Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na okolí nekoukej, podstatné je co si přejete ty a tvůj manžel. ![]()
Já jsem vždycky chtěla hodně dětí (tak 4), ale co děti opravdu mám a vidím, jak je to náročné, zejména finančně, tak vím, že zůstaneme u těch 2. Navíc už si užívám, že jsou trošku větší, samostatnější, takže mám i víc času sama na sebe a své koníčky ![]()
U nas to je naopak, manzel chce a ja ne. Holkam je 6 a 4 roky, atarsi je hodne narocny dite. Takze citim ze bCh to nezvladala. Touhu nemam, do budoucna neuvazuju ale uvidime casem, je mi 25 takze nrspecham. Ale my hodne cestujem, coz by se 3 bylo narocnejsi, navic holky uz jsou akcni a s mimcem bysme nemohli podnikat takovy vylety jsko ted. Dost taky tvorime a vyrabime s holkama, takze vsude mame lepidla, barvy, nuzky, susime rozdelany veci atd a to by s mimcem taky neslo-nebo aspon si to nedovedu predstavit. Ale zalezi na vas, manzel moje duvody proc ne akceptoval a sam rek ze v tom mam pravdu takze to nehroti. Myslim ze nema cenu to lamat pres koleno ale pokud se shodnete a citite se na to proc ne. Mam par kamarad3k a 5 nebo 6 detma, a taky to zvladli
@Simca007 píše:
Já to zas až tak nehrotím a rozhodně nebudu dělat nic proti manželově vůli, to je jasné! Jen jsem chtěla slyšet od někoho, kdo o tom uvažuje, plánuje, má…jak to vidínic víc, žádné drama
Zvládnout se to dá a celkem hezky.
Kdyby náš třetí nebyl kluk po 2 holkách a nemusela bych kupovat jiné věci a pár změn proběhlo jak jsem psala, tak ani nevíme. Je zlatý.
A máme slečny skoro 6r, 3r. a drobek bude mít 15 měs. my byli v šoku, že budou tři, ale je to jak to mělo být, neměnili by jsme, co by jsme bez té naší partičky dělali
![]()
Třetí plánujeme, chceme oba! Moje rodina sice brblala, ale jasně jsem řekla, že je to naše věc a je klid!
Do práce bych chtěla jít teď asi na rok, pak se snad brzo zadaří
,nechci velký rozestup a ani na to nemám už moc roků! No, tajný přání je kluk, ale tři cácorky by byla teda bomba hlavně pro chlapa
,tak uvidíme!!!
Finančně nám věřím, že to problém nebude a auto se prostě koupí větší, v baráku místa dost…
Jinak - hned po porodu jsem taky toužila už po dalším miminku
,ale hlavně být těhotná! Nedovedu si představit to období už nezažít, tak snad nám to ještě klapne!!!
Jo a ještě něco jsem chtěla napsat než půjdu spát…ono ted´to třeba vidíš takhle a za pár let to zas uvidíš jinak nebo ještě jinak to napíšu, mám kamarádku měli dva kluky nejdřív její manžel furt chtěl třetí ona nechtěla, když byli kluci malý; pak zas ona chtěla, on nechtěl a ve výsledku za pár let - dneska maj třetí holčičku a chtěli oba ![]()
takže ono se to nějak vyvrbí neboj
dobrou noc ![]()
Příspěvek upraven 08.07.14 v 23:01
Okolí neřeš, to jsou jen chytrý řeči ![]()
Mně teď taky všichni předhazujou, jak budu mít coby mladice odrozeno, navíc páreček a můžu si užívat. Nikdo jakoby vůbec nepočítal s tím, že bychom třeba chtěli mít i další děti, když už máme kluka a čekáme holku.. Zkrátka dnes taková móda. Je to jen a jen o vás a o tom, jak to budete chtít vy a vše ostatní je podružné. My další děti rozhodně plánujem. Tedy asi ne za ty dva až tři roky, chtěla bych se na chvíli vrátit taky do práce
Ale určitě pak někdy ještě jo..
@Simca007 píše:
Já to zas až tak nehrotím a rozhodně nebudu dělat nic proti manželově vůli, to je jasné! Jen jsem chtěla slyšet od někoho, kdo o tom uvažuje, plánuje, má…jak to vidínic víc, žádné drama
hele, mít víc dětí je úžasný. Já jsem o tom snila celý život. Fakt co pamatuju, tak jsem chtěla tři děti. Teď máme tři na stálo a čtvrté ve střídavce a já jsem tak prostě šťastná. Když jsme uvažovali o posledním dítku a manželovi se do něj nechtělo, tak jsem to dost těžce nesla, měla jsem dost silný pocit, že ještě nejsme všichni.
Finance zatím nic moc, děti jsou zatím malé a nejstarší živí dvě rodiny, takže to jsem sama zvědavá jak to bude až budou všechny ve škole. Auto máme velké, osmimístné. Toho jsem se dost bála, ale teď ho miluju. Dům 5+1, takže se snad vejdeme. Do toho máme 3 psy, prostě je nás moc
Být bohatá, měla bych dětí třeba deset, ale takhle se přeci jen bojím, abych jim mohla dopřát nějaký ten slušný standard. Ale žít se dá dost dobře i ve skromnosti
@Simca007 co je na rodinných vztazích lepšího, když jsou dvě děti a ne tři? to se fakt ptám, nechytám se.
jednoznačně tři děti! vždycky hlasuju pro víc jak dvě, bo už zlatý Matějček říkal, že dva jsou jednotlivci, až od tří začíná sourozenecká parta.
Tak já po porodu netoužila po dalším ani náhodou… postupem času jak rostou a strašně to utíká toužím zas po tom malém uzlíčku… chybí mi kopání v bříšku první úsměvy atd…
starší vše dělala hóóóódně pozdě… mladší byla a je zas hóóódně zrychlená
tak říkám táto uděláme si třetí tabulkové ![]()
Také toužím po třetím dítěti, mám tříletého syna a půlroční holčičku. Mám 2 krásné zdravé děti a přesto toužím po dalším, nevím proč to tak je a okolí také moc nechápe.
@Antonie Bolavá píše:
hele, mít víc dětí je úžasný. Já jsem o tom snila celý život. Fakt co pamatuju, tak jsem chtěla tři děti. Teď máme tři na stálo a čtvrté ve střídavce a já jsem tak prostě šťastná. Když jsme uvažovali o posledním dítku a manželovi se do něj nechtělo, tak jsem to dost těžce nesla, měla jsem dost silný pocit, že ještě nejsme všichni.
Mluvíš mi z duše. Nebyli jsme úplní ![]()
@Simca007 Tak já taky myslím, že je to jen na vás, jak se s manželem cítíte a po čem toužíte. Mně teda tři děti nepřipadají jako něco výjimečného, v poslední době mi přijde, že rodin se třemi dětmi přibývá. Na okolí bych se vykašlala, každý ať si to udělá podle svého. Pokud třetí dítko oba chcete, směle do toho.
Jinak my máme s manželem tři dcery (5,5 roku, 3,5 roku a skoro 2 roky) a čekáme trochu neplánovaně čtvrté (čtvrté jsme sice chtěli, ale později), měl by to být tentokrát kluk. ![]()
Nepřipadá mi nic mimořádného na třech dětech. Kdybychom se bavili o pátém, šestém… tak chápu, že má okolí potřebu to komentovat, i když jim do toho nic není, ale tři děti jsou podle mě naprosto v normě. Pokud to chcete ty i manžel, na názoru nikoho jiného nezáleží. Jestli s přehledem uživíte dvě děti a jste ochotní se smířit s možným snížením životního standardu, nevidím problém. Jako samozřejmě, že pokud nemáte hodně nadprůměrné příjmy, tak to třetí dítě rodinný rozpočet zatíží. Ale to platilo i pro druhé dítě, i pro první… a to by pak na tom byl člověk z tohohle pohledu vůbec nejlíp, kdyby žádné děti neměl, žejo ![]()