Miminko už nebude, je vám to líto?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.18 14:42
@nonina píše:
No, já tedy velmi lituji, že mám jedno dítě a víc jich mít nebudu. Navíc k vůli postižení dcerky nebudu mít ani ta vnoučátka, ovšem nebudu mít ani důchod, protože dcerka zůstane mým malinkým miminkem napořád. Miluju ji, ale velmi mi chybí normální prožití mateřství. Takže ano, je mi moc líto, že mám „pouze“ dcerku. Také mám noční můry z bodoucnosti, co s ní jednou bude až už já a ani manžel nebudeme moci pečovat o její potřeby.
Měla jsem období, kdy má touha po dalším dítku byla natolik velká, že jsem se chtěla rozvádět (manžel ze strachu z dalšího postiženého dítka rezolutně nechtěl), ale nakonec jsem si to dokázala zdůvodnit a také se s tím sžít.

To je mi moc líto :srdce:

• Citovat
  • Upravit
25179
30.10.18 14:54
@Jareach píše:
Mám malé děti, 3 roky a 7 měsíců. Druhé se narodilo v den mých 36. narozenin. V podstatě jsme kompletní, jedno po manželovi, druhé po mě, i když jsou stejné pohlaví, to mi nevadí. Přesto mi přijde líto říct definitivně další už ne (manžel nechce). Je to asi tím, že se bojím, že se něco stane a přijdeme o ně. Ale to bych se bála i kdyby jich bylo 5.

Bála by ses bez ohledu na počet dětí, to mi věř :kytka:
Zakladatelko, já ty prtata po 40ce mám a nelitiji - starší děti už nám odrůstají ;) Ale nebudu ti namlouvat, že je vše růžové - sil už ubývá, taky býváme s mužem dost vyštavení! A těšíme se na odobí, kdy budem moci něco podnikat i sami, bez dětí! Nebo s dětma, ale co už jsou v klidu a nemusíš pořád hlídat, co kde vyvedou :think: A jestli budu jednou babička při síle, to taky nevím - ráda bych!
Takže to vem z té druhé stránky - děti máš, nejsi bezdětná, jsou zdravé, máš muže a máte čas na sebe a své aktivity! To je přece taky fajn, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 16:54
@pe-terka píše:
Bála by ses bez ohledu na počet dětí, to mi věř :kytka:
Zakladatelko, já ty prtata po 40ce mám a nelitiji - starší děti už nám odrůstají ;) Ale nebudu ti namlouvat, že je vše růžové - sil už ubývá, taky býváme s mužem dost vyštavení! A těšíme se na odobí, kdy budem moci něco podnikat i sami, bez dětí! Nebo s dětma, ale co už jsou v klidu a nemusíš pořád hlídat, co kde vyvedou :think: A jestli budu jednou babička při síle, to taky nevím - ráda bych!
Takže to vem z té druhé stránky - děti máš, nejsi bezdětná, jsou zdravé, máš muže a máte čas na sebe a své aktivity! To je přece taky fajn, ne?

Samozřejmě. Však říkám, že rozumově to mám naprosto srovnáno :palec: . A ještě dělám dálkově VŠ a být těhotná stará studentka, to už by bylo trapné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8288
31.10.18 10:33
@Anonymní píše:
tak ono to není o tom, že v 50 zoufale hledáš práci, jsou taky maminky, co podnikají a být zaměstnancem není už 20 let jejich cíl :) proto nemají existenční problémy teď ani potom :)
Jinak díky za přednášku o tom, jak budeme my, starší maminky vypadat, dlouho jsem se tak nezasmála. Ve fitku i na pláži si klidně stoupnu vedle třicetileté a určitě mít mindrák nebudu, protože na sobě pracuji a určitě s tím nehodlám přestat. Zdraví je další kapitola, ale to tě může zradit i v pětadvaceti :mavam:

asi tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky