Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@StepMom Vydrž! Naše malá byla přesně jak říkáš, pořád brečela, přes den si chvíli schrupla a pak jen řvala a řvala - nezabíralo vůbec nic. V noci se budila na jídlo každou hodinu. A ve dvou měsících, jako když mávneš kouzelným proutkem, najednou se začala zajímat o věci kolem a nezabrečí! Směje se a je to uplně jiný miminko
Dokonce už vstávám v noci jenom 2×. Paradoxně si přijdu víc unavená, než když jsem vstávala 10×. Asi furt dospávám
Takže vydrž, ona ti to pak vrátí ![]()
Holky už pořizujete nějaké hračky? Malou baví takové ty kontrastní obrázky, už čučí i na hračky na hrazdičce, tak přemýšlím, že už jí s těma hračkama přemístím z gauče na zem (mám strach, aby mi nežuchla, je už celkem živá). Pořizovali jste na zem pěnové puzzle? Př. odkud? Kamarádky braly nějaké obyč, moc to neřešily. Já se dívám po nějakých s atestem, nebo na to taky kašlat? Přecejen bude si na tom hrát několik měsíců, tak bych nerada, aby čuchala smrad, případně kdyby to pak měla žužlat
![]()
@an-na píše:
Holky už pořizujete nějaké hračky? Malou baví takové ty kontrastní obrázky, už čučí i na hračky na hrazdičce, tak přemýšlím, že už jí s těma hračkama přemístím z gauče na zem (mám strach, aby mi nežuchla, je už celkem živá). Pořizovali jste na zem pěnové puzzle? Př. odkud? Kamarádky braly nějaké obyč, moc to neřešily. Já se dívám po nějakých s atestem, nebo na to taky kašlat? Přecejen bude si na tom hrát několik měsíců, tak bych nerada, aby čuchala smrad, případně kdyby to pak měla žužlat![]()
Já používám hračky od začátku. Máme černobílé knížky, ty ho berou nejvíc, pak dřevěnou hrazdičku a interaktivní deku na zem. Pak i hráči hračky, děti si s ním často hrají. A už jsme začali číst na noc ![]()
@an-na píše:
@StepMom Vydrž! Naše malá byla přesně jak říkáš, pořád brečela, přes den si chvíli schrupla a pak jen řvala a řvala - nezabíralo vůbec nic. V noci se budila na jídlo každou hodinu. A ve dvou měsících, jako když mávneš kouzelným proutkem, najednou se začala zajímat o věci kolem a nezabrečí! Směje se a je to uplně jiný miminkoDokonce už vstávám v noci jenom 2×. Paradoxně si přijdu víc unavená, než když jsem vstávala 10×. Asi furt dospávám
![]()
Takže vydrž, ona ti to pak vrátí
Vážně?
kéž by to tak bylo
taky už si nevím rady a smířila jsem se s tím, že holt dokud nebude lozit bude jenom brečet pokud ji nenosím a nehoupu.
Jinak holky já se z toho našeho dvouleťáka asi picnu.. nenechá miminko ani chvilinku v postýlce přes den, musí tam být jen on. Zatím ji máme na gauči, tam už ji jakžtakž nechá, ale bojím se že za chvíli se přetočí a spadne.. to se nám stalo u staršího zničehonic a nechci to opakovat.. na zemi má starší hračky a dost nešetrně s nimi háže, takže někde musí být chráněna, ale nevím jak to udělat aby mohla být na zemi.. zkusím ohradku, sice starší nebude mít už místo nikde ale jinak nevím jak bych to pořešila.. už ze zoufalství uvažuju jestli nepořídím klec protože starší se dostane všude a vše musí být jen jeho ![]()
@an-na Děkuju za naději v lepší zítřky!
Snad to u nás bude probíhat jako u vás. ![]()
Dobrý den,
všem děkuji za nahlášení trola, příspěvky z diskuze jsem smazala, profil zablokovala a smazala.
Pěkný den,
Viki ![]()
Holky, já jsem už nešťastná, měla jsem brnění v rukou už na konci těhotenství, dr říkal, že mám brát béčko a jak porodim, tak to přestane, ale je to čím dál horší, někdy i bolesti brečím, už jsem z toho opravdu nešťastná. Nemůžu malého pořádně držet. Dr mi napsal rehabilitace, ale je to až 26, to radši umřu. Je to prý od krční páteře, jenže mi nemůže jic dát, když kojim. Nemáte někdo zkušenost? Zkusím. cokoli.
@Luucka123 já bych zkusila nějaké enzymy, třeba Wobenzym nebo Megaenzymy. A pak jen cviky na páteř. Já je mám z rehabilitací, ale nevím zda to dobře napíšu. Je toho víc, ale akutně mi většinou tohle stačí.
Základní protažení krční páteře. Rovný sed na židli jedna ruka volně visí dolů druhá zapře hlavu a tlačí s ní na svoji stranu, při tom krk s výdechem uvolnit a s nádechem se snažit podívat nahoru a cca minutu držet. Po několika opakováních to většinou povolí.
A pak jsou dobré kočičí hřbety, myslím, že to je dle Mojžíšové. Na čtyřech ve třech výškách rukou ( podložené/vyvýšené, natažené a na loktech) nejdříve vždy hřbety, pak vyrovnat a s nádechem vždy jedna ruka ke stropu a nakonec zvednutí nártů a natočení na stranu s tím, že se podíváš na nohy.
Držím palce ať to co nejrychleji povolí
@XLe píše:
@Luucka123 já bych zkusila nějaké enzymy, třeba Wobenzym nebo Megaenzymy. A pak jen cviky na páteř. Já je mám z rehabilitací, ale nevím zda to dobře napíšu. Je toho víc, ale akutně mi většinou tohle stačí.
Základní protažení krční páteře. Rovný sed na židli jedna ruka volně visí dolů druhá zapře hlavu a tlačí s ní na svoji stranu, při tom krk s výdechem uvolnit a s nádechem se snažit podívat nahoru a cca minutu držet. Po několika opakováních to většinou povolí.
A pak jsou dobré kočičí hřbety, myslím, že to je dle Mojžíšové. Na čtyřech ve třech výškách rukou ( podložené/vyvýšené, natažené a na loktech) nejdříve vždy hřbety, pak vyrovnat a s nádechem vždy jedna ruka ke stropu a nakonec zvednutí nártů a natočení na stranu s tím, že se podíváš na nohy.
Držím palce ať to co nejrychleji povolí
Díky, tak já si něco koupim. Ten první cvik chápu, ale ten druhý moc ne. Cvičím několikrát denně to co mi napsal dr a bolí mě teda záda jak nikdy. Tak snad to tak má být, jinak obě ruce už jsou k prdu, nejvíc zabírá chodit s rukama podél těla ![]()
@Luucka123 to druhé je tohle viz. cviky 9-17 a prochází to celou páteř
https://www.cviceni-mojzisova.cz/node/13
@XLe píše:
@Luucka123 to druhé je tohle viz. cviky 9-17 a prochází to celou páteř
https://www.cviceni-mojzisova.cz/node/13
To vyoada suoer, děkuji moc
Holky u nás další jobovka, starší dcera chytila chřipku typu A, v pátek na pohotovost, hned nás soupli do nemocnice, separační místnost, chodili k ni ve skafandrech. Byla jsem tam s ni jednu noc a jeden den, dokud ji bylo tak špatně a pak mě vystřídal její otec. Odstrikavala jsem, děda to vozil chlapovi domu, no silenost. Malý už je mnohem lip, ja už jsem doma u mimča, ale jsem úplně na nervy jestli jsem to nechytila, abych to nepřinesla na malou
Ono proste nemůže byt aspoň chvíli všechno normální ![]()
@an-na jejda chudino to nezávidím u nás doma je taky nějaký bacil můj se toho nemůže zbavit měl to i nejstarší ten to měl první pak chlap já jenom trošku a zbylé tři děti včetně malého naštěstí nic
Holky chci se zeptat, má někdo miminko s velkou žilkou v oku? Máme zánět očička, tak doufám, že to jen souvisí, na očním jsme byli a doktorka nic neříkala, oči prohlížela, ale zapomněla jsem se přímo na tu žilku zeptat. Je taková dlouhá na bělmu a v jednom místě má prstýnek. Přítel mě vyděsil jestli to nemůže být oční červ, ale u tak malého miminka snad ne ![]()
@an-na to mě moc mrzí
ať jste brzy všichni zdraví, musí to být strašné řešit ještě toto
![]()