Mít či nemít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
1.12.14 21:58
@maeta píše:
Kamoska mi rika, ze ma dve ruce na dve deti a s manzelem kazdy muze pochovat, pomazlit, utesit jedno. Kdyby si poridili treti, porad by jedno bylo osizene. Souhlasili by jste s tim?
Mne na to konto napadlo, ze to by chtelo mit pak ty deti 4 :lol: Manzel i ja mame dve ruce ;) a kdyz oba mame v naruci jedno, tak tam nestoji jeden sam, ale jsou dva :D
Mam rada sude cisla. Treti dite bych moc rada, ale co kdyz jedno bude porad „sizene“, jak rikala kamoska :?

tak moje první myšlenka po nalezení // taky byla, jak se mi 3 děti vlezou najednou do náruče :lol: no uvidíme, až se prcek narodí, ono se to nějak udělá, věřím, že šizený nebude..4. chci, ale až za dlouho, tak za 5 let nejdřív, teď budou stačit ty 3. a k manželovi, normálně si o tom promluvte, třeba nakonec i na to umělý půjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.12.14 22:11

Taky jsem si vždy myslela, že budu mít 2 děti ( holku a kluka). První dceru jsem měla v 25 a druhou v 29 letech. Po narození druhé dcery jsem měla stejné pocity, jako máte vy. Podvědomě jsem toužila ještě po jednom. :D
Situace u nás byla hodně podobná té vaší ( finančně i s bydlením), tak jsem po holkách nastoupila zpět do práce, ale pořád jsem si říkala, že bych se mimi nebránila.
Nakonec jsem se dočkala i když jsem si musela počkat ( nedařilo se, problémy v práci, úraz…). Malý se narodil, když mi bylo 39. Dnes je mu 15 měsíců, je to miláček celé rodiny. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1135
2.12.14 08:43

@misak239 to je pěkný :) díky za zkušenost a ať se vám daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
2.12.14 09:38

@Simca007 ahoj, taky chcem tři, nijak extrémní mi to nepřipadá. věk máš vpohodě, některé v tvém věku ještě nemají ani první ;) ted jen dohodnout se s chlapem :mrgreen: hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
617
2.12.14 12:24

Vcera jsem zalozila zaklady k diskusi o tretim diteti ;)
Pred rokem mi manzel oponoval financema a ted jsme to spocitali a vychazi to velice optimisticky, takze v tomhle problem nevydim, ktery ted bude muset uznat i on. Jeste netusi, ze zamer debaty byl jiny, nez si udelat jasno v penezich, ale budis. Na chlapy se musi fikane :D
O vanocich bude vice casu a pohody si pokecat konkretne a v lednu bych chtela jit za doktorkou jiz s jasnym predsevzetim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.12.14 12:27

Jeste bych mela otazecku k maminkam se trema detmi po sobe. Je tu nekdo, kdo navazoval materskou hned po sobe? Jak je to s penezitou pomoci (materskou) u tretiho ditete? Z ceho se pocita? Porad z prijmu pred prvnim ditetem?
Ja s druhym navazala na rodicak toho prvniho (kluci jsou 3roky od sebe) a ted bych to chtela stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.12.14 12:35

@maeta Ano, pořád, pokud trvá smlouva na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
2.12.14 12:44

Tak mně přijdou řeči o šizeni třetího dítěte k smíchu. Jsou rodiče, kteří šidí i své jediné dítě a nevěnují se mu a naopak takoví, kteří daji lásku bez problémů třeba šesti dětem. Já mám tři holky a neměnila bych. Navíc, ony si lásku a pozornost dávají i mezi sebou navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
2.12.14 12:46

@maeta :potlesk: :potlesk: tak paráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.12.14 12:54

Ferka - diky za info. Smlouvu mam na stesti na neurcito, ale pokud bych se chtela vratit, tak dostanu padaka, ze nemaji pro mne praci :( Bud zustanu doma ctvrty rok bez penez, anebo „musim“ byt tehu. Malyho mi totiz do skolky nevezmou - je naval.

Radka - souhlasim. Kamoska sve dve deti rozhodne nesidi a nesidila by ani pripadne treti. Trochu jsem nestatne zvolila slovo. Jde o to, ze si napr. udelaji hromadnou „bouracku“ na dvore pri hrani, tak dva mohou do jedne naruce, ale treti si musi vzdy pockat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
2.12.14 13:10

@maeta já byla po prvním 3/4 roku v práci a MD jsem navazovala RD až u třetí, ale mělo by to být stejné i při dalším těhotenství ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
2.12.14 13:11

@maeta já pomazlím i tři najednou ;-)

Příspěvek upraven 02.12.14 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.12.14 13:17

Tutinka - ja si take rikam, ze se to da. Kor s klukama, kdyz uz nejstarsi pujde do skoly a to uz zacne potrebovat mamu jenom na sluzby ;) Zname to :D Jsem rada za jakekoliv mazleni snim, ale chodi cim dal mene, nebo se necha pomazlit, pomackat jen zridka. To ten druhy by mi vlezl do bricha hned, kdyby to slo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
2.12.14 13:19
@maeta píše:
Ferka - diky za info. Smlouvu mam na stesti na neurcito, ale pokud bych se chtela vratit, tak dostanu padaka, ze nemaji pro mne praci :( Bud zustanu doma ctvrty rok bez penez, anebo „musim“ byt tehu. Malyho mi totiz do skolky nevezmou - je naval.Radka - souhlasim. Kamoska sve dve deti rozhodne nesidi a nesidila by ani pripadne treti. Trochu jsem nestatne zvolila slovo. Jde o to, ze si napr. udelaji hromadnou „bouracku“ na dvore pri hrani, tak dva mohou do jedne naruce, ale treti si musi vzdy pockat.

já mám holky po cca 5 letech, takže hromadně mazlit většinou není třeba, ale je proste potřeba si na kazdou udělat každy den chvilku čas jako na jednotlivce, pomazlit, popovídat si a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.12.14 13:19

Tak jsem to propocitala a abych plynule hned navazala na RD, tak bych „musela“ otehu nejpozdeji v unoru. Jinak bych musela na neschopenku nez budu moci na MD. V mem veku a v zhledem k tomu, ze by to bylo po IVF to nebude problem, snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová