Miminka srpen 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8784
21.1.13 13:48

Holky klidně hoďte odkaz sem. R8da s epokochám dalším kočárkem. My máme po dcerce Inglesinu Vittorii v modrobílé kůži. A teĎ jezdím od stejné značky v MAgnumu. Ale ten mám z druhé ruky. Ale ten hluboký jsme kupovala nový. Jo ceny pěkných kočárků jsou vysoké.

Jinak těhu se počítá od prvního dne poslední menstruace a kolem 12.tt se pak spřesňuje dle ultrazvuku. A pak záleží na dr. který termín se bere víc v úvahu. Každopádně se do průkazky píší oba termíny. A většina dr. to před porodem nehrotí a kdyžse dosáhne prvního termínu a nerodí se, tak se čeká do druhého.

Já měla poslední MS 15.11. Na kontrole 17.1. minulý týden jsem byla přesně 9+0. Dneska jsem 9+5. Další kontrolu mám 7.2., to budu 12+0 a bude mi dr. brát na lačno odběry krve a moč, vše pojede do laboratoře, na takové ty choroby jako je AIDS, toxoplazmoza apod. A k tomu krevní skupina. A na Screening ve 12.tt jdu u nás do Prenatalu do soukromé kliniky a to už jsem se objednala na 12.2. a to budu 12+5. Prý nejlepší čas. Vemou mi krev a udělají ultrazvuk. To je u nás v ČR placené. U nás to dělají za 1450, ale jsou v tom dvě fotky. Už se strašně těším. A taky se možná dozvím co to bude. :-)

Jo v cizině je to jinak. A skoro vše placené. Vím to od holek, co bydlí v cizině. Prý se tam chodí za celé těhu tak na 3 prohlídky. Prý první bývá kolem 12.tt, pak kolem 20.tt a pak kolem 30.tt A jinak prý ne, ty ostatní jsou placený. Ono to má svůj význam, aspoň se tolik rodičky nestresují. U nás dělaj ty blbé tripltesty v 15.tt a dost často vychází špatně a přitom je vše OK. a zbytečně se pak panikaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
21.1.13 13:50

No když jsem si vzala manželovu výplatnici, tak on má cca 20000 a když jsem se dívala na zdravotní co platí. TAk on platí cca 1000 a zaměstnavatel cca 2000 za něj. Takže v součtu platí vlastně taky 3000. Takže mě to přijde normální částka. A to si vem, že manžaje furt nemocný. K doktorům chodí jen pro razítko, že je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
21.1.13 13:54

@Kote5 Já měla poslední MS také 15.11. :)
na UZ mám větší o 3 dni mimi.. Na odběrech už jsem byla minulý týden ve středu. Já si taky myslím, že na ten screening je u mě brzy, ale když mě tak objednali :nevim: U nás stojí 1.000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
21.1.13 13:55

@Kote5 jenze tech 150 euto- 3.000,– musis platiti okdyz jsi nezamestnana ikdyz jsi nemocna, proste okamzite jak se prihlasis a na to ze najem je treba od 350 euto nahoru a jeste do toho 150euro na pojisteni tak fakt nevimkde bych na to vzala kdybych tu nebyla u muze.jako jsou to silenci, chapu kdyz vydelas 20.000,– tak ti z toho vypocitaj zaklad coz je pochopitelnyze plati vic…ale jako obycejnej :pristehovalec-bezdomovec" plat si 150 euro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
21.1.13 13:58

@Kote5 jinak tady se dela opravdu jen 3× UTZ a zadny odbery ti temer nedelaj, ale pokud jsi bez potizi tak je to lepsi ze se nestresujes a beres to prirozene ale vim nazory, ze kdyz byly komplikace tak se nemohly zensky dovolat poradne pomoci, poradneho zasahu…to zase v CR se nepodcenuje…dokonce si troufam rict ze v CR jsou v porodnictvi hoodne nadcasovy hodne profi…tady jak 100 let za opicema…jako trochu prehanim ale s porovnanim jak se v CR kolem teho tancuje tady teda ne…ale zalezi na klinice a na doktoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
21.1.13 14:01

Jak tak koukám, tak jsem asi jediná kdo nebude platit za ten screening že? Unás se platí jen za fotečky a to video…ale to video si pak udělám až v tom 20 týdnu :lol: takže ted jen fotečky…Jinak s tím pojištěním to je hrozny no, kámoš byl taky v cizině, za pojištění platil taky necelé 3 tisíce a když si rozbil hlavu a musel jít na rentgen atd, tak si to taky musel platit sám :? a jakej ten kočárek chcete???Hodtě sem ten odkaz, ráda se podívám…sama totiž nevím kterej se mi líbí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
21.1.13 14:04

@chijioke Hlavně co si nezaplatíš, tak to nemáš…a třeba já nevím proč pro ty těhulky není to vyšetření zadarmo…přece jen jednou budou mít děti, kteří ten stát budou živit… :) a podle toho co jsem si už dávno četla, tak české zdracotnictví na to je celkem dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
21.1.13 14:06

Holky tenhle - cenově je supr!! Trojkombinace

http://www.kiddicare.com/…102415_10001?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
21.1.13 14:08
@chijioke píše:
@Kote5 jenze tech 150 euto- 3.000,– musis platiti okdyz jsi nezamestnana ikdyz jsi nemocna, proste okamzite jak se prihlasis a na to ze najem je treba od 350 euto nahoru a jeste do toho 150euro na pojisteni tak fakt nevimkde bych na to vzala kdybych tu nebyla u muze.jako jsou to silenci, chapu kdyz vydelas 20.000,– tak ti z toho vypocitaj zaklad coz je pochopitelnyze plati vic…ale jako obycejnej :pristehovalec-bezdomovec" plat si 150 euro…

Tak to máš nájmy podobné. U nás v ČR, tedy konkrétně v Brně máš nájem za 1+1, taky kolem 8000, 2+1 už je kolem 13000. Teda ještě záleží, zda jsi na sídlišti v paneláku na okraji, nebo v centru. Ty nájmy v centru jsou mnohem větší.
No u nás, když nejsi na pracáku a nemakáš, tak si taky musíš zaplatit zdravotní sama. Nikdo to tady za tebe nezaplatí. Buď musíš makat, nebo jsi OSVČ a to si platíš taky sám, nebo jsi na rodičku nebo student a to pak platí stát. Ale pokud se nepřihlásíš na pracák, tak ti to taky nikdo nezaplatí. Akorát nevím ty částky. To bych musela dohledat. Já jen dávala příklad toho, že u nás taky za to zdravotní musíš platit. Nelze nemít zdravotní, pak tě totiž nikdo neošetří. Ale je pravda, že u nás za docela malý peníz máš docela slušné ošetření. Vyjímkou je zubař. Tam je skoro vše placené. Trhání je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
21.1.13 14:08

Tak holky tady muj cenove je uplne v prd** ale co se da delat je krasnej..ale je to jen favorit jeste mam vyhlidlej jinej ale jeste jsem ho na netu nenasla, jen jsem ho u nekoho videla http://www.kinderwagen.com/…lektion-2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
21.1.13 14:11

@Fauňulik Tak ten se mi líbí no… :pankac: dobrá volba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
21.1.13 14:13

Je to on? http://www.inglesina.cz/…esina-otutto

U nás se prodává a cena je přijatelná, mají ho kolem 13000. Tak to je za tolik příslušenství pěkná cena. Já kupovala kočár za 20000 a měla jsem v tom jen hluboký kočárek s podvozkem.

Je pěkný, akorát trojkolku já bych nechtěla. Blbě by se mi jezdilo MHD. Občas sleduju maminky a vidím, jak s tím zápolí. Ale třeba na in-line brusle by byl super. Já jezdila bez brzdy a to je o hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
21.1.13 14:14

@Kote5 pozor tech 350 je za jeden pokoj spolecne s dalsima v byte jinak normalni najem 1+1 od 750 euro a vice, a 900 euro coz je asi 22.000,– za 2+1 hihi…to jako samostatnej byt pronajem bez vybaveni…ale taky obcasnajdes domek treba za 700euro coz je asi 18.000,– to uz je snesitelny za baracek kazdej s partnerem date 350 a mate ho…ale to musi bejt mega stesti a musis prokazat prijmy, ucet a jiny hovadiny…:] :palec: :poblion: hovorim o Amsterdamu samozrejme cim dal od amstr tim levnejsi

Příspěvek upraven 21.01.13 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059

@ywettka16
Děkuji, akorát ta boudička mi přijde nízká :cert: ale třeba špatná fotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379

@chijioke No mě se nják ty tříkolky nelíbí a navíc tady na ty naše cesty to nják nejde dohromady no :? ale jako bareně je dobrej, ale ta cena no to je hrzu :roll: Já se koukala a zatím teda mám vybranej leviroo a není ani nják drahej no…Já musím totiž vybírat podle toho jakej je a at je do terenu a i do města…a navíc jsem na nemocenské, takže fakt si nemužu koupit kočárek za 20 tisíc i kdybych třeba chtěla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí