Miminka srpen 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6379
14.1.13 20:33

@evíkkkk Já to říkám taky, je lepší s zajít na podrobnější vysledky když něco nesedí, než si pak něco vyčítat i když věřím, že miminka budou zdravé :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
15.1.13 08:52

Holky já tu nechci rozpout nějakou hádku, nebo něco. Ale přemýšlela jsem, že kdyby se nedej bůh mělo miminku něco stát a mělo nějaké lehké postižení, že bych asi nezvládla mu ukončit život :( Neříkám u nějakého velkého postižení, ale i tak by to pro mě bylo hrozné. Jinak ale věřím, že budeme mít zdravá krásná srpňátka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
15.1.13 10:52

Ahoj vespolek,
drzim palce na vsechna vase vysetreni…
Ja jdu poprve k doktorovi 22.1. nevim, jestli mi hned bude delat ultrazvuk. Jsem ted uz vekove 35+, ale na plodovku jit nechci.

JInak co se tyce obtizi, zatim nic, co by stalo za zminku. Vecer casto usnu s holkama v devet a kdyz jsem tlacila kocar v tom cerstve napadanem snehu, tak jsem bricho tedy citila, uf uf… Normalne uz ho nevozime, ale ted mi vzali mladsi do dopoledni skolky a tak v ramci urychleni ranniho rozvozu si kocarem pomaham a kdyz ji ve dvanact vyzvednu, tak to hned zalomi, ani by nevydrzela cstu domu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.1.13 10:56

@PavlaPir Určitě nerozpoutáš hádku…je to tvuj názor ;) v dnešní době zjístí snad vše a kdybych věděla, že mimčo bude jen ležák, že se ani neusměje a ani třeba nebude sedět atd, tak bych to asi pryč dala…bylo by to těžky, ale podle mě by to bylo lepší než aby se od narození takhle trápil…Ale vubec nad tím nebudeme přemýšet, budeme mít užasny děti a hlavně budou zdravé a krásné :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.1.13 10:58

@Endy Nad 35+ se dělá plodovka automaticky ne? Já to teda slyšela, tak se jen ptám…A v kolikátem jsi týdnu???Jinak ti teda nezávidím, já když vidím tolik sněhu a ty maminy s těma kočárkama no hruza :( vubec se ti nedivím, že cítíš bříško hlavně opatrně :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.1.13 12:57

@ywettka16tak pozor…ja pracovala v ustavu pro sdravotne postizene…a na lezacich, pacienti od kojencu po 37 lete vsichni na jednom patre…a nezazila jsem jedineho, ktery by se neusmal, oni jen chrcej ale vecne usmevavy, uzasne vnimaj kdyz je milujes, maj uplne jine vnimani, ja je miluju, je pravda ze nektery pripady me stvaly oni nekdy desne pachnou ze vnitr, to mi delalo zle, a nektery se proste vztekaj ale za par minut uz se zase tlemej a koukaj na tebe a vnimaj…ikdyz na prvni pohled mas pocit, ze jsou to zivy mrtvoly…byla to neuveritelna zkusenost muj tata pracoval na oddeleni dole, kde byly celkem samostatny, ze si dosli na zachod umeli se najist lzickou obcas se umeli oblict, chodili a pokud k nim najdes vhodnou cestu ke komunikaci tak te zacnou milovat, poslouchaj ale musis vedet jak na ne, je to jako se stafordem, nikdy nevis co je napadne ale jsou to vdecny milackove ale musis je ovladat a ridit…ale vse s uctou a laskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.1.13 13:00

Vsechna vysetreni muzes odmitnout, nic neni dano zakonem, ze musis, kdyz nechces neudelaj nic, obcas jsou ale nastvany maj z toho body a vic penez, takze kdyz odmitnea maj o premie min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
15.1.13 14:00

Ywetko, ja taky myslim, ze je to doporuceni, ale odmitnout muzu… uvidim, co na to doktor, s timhle jsem jeste netehotnela, je tu novy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
15.1.13 14:11

Tak tu couram po netu a hledam novou plastenku na kocar a myslela jsem si, ze vsechno znam a vsechno vim, ze me uz nic neprekvapi, ale porad se objevuji novinky, ze mi oci prechazi… skoda, ze to neni za ctyri stovky, to bych brala vsema deseti ;o)

http://www.kocarky.cz/…sedacka.html

(btw, kocar Hartan Racer, co prodava tento eshop, mam a jiny uz nechci. Je dokonaly. Prvni jsem mela Xlandera pevnou ctyrkolku a i kdyz kvalita dobra, tak funkci a vychytavek moc nemel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
15.1.13 14:14

Jo rozhodnutí, zda si postižené dítě nechat nebo nenechat je složité. Jsou dny, kdy si rozhodnutí vyčítám, jsou dny, kdy si říkám, že to tak bylo lepší. Nevím, jak bych se rozhodla, kdyby mimčo mělo jenmalou vadu. Ale u nás to naštěstí bylo na více místech špatné, tak to bylo docela jsné. my měli totální rozštěp močové trubice u kluka a velmi málo funkční placentu ve 20.tt V podstatě prodělala infakrt a dosluhovala. Možná bych to do 24.tt donosila, možná ne. Těžko říct. Ale i tak by to bylo náročné, kdyby se narodil. Takže když mi oznámili, že placenta zvládá vyživit jen mozek a srdce, tak jsme vcelku měla jasno. Protože tam bylo kromě rozštěpu jasné, že dítě bude postižené jak tělesně tak duševně.
Tenkrát jsem ležela v knihách a na počítači a podrobně zjišťovalo, co by se stalo, kdyby jsme si chlapečka s rozštěpem pindíka nechali. No když jsem zjistila od plastických doktorů, že se dá pindík vymodelovat, ale nidk ynebude funkční, tak jsem měla vcelku jasno, když mi k tomu řekli i to, že bude retardovaný a nepohyblivý, tak bylo vše jasné. Moc jsem neváhala a moc jsem se v tomnepitvala. Protože bych zešílela.

BuĎte rádi, že jste toto nidky nemuseli rozhodnout. Je to na celý život a je to šílené břímně. Já asi nejsem tak silná, abych zvládla s mimčem od narození do 18 let jezdit ponemocnicích a nechat mu vrtat neustále v dost citlivé části těla.

Ale žije dále v mém srdci a za necelé tři měsíce za sebe posla holčičku.

Ale i tak nedovedu říct, zda bych si v dalším těhotenství postižené dítě nechala nebo ne. Mco dopředu to neřeším, protože by se z toho člověk zbláznil.

Jo odběr plodovky po 35 věku je doporučovaný, ale není povinný. Kdyby mě mělo být 35 let, asi bych zašla nejdřív na podrobný ultrazvuk k odborníkovi a teprve pak bych řešila, zda tu plodovku nechat brát nebo ne. Až dle nálezu doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.1.13 14:17

Ahoj holky, můžu se přidat? Termín mám 20.8., ale vzhledem k tomu, že čekám dvojčata, budu rodit zřejmě dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
15.1.13 14:17

Endy, vypadá to dobře, akorát by mě vadilo, že tahám mimčo při zemi. Já mám autosedačku Nania s podvozkem a jsem max. spokojená, teda byla jsem. Na nákupy do obchodů, když se jede s autem suprové.
 http://www.sbazar.cz/…-s-podvozkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.1.13 14:30

@Kote5 jsi silna zena :hug:…ze zkusenosti vim, ze normalni UTZ ukaze zda je vse dle „tabulek“ ci neco nesedi…pokud bych dostala po normalnich vysetrenich jasny dukaz ze se tam neco deje jinak pak bych sla na dalsi zasadnejsi vysetreni…a vubec nevim jak bychom se rozhodli…s muzem jsme to resili jeho mala sestricka, se dozila jen 5 let, nikdy nezacala chodit..maj to v rodine…ale asi dle predpokladaneho rozsahu, pokud by to byl „jen“ Down…mozna bychom uvazovali siho nechat…ale pokud jsou ty rozstepy, tak je to hodne blby a doprovazi to rada potizi okolo. Ja ale verim, ze ja i muj muz mame vlastni vybavy vporadku a nase mimi bude perfektni…vubec nepripoustim, moznost, ze by neco nehralo…vsem drzim palce at jsou jen stastny a bez tezkych rozhodovani… :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
15.1.13 14:36

Nic jiného mi nezbylo. Mohla jsem se z toho zcvoknout, obviňovat sebe nebo manžela a nebo se s tím časem vyrovnat. Náročné bylo další těhu. Děsně jsem se bála, že se to bude opakovat. Krom toho máme taky jednu vážnou chorobu v rodině. Ségra má Alportův syndrom. Velmi vzícná choroba. A znamná to to, že kdykoliv během života, bez varování ji mohou selhat ledviny. Takže i toho jsem se děsila. Nemoc je vážnější u kluků, u holek tak ne. Ale naštěstí se zatím nikomu jinému nic jiného nestalo. Takže já se s tím musela vyrovnat. Ani ne tak se ztrátou mimča ale s tím, že jsem to musela rozhodnout. Vždycky závidím těm, kteří prostě samovolně potratí do toho 12.tt :-( Potraty jsou smutné, ale tot je horší, když to musí člověk rozhodnout.

MY právě s manželem o tom hodně mluvili i s doktory, různými a díky tomu sjme udělali rozhodnutí jaké jsme udělali.

JSme měla právě zjištěno, že naše vada je ta nejhorší. Právě díky plodovce se zjistilo, že čekáme kluka, jinak si dle ultrazvuku všichni mysleli, že to je holka. A tak jsem si načetla a byla rozhodnuta, že kdyby to nebylo tak vážné, tak by jsme si ho nechali a ty operace přetrpěli. Ale vem si, jaký by měl život kluk, který by svou chloubu měl nepoužitelnou? Možná by děti mohl mít, uměle, ale která žena by s ním žila a nechtěal s ním žít intimně. A jaký by to mělo dopad na něho, po psychycké stránce. No hrůza.

Ale dost smutných zpráv, smutných myšlenek.

Já jsem od přírody pozotivní člověk, takže my všichni, co tu jsme budeme mít zdravé děti. Sice možná zlobivé, ale zdravé.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.1.13 17:04

@chijioke To že pracuješ v ustavu, tak smekám…máma dělala taky v jednoum a bylo hrozně smutny se dívat na ty děti jak trpí…nevím, nevyznám se v tom, ale jen vím že celej život budou jen ležet a že nic z toho života nemají…rozhodla bych se pro potrat už jen protože vím, jak je to těžky se starat o nepohyblivého člověka a je to každyho záležitost…Kdyby bylo mimčo nemocný, tak že by se třeba časem rozcvičilo atd, tak je jasny, že bych si ho nechala, ale prostě trápit se s ležákem kterej nepromluví a ani se neusměje tak to vážně ne…já dvakrát potratila a doktorka mi řekla, že to bylo kvuli srdíčku…a kdyby se to nedej bože ukázalo i v tomhle těhu, tak je jasny že bych si to načetla a rozhodovala se s přítelem, ale kdybych věděla, že to nemá cenu a že hned po porodu muže umřít tak bych neváhala…tohle je muj nazor a ten mi nikdo nevezme! Ale musíme myslet pozitivně a vše bude o. k. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí