Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1957
22.7.15 13:58
[ce] @mirecekblbecek píše: říká se že v těchto státech lidé trpí ve zvýšené míře na deprese, jak to vidíš?

A tady v cr? Mouna jeste horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 14:04
@MagdaSara píše: [ce] @mirecekblbecek píše: říká se že v těchto státech lidé trpí ve zvýšené míře na deprese, jak to vidíš?
A tady v cr? Mouna jeste horsi…

na deprese má belký vliv nedostatek slunečního svitu, to myslím u nás tak nehrozí, i když v zimě dětem dávám vit, d na kosti a má to vliv na lepší náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.7.15 14:05

@MagdaSara

Svedi, tedy ty rodili, si porad sahaji na bolistky. A kdyz se to hned nehoji, zacinaji mluvit o depresi. Pristehovalci vedi, ze bolistka, aby se hojila, se nesmi skrabat. Jasne, ze deprese existuje.Ale tady v tehle zemi se o vsem daleko otevreneji mluvi a tak to budi dojem, ze je tu toho hodne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
22.7.15 14:06

@mirecekblbecek myslis jo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 14:10
@MagdaSara píše:
@mirecekblbecek myslis jo? :lol:

oni to mají primárně ten vit.na kosti, stěžují si na bolesti, ted měli 14 a měří skoro 190cm, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
22.7.15 14:12

@stock precetla jsem na netu co se dalo a moc se mi to libi :) s pedagogickou skolou bez jazyka moc v zacatku nepocitam. Jeste prosim te jak je to s podnikanim, ja zase budu hledat i sama:-) moc dekuju za cas:-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
22.7.15 14:15

@mirecekblbecek to je fajn, ja myslela ze tady deprese nehrozi, spatne jsem to napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 14:17
@MagdaSara píše:
@mirecekblbecek to je fajn, ja myslela ze tady deprese nehrozi, spatne jsem to napsala…

i u nás je málo slunce v zimním období, existují mapy a statistiky, kolik jich má psych, problémy v zimě, nebo brzy z jara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.7.15 14:29

@mirecekblbecek,@MagdaSara

Mam tady 20mesicni povinnost :srdce:, ktera se zrovna probudila.Tak je vam jasny, ze ted si moc nepokecame. Rada vam odpovim, ale ted zrovna to nefunguje. Ozvu se pozdeji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
22.7.15 17:11
@lucenka píše:
Otázka je, jak dlouho ti to trvalo

Rozhodně ne do 18 let :mrgreen: :jazyk:, je jim 5,5 a skoro 8 let.
Já nepotřebuji super-poslušné batole, které je vycepované, poslechne na první dobu, případně na první plácnutí, takže období vzdoru děti nebyly nějacíí beránci, ale ani to nebyli problémoví hazlíci. Na rozdíl od několika těch vychovávaných „po staru“ z okolí nejsou nijak agresivní.
Malým batolatům dávám větší svobodu a chci po nich víc s přibývajícím věkem, když už vidím, že poberou rozum a rozumí co po nich chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.15 20:40
@ospalámyš píše:
Rozhodně ne do 18 let :mrgreen: :jazyk:, je jim 5,5 a skoro 8 let.
Já nepotřebuji super-poslušné batole, které je vycepované, poslechne na první dobu, případně na první plácnutí, takže období vzdoru děti nebyly nějacíí beránci, ale ani to nebyli problémoví hazlíci. Na rozdíl od několika těch vychovávaných „po staru“ z okolí nejsou nijak agresivní.
Malým batolatům dávám větší svobodu a chci po nich víc s přibývajícím věkem, když už vidím, že poberou rozum a rozumí co po nich chci.

Já se zase setkávám s agresivními dětmi, které jsou vychovavany po novu. A období vzdoru ani nevím co je (kluk párkrát zkusil odmlouvani, breceni při odchodu ze hřiště). A taky jsem nepotřebovala super hodné batole. Ale potřebovala jsem hodné dítě, které nebude dělat blbosti u silnice, v dopravním prostředku

• Citovat
  • Upravit
24857
22.7.15 22:01

@mirecekblbecek,@MagdaSara

Tak jdem na to :D, skolstvi nestoji za nic.Ted se to tu zrovna mohutne resi.Je hodne velky nedostatek ucitelu. Ted nedavno zverejnili vysledek z Pisa a Svedsko je uplne propadly :mrgreen: Deti to svadi na ucitele, ucitele na rodice, a rodice na system. Je to peknej mazec. Ale budou zvedat ucitelum hodne platy tak se snad ten unik ze skolstvi zastavi a novy pribudou. Zdravotnictvi, pokud jsi hodne nemocny, je na vysoke urovni. Pokud mas zlomenou nohu, dostanes gyps, aspirin a berle. Zaridime ti prednostne odvoz, ale potom ti prijde faktura za ten odvoz. Navsteva akutni 350 skr., navsteva u obvodaka 150 skr.Za pobyt v nemocnici se neplati a za porod taky ne.Leky si do urcite sumy platis sam. Pokud se ti podari do roka prohyrit za navstevy doktora 1000 skr za rok, coz neni tak tezky, mas od toho dne rok doktora zadarmo.Dane vysoky c:a 1/3 z platu. Zalezi kde bydlis. A zalezi na tom jestli doktor je pripojeny na pojistovnu. Kdyz ne, tak je to 2× tak drahy.Tady je sice zaruka, ze do tydne se musis dostat k doktorovi na vysetreni, je-li nutna operace, taky do urcite doby te museji vzit, ale ono to moc nefunguje. Taky zalezi na tom kde bydlis. Koukam, ze zaberu celou stranku 8o. Jidlo je pomerne drahy, pivo taky.Byt si muzes koupit hned, kdyz na nej mas anebo si vezmes pujcku. Ale to je delsi povidani.Kilo dobryho chleba stoji 45skr. Mleko 12skr./l. ale je dobry.Maso hovezi drazsi nez veprovy, drubez pomerne levna, pokud to neni pstrosi maso, nebo francouzska kachna :mrgreen: Nezamestnany pobira urcitou castku, zalezi na tom jak dlouho delal a jak dlouho je bez prace. Duchod je pekelne slozita vec, ale existuje tu a dani se :mrgreen: Z jednoho platu se tu da uzivit rodina. Podnikani se tu, zvlast u mladych lidi, mohutne podporuje a clovek na to dostane prispevek od statu. Zrovna mladsi syn se na to vrhnul a tvrdi, ze do peti let je milionar :potlesk:. Drzim mu palce :)Pokud do toho clovek skoci rovnyma nohama, dopadne na dno, odrazi se a jde nahoru :lol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.7.15 22:24

@mirecekblbecek

Zkontroluju, jestli se ten"previt"jeste da sehnat a dam Ti vedet. Nastupni platy zacinajicich sester c:a 25000 skr. Hodne se bouri, utikaji pracovat do Norska a proto jim ted zvysuji platy. Lekari kolem 60000skr. Nekdo vic, nekdo min, zalezi na oboru, praxi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 22:28

@stock jinými slovy všude je chleba o dvou kůrkách. švédi mají výhodu v tom, že mají čistou panenskou přírodu. já jsem temperamentní a ty studený severský čumáky nejsou nic pro mne, nebo se mýlím? vš jsou státní placené nebo se všechny platí? kolik je prumer, plat? kolik minim. plat? v čem se život liší od živ, včr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
23.7.15 00:10

@mirecekblbecek

Tak platy:nejvyssi, vsechno je to c:a-ekonom 95000
lekar 60000, pilot 5800 : nejnizsi-remeslnik 20000, osetrovatel zvere 20000, servirka 21000
ale to jsou fakt ty nejvyssi a nejnizsi. Pravda je nekde mezi :D
VS se neplati, ale musis si koupit veskere ucebnice/material sam. Proto se tady studenti tahnou „cely zivot“ s dluhem. Maji sice velmi nizke uroky, ale par set tisic to udela. Ovsem, pokud nemas bohate rodice. To moje deti nemaji a proto se tahnou s dluhem.Tedy ten starsi, ten mladsi to uz splatil. Ale ono se to zase da strhnout pri rocnim daneni a danovy system tu neni zrovna jednoduchy. Jinak oni moc studeny cumaci nejsou. Funguji jako internet :D. Kdyz nekoho poznaji, tedy fakt poznaji, tak pro cloveka udelaji snad vsechno na svete. A zase zalezi nz tom, kde bydlis. Na severu jsou malomluvny, ale hodnejsi. A oni si to pestuji sami, ze jsou studeny. Tak po nich nikdo nic nechce :mrgreen: Srovnavat zivot asi moc nemuzu, protoze tu bydlim uz 39 let :nevim: :nevim: Ale jedna vec je jista, nic tady neni tabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí