Miminko už nebude, je vám to líto?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.18 10:22

Já jsem si teda neumím představit mít dítě po 40, ale to je pouze moje pohodlnost, docela rychle po seznámení s manželem jsem otěhotněla. Teď čekáme třetí a poslední miminko a jsme rádi, že to stihnem do 30, protože až nám bude 40+, budeme mít odrostlé děti a zároveň pořád budem relativně mladí, abychom mohli cestovat, sportovat užívat si ticha a pořádku :mrgreen: :mrgreen: a budeme (snad) i relativně mladí prarodiče, což vidím taky jako výhodu.
Mám sestřenku, která je mladší než moje dcera a dědu už nepozná a babička už je stará a to mě mrzí i kvůli sestřence, protože babička s dědou byli úplně nejvíc úžasní

AR

• Citovat
  • Upravit
17862
30.10.18 10:24
@Anonymní píše:
Já jsem si teda neumím představit mít dítě po 40, ale to je pouze moje pohodlnost, docela rychle po seznámení s manželem jsem otěhotněla. Teď čekáme třetí a poslední miminko a jsme rádi, že to stihnem do 30, protože až nám bude 40+, budeme mít odrostlé děti a zároveň pořád budem relativně mladí, abychom mohli cestovat, sportovat užívat si ticha a pořádku :mrgreen: :mrgreen: a budeme (snad) i relativně mladí prarodiče, což vidím taky jako výhodu.
Mám sestřenku, která je mladší než moje dcera a dědu už nepozná a babička už je stará a to mě mrzí i kvůli sestřence, protože babička s dědou byli úplně nejvíc úžasníAR

Akorát je blbý, že ty mladý prarodiče zase nemůžou moc hlídat, bo ještě chodí do práce, takže si vnoučata užijou max.o víkendech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
30.10.18 10:28

Ja si tohle chteni prozila taky a obcas me i ted napadne. Je mi ale pres ctyricet a tak tyhle myslenky vzdycky zazenu z vyse uvedenych duvodu. Koneckoncu kdybych tak moc chtela,mohla jsem do ctyriceti stihnou treba ctyri deti, ctyricitka + dva roky je dldhranicnie meho hranicni ale pak uz je to nerozum. Vek se osalit neda a predstava,ze mi bude dite maturovat az po me sedesatce me fakt nelaka a ani mu to nechci udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
30.10.18 10:29
@Anonymní píše:
Mám děti a další už neplánuju, jsem ráda, že jsem je vypiplala, je mi 41, muži 43 a starší potomek bude za dva roky maturovat. Ale stejně, když jsem se teď dostala do věku, kdy už mít dítě by prostě bylo za pět 12, respektive 5 minut po 12.h, tak je mi to tak nějak líto. Miminkovské období jsem si velmi užila, takže, když vidím miminka, tak to ve mně vyvolává jen to hezké + je všude tolik krásných levných oblečků a někdy mě napadne, že kdybysme nebyli limitováni finančně a třeba vyhráli větší částku, tak bych ještě do dítěte šla, pak samozřejmě promluví rozum a řekne - už nikdy! :) Máte taky takové pocity „na stáří“?

Ahoj, asi budu možná jedna z mála, které to líto není. Miminka mě už opravdu neberou. Dostala jsem se do fáze, kdy mě křik a jekot cizích dětí rozčiluje. Vypiplala jsem dvě děti, prvního syna,22 let a to v podstatě úplně sama a dceru 8 let s nynějším manželem. Z prvního manželství má muž dospělého syna a dceru. Mně je 42 a muži 56,takže teď se už jen můžeme těšit na vnoučata ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
30.10.18 10:33

Bude mi 39 a mám roční holčičku, neuměla sem si predstavit, že ve 40 už mám velký děti. Cítim se ještě mladá, na to, aby mě déti ,,nepotřebovaly”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 10:59

@kilčo moje slova.je znat vek 40+ a 20+.starneme vsichni.pri predstave ze ditko pujde do 1.tridy a me bude 50,hledani prace,o energii ani nemluvim.radsi byt mlada maminka nez vypadajici jak babinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.18 11:33
@kilčo píše:
je jasné, že když je ti 40+,že 40leté ženské nevidíš jako zombice :mrgreen:,ale zkrátka věk je neúprosný pro všechny, 40 je zkrátka jednou tolik co 20!A je to vidět na každé ženské, že jí není 20 a ani 30+,to prostě neokecáš.
Ve 40 navíc zdravý člověk se opravdu nemá důvod cítit špatně, já se také v tom věku cítila jak ve 20,ale když už člověk oslaví 50ku, pomalu, ale jistě se to opotřebování a stáří organismu začíná hlásit. A v50 budou mít tyhle šílené dnes 40leté rodičky teprve 10leté dítko a budou zametat jazykem a taky silnice a chodníky-většina z nich bude mít i existenční problémy. Lidi ve věku 50+ nejsou vyhledávanými zaměstnanci a taky už se jich do leččehos ani jít nechce. Nedivím se, ale fakt zdaleka ne každý jsme vtomto věku zajištění.

tak ono to není o tom, že v 50 zoufale hledáš práci, jsou taky maminky, co podnikají a být zaměstnancem není už 20 let jejich cíl :) proto nemají existenční problémy teď ani potom :)
Jinak díky za přednášku o tom, jak budeme my, starší maminky vypadat, dlouho jsem se tak nezasmála. Ve fitku i na pláži si klidně stoupnu vedle třicetileté a určitě mít mindrák nebudu, protože na sobě pracuji a určitě s tím nehodlám přestat. Zdraví je další kapitola, ale to tě může zradit i v pětadvaceti :mavam:

• Citovat
  • Upravit
247
30.10.18 11:38

Jste ideální pár pro pěstounskou péči ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 11:57

Bohuzel je to tak cas nezastavis.a je to znat vek na starsich maminach malinkych miminek.o mindraku to neni…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.18 12:00
@Anonymní píše:
tak ono to není o tom, že v 50 zoufale hledáš práci, jsou taky maminky, co podnikají a být zaměstnancem není už 20 let jejich cíl :) proto nemají existenční problémy teď ani potom :)
Jinak díky za přednášku o tom, jak budeme my, starší maminky vypadat, dlouho jsem se tak nezasmála. Ve fitku i na pláži si klidně stoupnu vedle třicetileté a určitě mít mindrák nebudu, protože na sobě pracuji a určitě s tím nehodlám přestat. Zdraví je další kapitola, ale to tě může zradit i v pětadvaceti :mavam:

To víš,ona soudí ostatní podle toho,jak sama vypada a žije.

• Citovat
  • Upravit
77
30.10.18 12:19

Jsem moc ráda,že jsem před 10 lety manželovi nepodlehla a další dítě odmítala..sice červík hlodal,ale v té době byla dcera puberťačka a synek do puberty lezl..včil si s manželem užíváme sami sebe..jezdíme po různých koncertech,festivalech a všelijakých zajímavých akcí..vidím miminko a jsem rozněžnělá a proto budu v únoru babička..nemůžu se dočkat až budu maličkou muchlovat,pusovat a hrát si,ale to je všechno vstávání k miminku,nemoci,škola a školka to všechno už bude jenom starost dcery :lol: je mi 43 dceři 24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
30.10.18 12:24

@kilčo Ono je to hodně individuální víš. Mě třeba táhne na 40 a lidi mi tipují těch 20+. A to nejsem výsledek práce šikovného chirurga, ani maskérky (chodím veltšinou bez make-upu). A znám i další takové maminy v mém věku. Energie možná je méně, ale zase víc nadhledu a vyrovnanosti + jasno v životních cílech a prioritách, což většina dvacátníků ještě nemá a ani nemůže mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
30.10.18 12:52

Tak mě je 36 a čekáme teď určitě poslední miminko :srdce: za pět let určitě litovat nebudu, protože jsme si dětí udělali hodně! :D - za chvilku jich budeme mít 5 (všechny plánované ;) ) a nejstarší dcera bude letos maturovat, takže myslím, že na vnoučátka taky nebudeme čekat 20 :lol: A jsem moc ráda, že jich máme tolik(poslední se nám dlouho nedařilo) cítím se naplněná a spokojená :srdce: :srdce:
@Janli vždy v průběhu celé historie se děti rodily běžně do 40 -43 let :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 13:52

Tahle diskuze rozhodně nebyla myšlena tak, aby se rozhodovalo, jestli je lepší být mladou nebo starší matkou. Spíše jsem to myslela tak, že to mám srovnáno naprosto srovnáno rozumem, ale takový znovu chovací pocit mě zaskočil. Děti jsme vypiplali, jsem ráda, že jsem byla mladší mámou, ani teď se do starého železa necítím, ale jak se budu cítit v 50 netuším. Spíše jsem překvapena z toho pocitu a trochu smutná, že jsem ve věku, kdy už vážně nikdy nebudu mít těhotenské břicho, kojit apod. :) I když jsem to neplánovala už pár let, tak kdyby něco, tak jsem mohla. Teď už bych prostě nemohla :)

• Citovat
  • Upravit
Janli
30.10.18 14:12

@miluver to samozřejmě rodily, ale neplánovaně, jako ostatně všechny děti. Nově probuzená touha po dítěti po čtyřicítce, jako evoluční relikt, je dávno prokázaná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky