Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maeta píše:
Kamoska mi rika, ze ma dve ruce na dve deti a s manzelem kazdy muze pochovat, pomazlit, utesit jedno. Kdyby si poridili treti, porad by jedno bylo osizene. Souhlasili by jste s tim?
Mne na to konto napadlo, ze to by chtelo mit pak ty deti 4Manzel i ja mame dve ruce
a kdyz oba mame v naruci jedno, tak tam nestoji jeden sam, ale jsou dva
Mam rada sude cisla. Treti dite bych moc rada, ale co kdyz jedno bude porad „sizene“, jak rikala kamoska
tak moje první myšlenka po nalezení // taky byla, jak se mi 3 děti vlezou najednou do náruče
no uvidíme, až se prcek narodí, ono se to nějak udělá, věřím, že šizený nebude..4. chci, ale až za dlouho, tak za 5 let nejdřív, teď budou stačit ty 3. a k manželovi, normálně si o tom promluvte, třeba nakonec i na to umělý půjde ![]()
Taky jsem si vždy myslela, že budu mít 2 děti ( holku a kluka). První dceru jsem měla v 25 a druhou v 29 letech. Po narození druhé dcery jsem měla stejné pocity, jako máte vy. Podvědomě jsem toužila ještě po jednom. ![]()
Situace u nás byla hodně podobná té vaší ( finančně i s bydlením), tak jsem po holkách nastoupila zpět do práce, ale pořád jsem si říkala, že bych se mimi nebránila.
Nakonec jsem se dočkala i když jsem si musela počkat ( nedařilo se, problémy v práci, úraz…). Malý se narodil, když mi bylo 39. Dnes je mu 15 měsíců, je to miláček celé rodiny. ![]()
@Simca007 ahoj, taky chcem tři, nijak extrémní mi to nepřipadá. věk máš vpohodě, některé v tvém věku ještě nemají ani první
ted jen dohodnout se s chlapem
hodně štěstí ![]()
Vcera jsem zalozila zaklady k diskusi o tretim diteti ![]()
Pred rokem mi manzel oponoval financema a ted jsme to spocitali a vychazi to velice optimisticky, takze v tomhle problem nevydim, ktery ted bude muset uznat i on. Jeste netusi, ze zamer debaty byl jiny, nez si udelat jasno v penezich, ale budis. Na chlapy se musi fikane ![]()
O vanocich bude vice casu a pohody si pokecat konkretne a v lednu bych chtela jit za doktorkou jiz s jasnym predsevzetim.
Jeste bych mela otazecku k maminkam se trema detmi po sobe. Je tu nekdo, kdo navazoval materskou hned po sobe? Jak je to s penezitou pomoci (materskou) u tretiho ditete? Z ceho se pocita? Porad z prijmu pred prvnim ditetem?
Ja s druhym navazala na rodicak toho prvniho (kluci jsou 3roky od sebe) a ted bych to chtela stejne.
Tak mně přijdou řeči o šizeni třetího dítěte k smíchu. Jsou rodiče, kteří šidí i své jediné dítě a nevěnují se mu a naopak takoví, kteří daji lásku bez problémů třeba šesti dětem. Já mám tři holky a neměnila bych. Navíc, ony si lásku a pozornost dávají i mezi sebou navzájem.
Ferka - diky za info. Smlouvu mam na stesti na neurcito, ale pokud bych se chtela vratit, tak dostanu padaka, ze nemaji pro mne praci
Bud zustanu doma ctvrty rok bez penez, anebo „musim“ byt tehu. Malyho mi totiz do skolky nevezmou - je naval.
Radka - souhlasim. Kamoska sve dve deti rozhodne nesidi a nesidila by ani pripadne treti. Trochu jsem nestatne zvolila slovo. Jde o to, ze si napr. udelaji hromadnou „bouracku“ na dvore pri hrani, tak dva mohou do jedne naruce, ale treti si musi vzdy pockat.
@maeta já byla po prvním 3/4 roku v práci a MD jsem navazovala RD až u třetí, ale mělo by to být stejné i při dalším těhotenství ![]()
@maeta já pomazlím i tři najednou ![]()
Příspěvek upraven 02.12.14 v 13:19
Tutinka - ja si take rikam, ze se to da. Kor s klukama, kdyz uz nejstarsi pujde do skoly a to uz zacne potrebovat mamu jenom na sluzby
Zname to
Jsem rada za jakekoliv mazleni snim, ale chodi cim dal mene, nebo se necha pomazlit, pomackat jen zridka. To ten druhy by mi vlezl do bricha hned, kdyby to slo ![]()
@maeta píše:
Ferka - diky za info. Smlouvu mam na stesti na neurcito, ale pokud bych se chtela vratit, tak dostanu padaka, ze nemaji pro mne praciBud zustanu doma ctvrty rok bez penez, anebo „musim“ byt tehu. Malyho mi totiz do skolky nevezmou - je naval.Radka - souhlasim. Kamoska sve dve deti rozhodne nesidi a nesidila by ani pripadne treti. Trochu jsem nestatne zvolila slovo. Jde o to, ze si napr. udelaji hromadnou „bouracku“ na dvore pri hrani, tak dva mohou do jedne naruce, ale treti si musi vzdy pockat.
já mám holky po cca 5 letech, takže hromadně mazlit většinou není třeba, ale je proste potřeba si na kazdou udělat každy den chvilku čas jako na jednotlivce, pomazlit, popovídat si a tak
Tak jsem to propocitala a abych plynule hned navazala na RD, tak bych „musela“ otehu nejpozdeji v unoru. Jinak bych musela na neschopenku nez budu moci na MD. V mem veku a v zhledem k tomu, ze by to bylo po IVF to nebude problem, snad.