Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Monchichik píše: Více
Nj, já nechápu kohokoliv, kdo se nesnaží domluvit. Ať je to chlap, nebo ženská.
A jinak bych mu prostě navrhla to řešení, které jsme měli my. Muž spal v ložnici, dítě/děti v pokoji. Já uspala, šla za manželem a po probuzení dítěte šla do pokoje, kde jsem zůstala do rána. Měli jsme tak s manželem i čas na sebe a zároveň miminko mělo u sebe mámu. Všichni jsme se vyspali v rámci možností.
A pokud tedy muži zakladatelky nevadí miminko v ložnici v postýlce a miminko je v postýlce spokojené, tak bych za to byla ráda, nechala postýlku u postele a vyřešeno.
Na prvním místě je miminko, chlap ať si jde spát jinam, jednoduché
@Janča6 No já měla posledního v posteli u sebe každou noc a nikam vedle bych ho nedala, prostě mi to nešlo a on byl taky v klidu jen když byl u mě. A manžel spal normálně s námi, nechodil ani nikam vedle. A neumím si představit, že by řekl, že má jít dítko z postele. To by prostě nešlo. A nediskutovala bych. Hormony se mnou mávaly neuvěřitelně ![]()
@Tessemi32 píše: Více
A miminko je spokojene v postýlce. Jak jednoduché ![]()
@kruel píše: Více
Maminka ale ne.
Důležitý je jak se cítí matka a ta chce miminko u sebe.
@Tessemi32 píše: Více
Tak s přisunutou postýlkou ten kontakt mít bude.
Kdyby miminko v postýlce nebylo spokojené, je to jiné.
Aby tu pak za pět let nepsala dotaz, jak naučit dítě spát ve vlastní posteli.
@AjaF Ale ona ho chce mít v posteli. Tak proč by ho tam mít nemohla? Jen proto, že on nařídil, že ne?
@Monchichik píše: Více
Ale může, jen když je miminko v pohodě, tak bych to nedělala. Přisunutá postýlka a ranní přitulení je přece fajn a spokojení mohou být všichni tři.
@Alušáček píše: Více
Ale ona nerozkazuje, ona má nějaké potřeby…On vstává, on se stará každou noc třeba 10×? Pokud ano a střídají se jeden den on a jeden on, tak ať mají stejný hlas…pokud krmí, přebaluje a vstává z 90% jen on…tak holt má větší rozhodovací hlas ona. Kromě toho, že její rozpoložení silně ovlivňuje psychiku, náladu dítěte…tatínkovo rozpoložení rozhodně ne:-). Takže když je ona nervozní, vystresovaná…působí to problém i dítěti…A tak by se stále dalo pokračovat. Chlap by měl mít ohled na ženu v těhle týdnech a měsících a být ji oporou a pomocí, tisíckrát se mu to od ženy i od dítěte vrátí…A ne hrát tyhle hry na rovnoceného.
Ale jak je tady x krát psáno, dělala bych to jen tehdy, pokud to potřebuje maminko. Pokud je spokojení v přistavené postýlce a dobře spinká, byla bych na místě maminka ráda a do postele si ho nebrala…
@AjaF Chápu, ale ona takhle spokojená není, chce mít mimino u sebe.
@pisisvori píše: Více
Vzdyt ano, ja jsem na straně matky a nesouhlasím s tim aby si manželé navzájem rozkazovali.
No ja jsem asi jedina, ktera by chtela znat duvod. Pokud je to bezpecnost ditete, SIDS, monitor dechu a dite spi v postylce dobre, tak bych nesla proti otci. Ma pravo mit strach o dite. Pokud je to jen, ze mu tam prekazi, spala bych s ditetem sama.
@Tarena píše: Více
Ne nejsi jediná, to jen všichni berou jako samozřejmost, že řekl důvod…nebo teda aspoň já…ale i potom tam musí být diskuze, ne manžel mi zakázal…