Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, nás chlapeček má 9 týdnu a v podstatě už od porodnice ji malé dávky mlíčka a dost často. Občas vypije 40 ml, občas 60 ml, takže papá každou hodinu a půl až dvě hodiny. Parkrat se zadarilo a snědl třeba 110 ml a to mi vydržel čtyři hodky. Jelikož jsme na UM, tak si píšu kolik vypil a vždy vychází to množství, které vypít má.
Mate některá z vás stejnou nebo podobnou zkušenost? Zlepšilo se vám to časem?
Dekuji za odpovědi a rady ☺️
Mezi um by měl mít rozestup 3hodiny, aby se nemichalo staré a cerstve mléko v brisku, bude ho pak bolet. Jsi si jistá, ze vždy pláče hladem? Nedávej mu hned mléko, když zaplace.
Mi dcera pila vždy co dvě hodinky i min, ale menší dávky než na krabici. Když vypila více tak blila. Taky jsem si to psala a vypila dokupy tak jak měla. Ale nedala tu dávku jakou měla najednou, ale mín a častějí. Bolení břiška neměla.
Um nemuzes davat tak casto, minimalne 2 hodinove rozestupy, radsi vic. Bude se v brise michat natravene s cerstvym a diteto bude zle. U kojeni je to jedno. Nedávej to mliko pokazde, kdyz zaplace. Nech ty 3 hodky prodlevu, mezitim se s miminkem mazli, hraj, dej dudlik. Se nedivím, ze ti vypije malo, kdyz mu to cpes co hodinu.
@Mamatata19
Vždycky než dam UM, tak zkouším všechno možné abych ho ukonejsila, ale málokdy se to podaří. Pláč se akorát stupňuje víc a víc.
Uklidní ho akorát láhev, ale vypije zase jen těch 40-60. ![]()
@Kriss Tina
Pláč trvá třeba 20 minut a stupňuje se více a více. Snažím se vždy vydržet a malého rozptýlit, ale ne vždy se to podaří ![]()
@IlonaBohy píše:
@Kriss Tina
Pláč trvá třeba 20 minut a stupňuje se více a více. Snažím se vždy vydržet a malého rozptýlit, ale ne vždy se to podaří
Jenže to může být právě to brisko.
Já jsem to měla podobně. Už si nepamatuju kolil toho malá vypila, ale pila taky často cca po 1,5 h a když jsem to probírala s dr tak říkala to co holky předemnou. Rozestupy mezi jídlem u UM by měli být aspoň 3 hodiny. 1 hodina mezi davkama je prostě hrozně málo… U nás byl cca první týden šílený než jsme se dostali na ty rozestupy, ale prostě jsem dřív UM nedala. Tobě když vypije tak málo bych doporučila vydržet aspoň ty 2hodiny.