Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A nemate vic pokoju, ze bys spala s miminkem jinde, nebo manzel? Pokud je ale spokojene v postylce, tak bych nevahala. Mne se dite budilo po hodine a prokojila jsem celou noc, takze u nas se stehoval muz na gauc. Ale pak uz jsme stejne v roce museli naucit na postylku, protoze ja byla mumie a manzel na rozvod. ![]()
@kruel píše: Více
Minimálně po celý čtvrtý trimestr je matka fakt naprosto zásadní; navíc se sama hojí. A dál pokud je primární pečovatelkou a otce dítě vidí hodinu ráno a večer, tak je pořád zásadnější matka. Třeba u nás to tak nebylo, protože manžel se fakt staral, i v noci, ale kolik lidí to tak má. A zároveň se mnou manžel neměl potřebu stupidně soutěžit „kdo je víc“ nebo mi nedej bože zakazovat spát s dítětem.
Jako ono je pěkné, že by otcové chtěli od prvního týdne stejné pravomoci, tak ať začnou s tím, že budou taky ve stejném rozsahu pečovat, a pak se můžeme bavit. Spinkat dorůžova a mistrovat šestinedělku není žádná zásluha ani práce, to by svedl každý. Ať se pán předvede v péči se vším všudy, a pak může mít názory.
Příspěvek upraven 20.10.25 v 12:54
@terien píše: Více
za mě jsi to pochopila blbě, to není o tom, že by on nechtěl spát s miminem a šel na gauč. On zakázal, aby mimino spalo spalo s nima v posteli. Dotyčný se na gauč či kamkoli janam nechystá ![]()
@Keyllah píše: Více
Jo, pochopila. Musi se domluvit spolu, no. Za mě jsem tedy byla ráda, ze dcera spala v postýlce na monitoru a my měli dost místa a pohodlí.
Drbe vám ženy? To sú rady ako z roku 1975.
Malé dieťa patri k matke
@terien píše: Více
Ale zakladatelka spokojena není. Manžel není žádný vládce aby rozkazoval.
Jsem v životě neslyšela, že by mimču nevyhovovalo mateřské mléko od vlastní matky. ![]()
@Alušáček píše: Více
A manželka rozkazovat může jako vládce? ![]()
@kruel Tak za mě má větší právo matka…ta je s dítětem celý den, dítě je úplně maličké, tak proč by ho nemohla mít u sebe v posteli? Moje děti tak lépe spaly, bylo jim teplo a jídlo bylo blízko
a nemám teda doma blba, který by mi něco nařizoval…navíc ohledně mimina…
Ne, on jí nařídil dát mimino do postýlky, nikam neodešel.