Miniinterupce po třech dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
17.7.21 12:40
@Anonymní píše:
IQ s tím nemá co dělat. Učení mi šlo od mala samo, než jsem otěhotněla poprvé, dělala jsem si dálkově školu, kterou jsem bohužel nestihla dokončit.
Partner je živnostník, výplatu nemá stejnou. Jsou skvělé měsíce a dobré měsíce. Když se mu teď daří, nemusí tak být za pár let. Vím to.
Hormonální antikoncepci jsem brala v 19.letech. Ze zdravotních důvodů ji brát nemůžu. Rozhodla jsem se pro tělísko, i když se bojím. Moje babička jej měla, dostala rakovinu dělohy a zemřela, bylo jí 43 let. Už nikdy nechci řešit tuto situaci znovu.
Další dítě jsme nechtěli ani jeden, proto jsme vždy používali kondom. Nepraskl, byl použit správně, vysvětlit si to neumíme.
Je spousta párů, kdy jim počít nejde a já si říkám, proč zase já. Nejraději bych svoje těhotenství někomu věnovala, kdyby to šlo.
Přivést na svět tolik dětí v dnešní hnusné době je špatně, všechno to vím.
Svoje děti miluji, to nenarozené se asi fakt chce narodit, když překonalo tu gumovou překážku.
Nechci, aby děti strádaly materiálně nebo citově na úkor toho, že jich je tolik.
Je mi čím dál hůř, hlavně z reakcí některých zde, kdy chcete moralizovat a tvrdíte, že čím hloupější pár, tím víc dětí.
Spousta ženských chodí na interupci i každý rok. Empatie nula, zodpovědnost tak napůl.
Nám se stalo, co se stalo. Nejsem bezcitná, abych šla jen tak s klidným svědomím na potrat, jako kdybych šla ke kadeřníkovi.
Uvnitř mne se to pere, doufám, že se v životě do stejné situace nedostanu a udělám pro to vše, co budu moci.
Zakladatelka

Pokud se to v tobě takhle pere, tak máš skvěle našlápnuto na postabortivní syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 12:52

Já jsem otehotela 5× na první pokus, teda naposledy ani žádný pokud nebyl, selhala ochrana. Nebrala bych to úplně tak, že se dítě chce tak moc narodit, prostě se stane. Já jsem se omluvila, že opravdu nemůžu. Ať si dušička najde jiné rodiče. My už máme dětí dost a nemáme možnosti. Ono počít je snadné ( u někoho) ale to je jen začátek. Stejně jako miminko. Je to roztomilé, i já se rozneznuju. Ale vím, že to je pár měsíců. Člověk musí myslet komplexně, i na budoucnost.

• Citovat
  • Upravit
14809
17.7.21 12:54

Zakladatelko. Na potrat chodit nemusíš. Já bych ti to v žádném případě neradila. Kdybys potřebovala jen tak popovídat, napiš mi sz.
A nebo oslov organizací „Nesoudíme pomáháme“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 13:00

Ano, pokud se to v tobě pere a potřebovala by sis o pochybnostech popovídat, tak bych též doporučila Nesoudime. Pomahame. Mají email i telefonní linku.
Já jsem si byla jistá, sama jsem věděla, co by se dalo dělat, řešit nějak, ale prostě nic z toho to rozhodnutí a vnitřní přesvědčení nezměnilo. Pokud budeš mít pocit, žes to musela udělat kvůli vnějším podmínkám, nedostatku podpory, tak z toho můžeš mít psychické problémy.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
17.7.21 13:05
@Anonymní píše:
IQ s tím nemá co dělat. Učení mi šlo od mala samo, než jsem otěhotněla poprvé, dělala jsem si dálkově školu, kterou jsem bohužel nestihla dokončit.
Partner je živnostník, výplatu nemá stejnou. Jsou skvělé měsíce a dobré měsíce. Když se mu teď daří, nemusí tak být za pár let. Vím to.
Hormonální antikoncepci jsem brala v 19.letech. Ze zdravotních důvodů ji brát nemůžu. Rozhodla jsem se pro tělísko, i když se bojím. Moje babička jej měla, dostala rakovinu dělohy a zemřela, bylo jí 43 let. Už nikdy nechci řešit tuto situaci znovu.
Další dítě jsme nechtěli ani jeden, proto jsme vždy používali kondom. Nepraskl, byl použit správně, vysvětlit si to neumíme.
Je spousta párů, kdy jim počít nejde a já si říkám, proč zase já. Nejraději bych svoje těhotenství někomu věnovala, kdyby to šlo.
Svoje děti miluji, to nenarozené se asi fakt chce narodit, když překonalo tu gumovou překážku.
Nechci, aby děti strádaly materiálně nebo citově na úkor toho, že jich je tolik.
Je mi čím dál hůř, hlavně z reakcí některých zde, kdy chcete moralizovat a tvrdíte, že čím hloupější pár, tím víc dětí.
Spousta ženských chodí na interupci i každý rok. Empatie nula, zodpovědnost tak napůl.
Nám se stalo, co se stalo. Nejsem bezcitná, abych šla jen tak s klidným svědomím na potrat, jako kdybych šla ke kadeřníkovi.
Uvnitř mne se to pere, doufám, že se v životě do stejné situace nedostanu a udělám pro to vše, co budu moci.
Zakladatelka

Jeden případ už v historii byl. Jsi druhá Panna Marie.

• Citovat
  • Upravit
7209
17.7.21 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj všem, jsem tu nová, ačkoliv diskuze tady čtu už několik let.
Je mi 28 let, s partnerem bydlíme v malém obecním bytě cca 56m². Máme 3 děti, nejstarší má 4 a půl roku. Všechny děti byli neplánované, ale určitě ne nechtěné. Partner bývá od rána do večera v práci, na děti jsem tak většinou sama. Od té doby, co máme děti, jsme si sami nikam nevyrazili, není možnost hlídání.
Před dvěma dny jsem zjistila, že mám pozitivní těhotenský test. Vůbec nevíme, jak se to stalo. Partner dokonce řekl, že ho musím podvádět. Spali jsme spolu během tohoto měsíce párkrát a vždycky s kondomem. Na gyndu jdu ve středu a zvažuji miniinterupci, nejsem úplně rozhodnutá, přítel by si další dítě i nechal. On sám je z pěti dětí.
Jde o to, že už teď při našich malých dětech padám na hubu a večer čekám na partnera jako na smilování. Zpět do práce jsem se už hrozně těšila, chtěli jsme začít stavět. Kdybychom si teď to nenarozené nechali, bude nás to už v začátku stát hodně peněz.
Výbavu pro mimčo jsem vždy dala pryč s tím, že další dítě už nebude. Museli bychom koupit sedmimístné auto. Vyřešit nějak spaní, abychom se v malém bytě vešli. Patrová postel pro děti je ještě pasé, nejstarší se v noci stěhuje k nám do postele. Myslím, že sto tisíc nám stačit nebude.
Máme našetřeno docela hodně a přítel říkal, že spoustu peněz vydělá. Nedokážu si představit, že tolik dětí zvládnu, už teď mám pocit, že se nestíhám každému dostatečně věnovat.
Když jsou děti malé, nestojí tolik peněz, jako když jsou velké a chtěli jsme jim i něco našetřit, když my sami jsme měli prd.
Dům jsme chtěli stihnout ještě před tím, než budou děti v pubertě, protože se do tohohle krcálku nevejdeme. Stěhování do většího bytu nepřipadá v úvahu, přítel z vesnice nechce a je to zde největší nájemní byt.
Na druhou stranu vím, že pokud půjdu na interupci, budu si to vyčítat do konce života.
Nevím co mám dělat, děti se mě pořád ptají, jestli jsem smutná a já říkám, že jsem jen unavená :,(Příspěvek upraven 17.07.21 v 11:18

Co na to říct. Asi se budete množit dál a při každém dalším těhotenství přijde údiv : proboha, jak je to možné?! No…tady ani nejde radit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25188
17.7.21 13:11

Absolutně nechápu, jak 4 děti mohou být neplánované!!??
evidentně ti stačí vidět trenky v pračce a jsi v tom, takže spoléhat jen na kondom je neskutečná naivita :,(
v této situaci bych bohužel zapojila mozek, nikoliv emoce a svou reprodukční soustavu
a čtvrté dítě bych do 56m2 opravdu (ale opravdu) nepřivedla :zed:
ale ty to psychicky budeš zvládat špatně
celé je to dost smutný příběh :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 13:14
@Lucy75 píše:
Absolutně nechápu, jak 4 děti mohou být neplánované!!??
evidentně ti stačí vidět trenky v pračce a jsi v tom, takže spoléhat jen na kondom je neskutečná naivita :,(
v této situaci bych bohužel zapojila mozek, nikoliv emoce a svou reprodukční soustavu
a čtvrté dítě bych do 56m2 opravdu (ale opravdu) nepřivedla :zed:
ale ty to psychicky budeš zvládat špatně
celé je to dost smutný příběh :?

4 neplánovaně. Ona má opravdu nízké IQ. Množí se jak králík.
Stačí, když vidím některé mnohočetné zde. Úplné socky. Chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 13:15

Nebo některé samoživitelky. Dětí jako smetí s každým jiným chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
17.7.21 13:18
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Zakladatelko nezlob se, ale během ani ne 5ti let 4× neplánovaně otěhotnět/pokud jsem to tedy správně pochopila/ v dnešní době, kdy je tolik možností, jak se chránit.
To uznej, že je prostě Vaše blbost, to se opravdu těžko dá vidět a nazvat jinak.
Podle toho co a jak píšeš a vzhledem ke všem okolnostem-podpora od chlapa, ne úplně špatná finanční situace, bych si dítě nechala.
Ale pro Boha pořešte po porodu tu antikoncepci 8o. Na Tvém místě bych vážně zvažovala sterilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.7.21 13:28

@topazio Zdrž se urážek. Já třeba taky nepoužívám hormonální antikoncepci, tělísko atd. A souvisí to s tím, že jsem si o tom právě cosi nastudovala.
Kondom je spolehlivá antikoncepce, ale není stoprocentní. A ano, jsou ženy, které těhotní velmi velmi snadno, zvlášť pokud jsou v páru s velmi plodným mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
17.7.21 13:29
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Zakladatelko, chápu ze jsi ted ve slozity situaci, možná bys i další dítě chtěla ale …
Větší ohledy musíš v tuhle chvíli brát na děti co už mas, ne na to nenarozené. Mate maličký byt, říkáš ze s výdělkem to taky není jistý kolik chlap přinese, ty mas dost se třemi malými dětmi.
Za sebe říkám, ze bych do dalšího rozhodne nešla. A vyřešit to co nejdřív, čím déle budeš těhotná, tím hůř se ti pak bude dělat rozhodnutí.
Ale je to na tobě, jen ty znáš doopravdy vaše možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 13:38
@eva valoi píše:
@topazio Zdrž se urážek. Já třeba taky nepoužívám hormonální antikoncepci, tělísko atd. A souvisí to s tím, že jsem si o tom právě cosi nastudovala.
Kondom je spolehlivá antikoncepce, ale není stoprocentní. A ano, jsou ženy, které těhotní velmi velmi snadno, zvlášť pokud jsou v páru s velmi plodným mužem.

Otěhotnět 4× neplánovaně? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
17.7.21 13:39

Zakladatelko, přenes se přes negativní komentáře „chytrých“ žen, co mají ve všem jasno. Jít nebo nejít na interupci, to musíš probrat a rozhodnout se hlavně s manželem. Pokud se rozhodnete pro to dítě si nechat, šla bych do většího bytu, říkáš že máš našetřeno. A do budoucna bys ty nebo manžel měli podstoupit sterilizaci. Přeji ti, ať vám vše dobře dopadne v rámci možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
17.7.21 13:39
@topazio píše:
Otěhotnět 4× neplánovaně? :zed:

Ty ji neživíš přece. Ani stát z dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty