Poradna duly
Jana Čurdová
@Kote5 Já bych se rozhodla stejně…je těžky to rozhodnout, ale ted mu je určitě líp…a tohle těhu určitě dopadne dobře
musíme věřit…mě teda taky hrozí, že budeme nemocní, kvuli srdíčku a rozštěpum…akle doufám a věřím že vše bude o. k.
![]()
@ywettka16 hele uz tam nedelam, ani muj tata…cece riditel me vyrazil na minutu kdyz jsem rekla, ze se mi nelibi, ze kolegove nejsou tak peclivi a ze kdyz strihaj nehty, tak vzdycky pul ruku krvaci pac to vezmou i s kuzi pod nehtem…a ona na me z jaky pozice si dovoluju kritizovat praci a ze muzu taky na minutu ji, tak jsem sla…:D hahaha…ale musim rict, ze v tom baraku bylo 6 pater a na kazdym 2 oddeleni a na kazdym oddeleni mezi 15-30 klienty…takze cca 300 pacientu a musim rict ze ten barak byl plnej pohody, dobry nalady, usmevavejch tvari, nemuzu rict, ze by trpeli a ti co byli na tom hodne zle ja je nikdy nikoho nevidela plakat, vzdy byli vyrovnany a pratelsky, ikdyz to byli mnohdy hodne smutny pripady, a jak se jim to stalo, nebo jak zili nez se dostali do ustavu, co jim delaliy vlastni matky, to by zaslouzilo ke zdi a strilet, fakt, co dovedeme my zdravi lidi za humus to nema obdoby…ono to je smutny z pohledu „nas“ zdravechj, myslicich, ale pro ne je to bezny a pokud je nekdo pohladi, nekrici na ne, nebije je a usmivas se na ne oni jsou tak stastny a davaj ti to i treba jen ocickama…jako uz bych tam delat nesla, je to hlavne fyzicky narocny a ja se nesnesu s kolegama, jak vidim, ze nekdo dela slendrian, tak me sere a nesnasim ho a chci aby to delal spravne, nesnesu krivdu a utlacovani a sestry a personal, jsou kolikrat jen rutinni pracovnici, kteri spis maj odpor ke klientum, nez aby jim slouzili…ale to jen muj nazor vecne kritizantky prace druhych…teda ze bych to nekde hlasila, ja jim to reknu rovnou a hned mam nepratele…:D atehdy s tim riditelem to byla nahoda uplna a hned to tim i skoncilo…ono 12ky za 7.500,– nic moc ![]()
@ywettka16 neboj ja verim ze to bude ok, nepripoustet negativni myslenky a pecovat o sebe jist kvantum ty listovky ono to umi hodne pomoct ja tomu verim… ![]()
@chijioke Tak já beru už po tom druhém potratu femibion800 a předtím jsem brala listovku, takže snad bude vše o. k.
Fakt před tebou smekám, já mám kamarádku a ta měla postiženého syna a bylo to hrozny…jako né že bych nják uražela postižené a nemocné lidi, ale ty nervy…pořád po vyšetřeních a když s ním ccvičila i po 2 hodinách tak jak plakal…tohle bych nezvládla víš
Jinak znám hodně lidiček postižených a jsou to sluníčka…užasný a co dokážou, to nedokáže ani zdravej člověk…nemyslím to zle to ne, ale proste psychika to by ne mě nebylo jsem strašně citlivej člověk a tohle bych nezvládla i když nevím co všechno mě potká a co všechno budu muset zvládnout v žvotě… A kdy máš termínek???Jinak taky věřím, že ty neše štěstíčka budou zdravé ![]()
@ywettka16 uprimne o no starat se o ne v ustavu a mit jednoho doma je taky rozdil, a ja sama nevim jak bych se rozhodla…ale at tak nebo tak vzdy je to tezke. Ale uz to tema nechame
radsi :] no jako s tim tehu vseobecne je to hodne spekulativni, studovala jsem zdravdku a dotoho se moje mama hodne zajima o alternativni zkusoby lecky - cina, indi prirodni medicina a prakticky je strasne moc faktoru co ovlivnuje tehotenstvi a poceti vubec…za 1.stav zeny celkovy-zda jeji pohlavni funkce je pripravena na rozmnozovani, za 2.zda zena nema zavlecene nejake viry ci bakterie, ktere sedi ve vajecniku a brani spravnemu spojeni vajicka a spermie…za 3.jakou krevni sk.zena ma pokud je to 0 RH- tak vlastne zena rovnou od poceti „likviduje plod“,vypuzujeho, nechce ho…za 4. muz - opet jeho rozmnoz. moznosti, jeho zanety, aktivni spermie atd., za 5. zena a vnejsi faktory-spatna zivotosprava-spatne navyky v jidlel, skryta metabolicka onemocneni, ktera zapricini spatnou vymenu latek-spatne tvoreni enzymu - a z enzymu se prakticky sklada cele telo, muzed ti nejaky zakladni enzym, hormon chybet nebo se tvorit malo a plod proste nemas sanci udrzet protoze se nenastartuje spojeni mezi telem matky a organismem plodu…atd atd atd a zrovna tyhle „enzyho-hormono“ trabla se nejhur hledaj a jsou v dnesni dobe nejcastejsi…protoze vsichni zerem prepaleny tuky, umely cukry, telo uz nejede jako samostatna tovarna ale spis jen jako zakladni stroj, kterej uz sam nedokaze regenerovat, sam nenastartuje pochody zevnitr, musime, ladovat prasky, umely vitaminy, antidepresiva, prasky na spani a jine hnojnosti…do toho kava, cigara a zareni s mobilu, televizi, PC…to vse nici nase vnitrni prostredi tela a pak se divime ze tak prirozena vec jako poceti se ne a ne darit…
![]()
Ale to bych si mohla plice vymluvit a stejen to lidi nechtej chapat a nechtej zmenit…hlavne si tohl euvedomit, vedet o tom, brat to v potaz, ridit se nejakejma zasadam je dneska tezky…ale nemyslet si ze vse se nejak samo udela, ne…vzdy jde o nas pristup postoj a moznosti…jinak termin ja vlastne jeste nevim pac k doktoru jdu az z 14 dni…ale vychazi to nejak srpen mozna zacatek zari dle mych propoctu +- 14dni
![]()
@chijioke Tak to tě obdivuji, že tak dlouho vydržíš bez kontroly… Já třeba k doktorce šla vážne asi když jsem byla 4+6tt ale tak to hlavně kvuli tem předčasnym potratum no
to co jsi napsala je pravda…já taky lítala po vyšetření kvuli njákym infekcím atd ale to člověk v dnešní době vubec neovlivní ![]()
@ywettka16 no ja si radsi pockam az tam fakt bude neco-vsechno hezky videt…jit tam 4tt-6tt a rict mi doktor, ze tam jeste nevidi srdce atd tak me klepne…takhl ese tesim, ze uz uvidim rovnou „mimi“
se srdickem, rucickama a uz bude jasny zda se proste dari, nebo zda je tam nejaka hrubsi odchylka…stresovat se 3 tydny a cekat zda tam je srdicko uz nebo kde je…to bych nezvladla…takhle si rikam, priznaky mam slusny, pupik se nadouva, tak verim, ze se vyviji hezky..a za 15 dni se uvidi…a treba tam jsou dva mumbici to by byla parada ![]()
Tak částečně s tebou souhlasím a částečně ne. Já před prvním těhu plánovala, jedla zdravě, očistila se, prostě jsme strašně chtěli mimi. Tak jsem si o tom hodně četla, co proto mám udělat. A kdy vysadit HA apod. A dr. mi řekla, vysaďte a hned můžete otěhotnět. A já fakt otěhotněla. Byl ajsme šťastná. A stejně to nedopadlo. Příčina se nikd ynenašla. Prostě nefungovala placenta jak měla, byl tam infarkt a dále rozštěpová vada, totální rozštěp močové trubuce. No hrůza. Těhotenství jsme ukončili ve 20.tt
Při druhém těhu jsem to nepřeháněla. Stejně jsme propadala depresím, že nikd ymít dítě nebudu, že jse neschopná. A hups po 3 měsících jsme otěhotněla. Ještě další měsíc jsme tomu nevěřila. A pak šla k dr. Vše bylo OK, celé těhu předpisové, přesto že jsem jedla furt jen smažené, měla jsem na to chu´t, přejídala jsem se nezdravím, protože nic jiného minechutnalo.
Mám doma zdravou holčičku, těhu bylo předpisové, prood přesně na den dle MS.
Takže já beru otěhotnění jako velký zázrak. Taky možná trochu něco mystického. Prostě jeden velký zázrak, který je daný tak nějak dopředu. A prostě se to buď povede nebo nepovede.
Jediné co beru, je že člověk musí být trochu v pohodě a nepropadat panice. Ikdyž já propadala. Ale nám s manžou stačí se o sebe otřít a jsem v tom. Toto těhu je tím důkazem. Těhu jsme neplánovali a jen jednou nám to ujelo, týden po ovu, jsem si myslela, ale asi byla ovu o týden později. Jsem zvědavá, na další průběh.
Ale mt dítě beru jako dar, jako něco, co je nám dáno z vyšší vůle. A ten dar prostě není daný každýmu. A možná to má i nějaký důvod, proč to některým příroda nechce dovolit.
Mám docela vážně nemocnou sestru. Nic na ni není vidět, jenmá chorobu, která jednak způsobuje selhání ledvin a jednak je to přenosné hlavně na kluky, u nich je to problém. A ségře nedávno zjistili polycystycké vaječníky a je celkem bez ovulace. Je mi ji děsně líto, ale možná příroda chtěla, aby hned tak lehce neotěhotněla. Možná chtěla, aby šla přes umělé těhu a vybrali ji holčičku, protože u kluka by to bylo problém. Možná to tak příroda chtěla.
Těžko říct. Druhým příkladem je bratr. Moc chce mimčo už dva roky. Nedaří se. Ale někdy mi přijde, že to přání mít dítě neni u nich oboustrané. někdy mám pocit, že si ještě neuvědomili, co to pro ně bude znamenat, až otěhotní a dítě se narodí. Oba jsou plně vytížení prací, docela dost dřou. Možná až pochopí, že by měli zvolnit, tak jim příroda pomůže to mimčo mít.
A podobně to bylo u mně. Při prvním těhu jsem sice byla nadšená, že jsme konečně otěhotněla. Ale hned potom jsem pochybovala, že to dítě chcu. A to dost. A proto to možná nedopadlo. Byla to pro mě lekce. Podruhé jsem nezapochyboval aani jednou.
Já byla na ultrazvuku propvé 6+2 a to jen kvůli tomu, ab ymi potvrdila, že nejsem těhotná mimoděložně. Víc mě nezajímalo. A teĎ jdu až 9+0, to už bude srdce a kdyžtak bude i průkazka. Mohl ajsme jít i mezi tím, ale nějak jsem nechtěla, jednak by mi neměl kdo hlídat dítě a jednak nesnáším, když se ve mně dr. moc vrtá.
@Kote5 souhlas s tim co pises, ja to brala vylozene, dle prokazatelnych, meritelnych fyziognomickych priznaku, vnitrnich problemu…ale ta psychika a vubec nastaveni mysleni at uz v jakem koliv smyslu dela nejvic.. .{znam nekolik lidi, kteri meli vazne diagnozy-karcinom, obrna svalu v dospelosti..a jen proto, ze nehodlali pripustit, ze nejaky jiny bujeni je znici, tak po nekolika mesicnim a rocnim boji, proste se vratili do normalu zivot a dnes bys nepoznala, ze meli hodne slabe nadeje ze strany doktoru…a nekdo treba ani nema diagnozu „{na zivot a na smrt“ a zkoli ho par polypu…ted to malicko zni nadnesene…ale je to tak, v hodne pripadech staci zmenit, mysleni, pristup a zlepseni se dostvi…moje setra je uzasny clovek, zabyvala se esoterikou, prirodnima medicima, docela „osvicena zena“,hodne zivotnich zkusenosti ze vsech smeru…ale vzdy se panicky bala porodu a nemela pocit, ze je na dite pripravena, ma super muze a po 8letem ztahu bylo ji tusim 35let tak zjistila ze je teda tehotna, od zacatku byla nastvana, proc nekdo vymyslel tehotenstvi, ze ona nechce, ze ji to nevyhovuje, ze je nastvana na vsechny, proc zrovna ona…a svete div se asi v 11tt se zastavilo srdce a konec…pak koukala…no a za par mesicu se to povedlo znova asi nahodou a to uz to brala jinak, uz s tim bla smirena, ze to je udel zeny uz nebyla negativni…a maj holcicku…hodne dela vnitrni presvedceni a sila ikdyz ne vse se da jednoduse ovlivnit to nerikam..je to presne mezi nebem a zemi a mozkem a srdcem
Ahoj holky, jste se rozjely, co jsem tu nebyla ![]()
K těm postiženým dětem… hrávali jsme s orchestrem 4× do roka v ústavu v Janově a byly to vždycky ty nejhezčí okamžiky, co jsem zažila. Ti klienti ústavu byli vždycky nejlepšími posluchači. Ležáky vždycky vyvezli ven v postelích, aby nás slyšeli, a oni jakoby s námi zpívali. Bylo to super, šťastnější obličeje jsem neviděla. Myslím, že si to postižení neuvědomují a vnímají lásku a jsou šťastný.
Je ale pravda, že ani to by mě nepřesvědčilo, abych si nechala hodně postižené miminko. Asi nejsem dost silná.
Nicméně věřím, že to naše miminko je zdravé, když už se tak probojovalo přes naši snahu neotěhotnět a že nám bude dělat jen radost… přesto, že když slyším, jaký byl tatínek v dětství lump, jsem dost zvědavá, co mě čeká ![]()
A chtěla jsem říct, že jsem se těmi diskusemi tak vyplašila, že jsem v pondělí vyrazila k doktorovi o týden dřív, abych věděla, že je vše v pořádku ![]()
Viděla jsem srdíčko a velikost mělo miminko přesně tabulkovou. Tak doufejme, že příští týden na ultrazvuku to bude zase tak pozitivní zpráva ![]()
Držte se, holky, budou jen samá zdravá a krásná miminka, to je jasný ![]()
Tak se hlásím z dnešní kontroly. Jsme 9+0 dle MS a dle ultrazvuku taky. Krásně nám bylo srdíčko. Mám i ultrazvukovou fotku, ale ještě jsem ji nenaskenovala. Tak až udělám, tak hodím. Jinak jsem dostala průkazku a jdeme 7.2. na odběry, takové ty běžné nemoci i neběžné, krevní skupina apod. Taky moč pojede do laboratoře. A 12.2. jdu na NT+. Takže jsem klidnější, že je vše OK. A vše mám předpisové. Tlak 130/75.
Holky já vám tak závidím
všechny chodíte na kontroly a já jdu až 25.1 už aby to bylo…nemužu se dočkat i když se toho bojím, ale i se těším
![]()