Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2505
3.6.18 13:34
@medunka23 píše:
@Andrea.Tom nemusí dostat hned po zadku, ja praktikuju to, že vysvětlím co a proč se nedělá a co bude následovat v okamžiku kdy v tom bude pokračovat, v tomto případě odchod z pískoviště a celého hřiště a věř, že je to o dost účinnější než pár přes zadek.

Já neříkám, že musí dostat hned na zadek ;) To jste si někde vyčetli.. Já říkám, že někteří rodiče umí jen domlouvat a i když domluva nefunguje, další úroveň řešení nezkouší.. Prostě jen domlouvají.. Přitom to nemá efekt.. Ty, pokud tvé dítě nereaguje a nemíní si něco uvědomit, ukončuješ zábavu a opouštíte hřiště. To ej v pořádku :) Ale někteří nic nedělají, prostě nic. Buď ignorují nebo prostě jen domlouvají bez efektu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.6.18 14:10
@Andrea.Tom píše:
To máš tak, já třeba svému synkovi říkám, že ho mám moc ráda a on mi to říká během dne sám od sebe nesčetněkrát :) Vždy si dáme pusinku a je vše zalité sluncem (3r) ale když prostě neposlouchá, jede si své, zařvu na něj, jelikož vím, že u nás klidná domluva nepomůže, a když nepomůže křik, dostane na zadek. Když si to zaslouží, tak je škoda každé rány co padne vedle…Když jsme na hřišti, často vidím zrovna takové maminy, co tu domluvu vedou opravdu dloooouho, přitom na to dítě vůůbec nereaguje a „skáče“ jim po hlavě.. Tuhle tam byl klučina, asi 2r. a házel písek na mého ročního syna, sypal mu na hlavu, bral mu hračky apod.. Jeho matka se zmohla pouze na tu domluvu („Pepíčku nesmíš, to se nedělá“) a synek si to v klidu provozoval dál.. Zrovna takové děcka by potřebovali po nějaké té době domluvy na zadek, či se sebrat a jít z hřiště, když domluva nikam nevede:)

tady zminujes to dani na zadek, proto se toho asi chytlo víc lidí, opravdu je spíš lepší ta varianta po domluvě a stále nerespektovani použít něco jiného než přes zadek, to je naprosto kontraproduktivní, dítě se naučí to ignorovat a ten úkon přežít a jede dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
3.6.18 20:57
@medunka23 píše:
tady zminujes to dani na zadek, proto se toho asi chytlo víc lidí, opravdu je spíš lepší ta varianta po domluvě a stále nerespektovani použít něco jiného než přes zadek, to je naprosto kontraproduktivní, dítě se naučí to ignorovat a ten úkon přežít a jede dál.

Tak asi jsem jediná, která tu větu chápe tak, jak jsem ji napsala.. Nejdříve napomenu, několikrát.. Pokud to nezabere zvýším level.. Je na každého, kterou variantu bude aplikovat, zda dát na zadek, nebo se sebrat a jít. Takto jsem to tam napsala. Ale nenechat to tak a mávnou rukou, to řešení není.. Pro někoho je zas varianta „sebrat se a jít“ neúčinná, jelikož dítě domů jít nechce a po cestě dělá scény, lehne si na zem a vyvádí.. :nevim: Naštěstí mi dítě tyto scény nedělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí