Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kkattty píše:
holky a co ty prsa?? mam zase obavu ze me boli min ze je to spatne
tak ja jsem to ze zacatku mela ty prsa strasne bolestive,ani chytnout!ted me to uz malinko prestalo,ale citlivejsi jsou porad!pokud jsou v ohradce,tak dobry,ale jakmile sundam podprdu,tak nekdy do nich chytnu jako by krec a bolej.pri prvnim mimi me vubec nebolely,ted je to tehotenstvi uplne jine!
no já je měla ze začátku taky dost citlivé, teď míň, ale pořád jsou citlivější než normálně. Mám pocit, že při prvním to taky tolik nebylo. Včera mi přes ně malý přejel jakýmsi traktorkem nebo čím to a já myslela, že vyletím z kůže
a on se chudák lekl, co mi udělal ![]()
Holčičky, tak mě prsa teda neboleli a ani nebolí, jen na dotek trochu bradavky, jinak nic.
No a chutě, tak ty výrazný žádný nemám, jím tak nějak vše…ale poslední dobou velkáá chut na kakao a sýrový popcorn
A co pohyby, už jste něco zaznamenali?
kkattty jsem ráda, že nejsem sama kdo má bříško ze mě si utahujou vlatní děti, že vypadám na trojčata ![]()
a mimi už cítím jak se mele ![]()
ahojky,my cekame mimco koncem unora.Presny termin zatim nevim.Jdu 31.8.na gen.uz a tak uvidim.Doma mam 16 leteho syna a ted cekame druhe mimco.Doufam ze vsechno bude v pohode no jsem trochu starsi mamina,je mi 37 let,ale duchem se citim mlada.Mejte se vsechny krasne ,at je nam dobre a at je vsechno OK.
Daanca rozhodně nejsi sama s bříškem
já se snad za něj někdy i stydím
jak je velké. Každý si myslí, v kolikátém už nejsem měsíci. No je fakt, že vypadám tak na přelom pátého-šestého snad
Ale na mě to bylo vždycky brzo vidět. A to nejsem žádná zdechlina. Že jsem si myslela, že by to mohlo být i chvíli schované.
A v kolikátém jsi týdnu?
Na mě taky pokaždý, ale mě to hlavně vadí ve chvíli kdy si chci lehnout na břicho a to mi je uř nepříjemné
jinak jsem 15+4tt
no tak o dva týdny asi dál jak já. No mně už to taky začíná být nepříjemné ležet na břichu, už mě to tlačí. A to je moje jediná usínací poloha, chjooo ![]()
ahoj holky no ja jsem dnes 14tt a zacinam15tt ana brichu semi jeste lezi dobre ale zda se mi ze se mi nejak zvetsuje,tak asi je to dobre.Prdlino nejsi zadna staresina:-)) me je 31 a citim se tak na 25
![]()
tak jak,uz jsem psala,ja bych brisko chtela,aby uz vykouklo a porad nic,porad muj uzasnej mekkej spek :
!jinak ja jsem dneska 12+4,tak asi jeste toho moc videt nejde!Chtela jsem se zeptat,kolik jste uz pribrali kg?U prvniho jsem teda mela uz pupek pekne videt a mela jsem nahore v tuhle dobu asi 6 kg a ted pri druhym mam zatim jen 1 kg,ale jsem rada,pac pri me vaze si nemuzu dovolit pribrat 25kg
!Jinak,nekdo ma pozdeji deti,me letos bude 23 let a cekame druhe dite
!
Jitino počkej za měsíc bříško bude a s tím přibíráním taky už mám 5kg nahoře
a nic s tím neudelám pokaždý hrozně přiberu,ale naštěstí to pak bez problému schodím tak se tím vůbec netrápím ![]()
A já první dvě jsem měla v necelých 20 a22 letech a pak už radši desetiletý rozdíl je to míň náročný
![]()
tak doufam,ze zachvilku bude neco videt!Jinak me po prvnim zustalo 15 kg-jsem pribrala 27kg a to jsem ani pred tim nebyla stouplina,takze ted vypadam jak vagon
,no a dovolit si ted pribrat zase 27kg,tak to uz bych se potom neunesla,takze mam svuj limit jen 10kg-tak doufam,ze to nepresahnu
!Prave,ze u prvniho jsem mela chut strasne na jidlo,ted jaksi nemam,tak si myslim,ze to bude holcicka,pac to mam uplne jine,nez ted,ale kazde tehu je jine,ale chlapecka mam,tak do paru by byla fajn ta holcicka,ale ve finale je to stejne jedno,pac je nejdulezitejsi,aby to bylo zdrave
!
nooo tak váha v těhu kapitola sama o pro sebe… ![]()
Jitino chceš „uklidnit“?
já při prvním taky neměla vůbec chuť na jídlo, měla jsem pocit, že jím snad míň než normálně a jak mám ráda sladké, tak tehdy jsem ho za celé těhotenství skoro vůbec nejedla a přibrala jsem 20kg. DoteĎ netuším, kde jsem je vzala, zůstalo mi pak 8kg, dalších 6 jsem nabrala teď po té pitomé léčbě, která neměla vůbec být, takže si taky nemůžu už dovolit, nejlépe nic
Napřed jsem 2kg shodila, teĎ jsem jedno nabrala a doufám, že si s ním zase na nějakou dobu vystačím.Mně se totiž shazuje velmi špatně. Asi bych musela fakt držet vyloženě hladovku, abych něco shodila, přitom nejsem přežírací typ. Njn, kde jsou ty časy, kde jsem měla velikost 38
Když se podívám na svatební fotky, tak se mi chce bečet. Kdyby to aspoŇ ti chlapi chápali.. ![]()
Holky klid já přibrala pokaždý 32-35kg takže 20kilo brnkačka to bych brala
jsem žravej typ doslova sním na co přijdu a moje úchylka tabulka čokolády nejlépe v 10 večer a mám pořád stejnou váhu už od 16ti let a otěhotním a přejde mi chuť na jídlo jím daleko méně a začnu kynout ![]()
nj ale aspoň jak píšeš-nemáš problém to shodit. Kdežto mně se váha ani nehne a když, tak max. 2kg. To je jako nic, to na mě není skoro ani vidět. No jsem zvědavá, co se mnou tohle těhotenství udělá.