Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jareach píše:
Mám malé děti, 3 roky a 7 měsíců. Druhé se narodilo v den mých 36. narozenin. V podstatě jsme kompletní, jedno po manželovi, druhé po mě, i když jsou stejné pohlaví, to mi nevadí. Přesto mi přijde líto říct definitivně další už ne (manžel nechce). Je to asi tím, že se bojím, že se něco stane a přijdeme o ně. Ale to bych se bála i kdyby jich bylo 5.
Bála by ses bez ohledu na počet dětí, to mi věř ![]()
Zakladatelko, já ty prtata po 40ce mám a nelitiji - starší děti už nám odrůstají
Ale nebudu ti namlouvat, že je vše růžové - sil už ubývá, taky býváme s mužem dost vyštavení! A těšíme se na odobí, kdy budem moci něco podnikat i sami, bez dětí! Nebo s dětma, ale co už jsou v klidu a nemusíš pořád hlídat, co kde vyvedou
A jestli budu jednou babička při síle, to taky nevím - ráda bych!
Takže to vem z té druhé stránky - děti máš, nejsi bezdětná, jsou zdravé, máš muže a máte čas na sebe a své aktivity! To je přece taky fajn, ne?
@pe-terka píše:
Bála by ses bez ohledu na počet dětí, to mi věř
Zakladatelko, já ty prtata po 40ce mám a nelitiji - starší děti už nám odrůstajíAle nebudu ti namlouvat, že je vše růžové - sil už ubývá, taky býváme s mužem dost vyštavení! A těšíme se na odobí, kdy budem moci něco podnikat i sami, bez dětí! Nebo s dětma, ale co už jsou v klidu a nemusíš pořád hlídat, co kde vyvedou
A jestli budu jednou babička při síle, to taky nevím - ráda bych!
Takže to vem z té druhé stránky - děti máš, nejsi bezdětná, jsou zdravé, máš muže a máte čas na sebe a své aktivity! To je přece taky fajn, ne?
Samozřejmě. Však říkám, že rozumově to mám naprosto srovnáno
. A ještě dělám dálkově VŠ a být těhotná stará studentka, to už by bylo trapné ![]()
@Anonymní píše:
tak ono to není o tom, že v 50 zoufale hledáš práci, jsou taky maminky, co podnikají a být zaměstnancem není už 20 let jejich cílproto nemají existenční problémy teď ani potom
Jinak díky za přednášku o tom, jak budeme my, starší maminky vypadat, dlouho jsem se tak nezasmála. Ve fitku i na pláži si klidně stoupnu vedle třicetileté a určitě mít mindrák nebudu, protože na sobě pracuji a určitě s tím nehodlám přestat. Zdraví je další kapitola, ale to tě může zradit i v pětadvaceti
asi tak. ![]()
To je mi moc líto