cely den, ne silne ale otravuje to a ted posledni tydek se potim v podpazi a strasne hormonalni aroma, ale jako proste pachnu
a to jako abych se sprchovala 5× denne!!!
snad to brzy prejde, fakt je to neprijemny „smradek“ pardin, ze to tak pisu ale fakt jsem tohle dlooouho nezazila. Jeste ze se muz vraci az za 14dni, to se snad trochu sklidni :]
![]()
@chijioke jo tak to znám
taky to mám, mohla bych se koupat hned potom, co vylezu ze sprchy… ale jinak teda musím zaklepat, jinak mi opravdu kromě únavy nic není… ale jak říkáš, ten smrádek ![]()
@psvaca
to jsou ty hormoni jak jich tam je ted qvantum tak musej nekudy ven, mnooo…chodit ted do prace takmi snad daj vypoved… ![]()
Ahojky, tak já byla na kontrole ve středu, kdy jsem byla 8+3 dle menzes a prý i dle ultrazvuku, měříme již 2cm a srdíčko krásně tluče. Další kontrolu mám za 14 dní, kdy mi budou brát krev a dělat další ultrazvuk. Přikládám fotku
Jinak na té fotce je hlavičkou dolu Tak se holky držte.
@Beruska_jana juuu tak at hezky rostete a mate se fajn…p
eknej bobek :]
Chijioke, máš v lecčems pravdu. Ale já třeba z vlastní zkušenosti chci jít na ultrazvuk ve 12.tt V prvním těhu, kdybych šla na tento ultrazvuk, tak bych se netrápila do 20.tt Pak jsem se stejně rozloučili s miminkem. Které jsem musela porodit. A kdybych věděla tenkrát o tomto vyšetření a šla na něj, tak bych vše věděla dřív a trápila bych se kratší dobu. V tomto je lepší, že na začátku těhu se zjistí, zda je vše OK a pak si to může člověk už jen užívat. JAk vždy se může přihodt něco, ale ten začátek těhu je fakt nejrizikovější. Já právě vynechala jednu kontrlu. Nemá mi kdo hlídat dceru a manža si nemůže brát neustále volno. Byla jsem hned na začátku kvůli prokázání těhotenství, že je uloženo kd emá. Mám děsný vítr z mimoděložního těhu. Měl ajsme jednu kolegini, která takto přišla při prvním těhu o jeden vaječník, při druhém o druhý a pak už nikd ynemohla mít děti a to jen proto, že tenkrát nebyla ta věda tak daleko a nedělali se ultrazvzky. Vždy se na mimoděložní přišlo už moc pozdě. Kdyby byla mladší, tak by ji dnes lehce pomohli. Takže po jejím vykládání jsem byla ráda, že mě to dr. mohla vyloučit. Pak jsem měla jít kolem 7.tt na určení srdíčka, ale to jsme odmítla, protože jak jsme psalal nemá kdo hlídat dceru. A šla až včera v 9+0 pro průkazku a pro srdíčko. Vš jsme mě, i OK a jsem ráda. Moje dr. mě jen vždy řekne, že je vše OK a nic moc nepřeměřuje. Protože bych z toho byla akorát vyvalená a furt hledala míry a porovnávala. V tomto mě to u mé dr. přijde lepší, že moc podrobností neříká ajá pak nemohu špekulovat nad blbostmi
No a další mám až 7.2., to jdu na krev a moč. Pojede to do laboratoře, aby se vylouřili ty běžné choroby apod. Což si myslím, že je důležité, pokud se dělá v infekčním prostředí. Já dělám tak napůl v takovém prostředí. JSme učitelka. Ale teĎ jsem na RD, tak doufám, že jsem čistá ve všem. Kočku nemáme a ostatní snad nemám. Snad mi manža nezanáší.
A pak mě čeká NT+ 12.1. Na to se těším. Manža půjde s emnou. Je to jeniná možnost, jak se podívá na mimčo, protože jinak na mě nic není vidět, tak aby z toho taky něco měl. Jinak h na ultrazvuky netahám. Až pak ve 20.tt
@Kote5 presne.podle me ma cenu treba na zacatku vyloucit jak rikas to mimodeloz, pokud jsou k tomu nejaky predpoklady a pak ten 10-12tt kdy se proste da prokazat zda se vyviji jak ma ci jsou nejake zasadni odchylky…ale od 4tt plasit do 8tt kdy uz bude srdicko, stresovat se ze v 7tt stale srdicko nevidi…to nema cenu..protoze kazdy plod se vyviji malicko jinak a hlavne se nikdy presne nevi jaky tyden jsi kor ze zacatku myslis ze jsi 7tt a pritom jsi 5tt takze pravdepodobne jestenic videt nebude..ja jsem nikdy mimodel.teh.nemela a nikdo na to unas netrpi naokap deloha je pekne funkcni, takze na mimodeloh.ani nepomejslim a ted kolem toho 11tt doufam, ze proste vse se ukaze krasne a hlavne ja jsem mimo cr a tady to neni prca sehnat doktora a poresit pojisteni atd, takze jajen kontrolu pri kasli platim 500,– jenom ze me doktor vezme…takjsem zvedava jak to dopadne na poliklinice u gyndare, doufam, ze to nebude vic jak 1.000,– ![]()
A kde jsi? Vím, že hodně holek, co znám a bydlí mimo ČR, tak mají celkem 3 kontroly za těhu. Že je to tam běžné. První bývá kolem toho 12.tt, u nich je to ten ultrazvuk, co se u nás platí, tripltesty tam nedělají většinou. Pak ve 20.tt, opět velký ultrazvuk a a pak ke konci těhu na určení, jak je uloženo mimčo a porada, kdy se bude rodit, jak se bude rodit, kde se bude rodit apod. A to bývá vše. Víc se v cizině moc nechodí, leda že by si člověk připlatil. Tam se to bere jinak. Já jsme vděčná za ten ultrazvuk ve 12.tt, ale tím že se u nás platí, tak chci jít k tomu nejlepšímu, takže já sice platím 1450, ale jdu k dr. Vlašínovi do Prenatalu, což je fakt kapacita. Viděl mě i minule i předminula. Akorát to první těhu mě viděl až ve 20.tt. TAkže já mu maximálně věřím a proto si radši to NT+ u něj zaplatím, abych měla jistotu. Protože když si není něčím jistý, tak si tě pozve ještě jednou. Minule nám řekl holčičku hned v tom 12.tt a ve 20.tt potvdril. Ta naše nestyda se vystavovala tak, že to bylo krásně vidět. Tak jse zvědavá teĎ, jak to půjde. Jinak já nerada chodím po doktorech, takže čím méně, tím lépe. A teĎ taky nemám čas. Mám tu skoro dvouletou cácoru a ta by jim to tam nadzvedla ![]()
Cytolku mi dělal adr. v červenci loni, takže letos mi ji bude dělat až ke konci těhu, tak jsem ráda, rovnou při tom udělá toho strptokoka a budu to mít při jednom. Ušetřím si chození k dr. Jako jsem ráda, že zrovna já mám dr. v místech, kde je jen rehabko, takže jsem mimo obvoďáka, kam chodí chřipky apod. KDyž jsem měla prvního gynek. tak ten sídlil hned vedle ORL a já hned po první návštěvě lapla angínu říznutou mononukleosou, což bylo super, protože na to nezabírají antibiotika a je přísná dieta. Což bylo fajn, protože jsem ji chytla 1.7., takže celé dva měsíc eprázdnin v tahu.
Takže já doktory moc nemusím.
Sem se dívala do průkazky, je tam kolnka jen na zubáka, obvoďáka ajá si oběhnu oční a víc ani rana. Nikam jinam snad nemusím. A toho obvoďáka si nechám až nakonec na léto, když budou všichni v trapu na dovolených.
@Kote5 no prave tady to e o necem jinym, ja ted Holandsko ale budu se stehovat brzo do Anglie tam uz budu mit normalne pojisteni a chci si tam najit nejakou kliniku ale proste tady to nikdo neresi. Jako chapu ze pokud clovek ma nejake podezrani nebo zkusenost negativni tak urcite bych taky sla na vsechno co mi potvrdi ze tentokrat uz je to ok. JInak tady maj spousta zajimavejch center zadarmo-virologie, bakteriologie obrovska klinika, prijdes zdarma ti naberou krev, moc na uplne vse co muze byt, vsechny streptokoky, chlamidie, pochlavni choroby, HIV, vsechno ti naberou zdarma pak ti zavolaj vysledky a prijdes si tam na jednu tabletu ktera odstrani co mas, my na tomhle byli s muzem v lete nez mi vyndali delozni telisko abych si tam nerozjela nejakej zanet…akorat me ani v tomhle centru 3 doktori nebyli schopny nabrat krev?! nemam totiz vubec videt zily, tak mi napichli zilu na ruce a kaplo jim asi 5 kapek a nic…:D byli uplne vyrizeny ja vystresla…nakonec mi udelali jen vitery…no a pak nas zalecili na chlamci a pak jsem sla do jinyho centra kde mi to zdarma vytahli ale tehotenstvi tam neresej, jedine potrat to te zase zdarma poslou do jinyho centra kde ti to zdarma poresej..:D paradox ale tehu musis jinam a platit…