Miminko listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6918
9.5.12 13:51
@Midiana píše:
Díky moc za přijetí :) no prý po 35 je to automaticky…ale já měla těžší práci v kuchyni a asi tak týden v 6tt jsem špinila,tak už jsem doma… brala jsem na to Utrogestan na udržení,ale trvalo to jen týden,teď už jsem v pořádku :palec: po 35 roce mají ženy více vyšetření a UZ říkal doktor…zítra právě jedu na vyšetření do Brna … jen nevím kdybych musela na vyšetření plodové vody tak bych to nejspíš odmítla, to jediné vyšetření z kterého mám strach…

Aha, tak to jo. Je dobře, že to špinění už ustalo … Mě ustalo teprva minulý týden … Ptala jsem se jenom proto, že švagrové je 36 a plánují druhé i když kdoví za jak dlouho …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.5.12 15:05

Když chtějí druhé tak by do toho měli praštit co nejdřív :) když je švagrové 36 … to stejné mi řekl doktor,že čím dřív se to podaří tím líp,čím je žena starší tím může mít i více komplikací,samozřejmě zase jak která žena,ale já bych to neodkládala dál když to dítě chce…,mám kamarádku které se narodila holka ve 43 letech a v pořádku…i to je možné…ale rizika jsou opravdu větší co mám načteno z knížek,od doktora atd. A to vyšetření plod.vody bych nepodstoupila že hrozí potraty a předčasné porody,právě tato vyšetření se dělají také prý od 35 let automaticky…ale dokáže to nahradit i screening třeba aspoň 2krát za těhu i víckrát ,toto mám vyčteno taky,naštěstí jsou dnes prenatální nemocnice kde si může žena za případné sc. vyšetření navíc připlatit a nemusí mít na to doporučení od svého doktora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
9.5.12 15:28

Ona je švagrová tak trošku jiná - nemyslím teď v tom těhotenství, ale tak všeobecně, takže s ní vůbec nevycházím a ono není ani o co stát, protože vždycky když jsem se o to snažila, tak mi jenom píchla kudlu do zad :cert: Navíc je epileptička, takže si myslím, že by si měla trochu pospíšit, ale jí něco říkat tak to je akorát tak stát o hádku a o to fakt nestojím. Ona první měla v 32letech a už šla na plodovku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
9.5.12 18:31

ahoj holky :mavam:
Midiano, tak to je asi lepší, že tě nechal doma, přeci jen to co máš za práci je taky důležitý… já to pořád beru, že mám nemocenskou jen teďka přes to nejhorší a vrátím se ještě do práce (i když mi všichni tvrdí, že ne)… já mám kliku, že ten biochem + NT screening dělá moje dr v ordinaci a evidentně je v nějakým programu, takže neplatím… tripple testy mi chce udělat dřív, právě abychom se mohli třeba vyhnout plodovce - mám za sebou 3 SP, naposledy se dělala genetika - Edwards, takže cokoli s horším výsledkem, radši půjdu, i když to riziko je velký :(
kacko, u některých lidí fakt nemá smyls se snažit, člověk si akorát zadělává na problémy a zbytečně se stresuje :nevim:
co ostatní, jak se daří? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.5.12 12:49

Ahoj všichni, mám po screeningu, vše v pořádku, docela jsem si oddychla, neumím si představit co bych dělala, kdyby to nedopadlo…a tak se můžeme radovat :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
10.5.12 14:19
@zuzidlo píše:
Ahoj všichni, mám po screeningu, vše v pořádku, docela jsem si oddychla, neumím si představit co bych dělala, kdyby to nedopadlo…a tak se můžeme radovat :palec: :)

tak to je mooooooooc príma, gratuluju :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.5.12 15:13
Děkuji :hug:
@k acka píše:
tak to je mooooooooc príma, gratuluju :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
10.5.12 18:57

Zuzko super :potlesk:
já taky a vyšel mi neuvěřitelně 1:38450 8o :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
10.5.12 21:02
@EvS píše:
Zuzko super :potlesk:
já taky a vyšel mi neuvěřitelně 1:38450 8o :dance:

supééééééééééééér :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.5.12 23:52

ahojky Evs doktor mě stejně do práce už nepošle že prý je v kuchyni dřina…práce mě bavila a samozřejmě jsem tam chtěla zůstat co nejdýl,z nemocenské toho moc není,jak jinak…záleží na tom jak se budeš cítit,se vracet do práce…ale jinak vám všem musím popřát :kytka: k dobrým výsledkům na vyšetření :D :palec: ,dnes jsem byla také na tom NT scr.a bio a bylo taky vše v pořádku :D :palec: že se mám domluvit s doktorem zda mě pošle ještě na nějaké spešl vyšetření,tak by jste mi mohly holky poradit třeba co je to ten trippl :nevim: nebo při jakých jiných vyšetřeních se dá zjistit případný problém,jen abych nemusela jít na tu plodovku kdyby mě tam chtěl náhodou posílat…četla jsem o tom na netu od těch co to podstoupili ale nikdo to nevychvaloval,spíš naopak…tak se toho bojím,i když dneska bylo vše vpořádku,tak snad by ani nemusel… :nevim: a nebo si skusím nějaký scr.připlatit navíc sama…uvidím co mě dr.řekne…a Kači souhlasím s Evs že se nemáš zbytečně stresovat :potlesk: já mám něco podobného taky ze ségrou,když jsem něco neudělala podle ní tak mi to vrátila hůř,odpustila jsem jí a bavím se s ní dál…taky mám někdy svoje mouchy a nejsem stoprocentní tak jí beru jaká je ale nestresuju se kvůli tomu,holt všude je něco :zed: jinak jsem po tom dnešku dost unavená tak jdu do hajan a pokud to někdo bude číst později tak přeju dobrou noc :mavam: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
11.5.12 10:04

ahoj holky :mavam:
Midiano, podle toho, co jsem vyšmejdila je ten NT/bio screening nejlepší na průkaznost a má celkem maloi falešnou pozitivitu, takže je super, že ho máš :palec: pak kolem 16tt se dělají tripple testy - taky z krve, taky hlavně na Downa - ty mají ale celkem vysokou falešnou pozitivitu, takže celkem zbytečně stresují a ženou lidi na amnio - ale zase v kombinaci s NT dají kvalitnější výsledky a větší jistotu - dr mi říkala, že je rozhodně udělá, že nejsou na nic, jak se teď dost říká :D no, mě pak chce poslat ještě na něco - ale to až po tripplech, nevzpomenu na co :oops: (ona si tam ke mě dala leták, aby nezapomněla) - je to nějaké doplňkové vyšetření, co si jen pamatuju, že pojišťovna min vnitra v pohodě, VZP s tím dělá problém - příště se zeptám a písnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.5.12 14:00

Ahoj Evs tak pak napiš… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
14.5.12 14:15

:mavam: holky,

tak dneska jsem byla na odběru krve kvůli těm tripple testům, tak snad dopadnou dobře - doufám :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.5.12 14:22

Budu držet palečky kačko… :) :palec: pak dej vědět ju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.5.12 14:24

Jinak všem nastávajícím a i současným maminkám přeji,sice opožděně,ale přeci, vše nejlepší ke dni matek… :D :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí