Mít či nemít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
8.7.14 23:15

Kamarádka vždycky chtěla tři, nedávno si pořídila třetího a je spokojená - i když hodně lidí včetně jejích rodičů byli proti.

Ale oni s manželem chtěli. (Jo, je to náročné, auto atd., ale oni mají dům po rodičích, kde jsou skladovací prostory, takže oblečení, sedačky atd. všechno skladují - nemusí zatím na malého kupovat prakticky nic.)

Za klíčové považuju v následujících měsících / letech popracovat na manželovi, aby chtěl taky; pokud se pro to nenadchne, nemá cenu ho lámat, nestálo by to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
8.7.14 23:24

@Antonie Bolavá
To je krásný!!! Nevěděla jsem, jak si to pojmenovat a teď už to díky Tobě vím, mám totiž přesně ten pocit, že ještě nejsme všichni!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.7.14 23:26
@Simca007 píše:
Ahoj maminky! Máme doma dva kluky, jednomu teď byly tři roky, druhému 5 měsíců. Oba jsou skvělí a já jsem konečně plnohodnotně zamilovaná maminka (s tím prvním klukem to bylo trošku náročnější). Strašně ráda bych měla ještě třetí, ideálně holčičku, ale prostě třetí miminko, tak za 2-3 roky. Jenže všichni okolo mne - rodina vč. manžela říkají, ať na to zapomenu, že dvě stačí, že je to ideální do auta, na dovolené, do bytu…do budoucna s financemi…a i co se týče rodinných vztahů a tak…ale já mám prostě pocit, že ještě jedno v pohodě zvládnu a hrozně bych si to užívala. Taky mi plno lidí říká, že můžu být ráda, že mám dvě zdravé děti a ať už to do třetice nepokouším štěstí…teď je mi 32, tak to ještě nejsem v úplně kritickém věku, ne? :lol:
Zkrátka a dobře, maminky, tátové - máte tři děti, chcete tři děti? Jak to vidíte vy? Mám kolem sebe pár lidí se třemi dětmi, nepřijde mi to tak extrémní 8o…díky za názory! :mavam:

neřeš okolí, to bude krafat vždycky, když máš jedno dítě - ptají se, kdy bude druhé, když máš dva kluky, začnou říkat, že do třetice holčičku… nebo naopak…
Jestli děti chcete, mějte jich třeba pět…
My máme čtyři… neměnila bych… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.7.14 23:26
@Simca007 píše:
@Antonie Bolavá
To je krásný!!! Nevěděla jsem, jak si to pojmenovat a teď už to díky Tobě vím, mám totiž přesně ten pocit, že ještě nejsme všichni!!! :hug:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
8.7.14 23:29

My cekame neplanovane ctvrte. Vekove rozdily cca 2 roky takze masakr:)jsem hodne mlada na ctvrte ale co si mysli okoli je mi fuk:)I kdyz se trema jsem byla stastna…az se narodi ctvrte bude proste komplet.Po 3 klucich bysme tentokrat meli mit holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.7.14 23:29
@Anonymní píše:
Mno… jsi zamilovana maminka, ta touha je pochopitelna, ja s dvema malickymi kluky taky byla a celkem brzo po porodu druheho touzila po tretim - idealne holcice, ze :) A okoli me odrazovalo stejnym zpusobem jako tebe. Byla jsem zhrzena, pac te lasky, co v tu chvili clovek ma… na rozdavani, ze?

Jenze, ted mel mladsi tri roky, ja sla do prace, zacal jiny zpusob zivota a doslo mi, ze ty dve deti jsou fakt vyjimecne prakticke. Auto - mame velke, ale tri isofixy tam nedas. Dovolena - byli jsme v jeskynich, obe deti bylo treba nest a my na ne byli jen dva. Tobogany - zase, dva na dva. Nemluve o rodinnych vstupnych, ubytovani - vse na rodiny 2+2.
Navic, mas dve ruce na tuleni, na noseni…

/takze ano, prave proto nebo navzdory tomu cekame treti :kytka: /
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takže chudák matka s jednou rukou by měla mít maximálně jedno dítě? ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.7.14 23:35

Ahoj,

mám to podobně. Mám 2 princezny, čerstvé miminko (2měs.) a 2letou a ač jsem po tom nikdy netoužila, už od 1. porodu mluvím o tom, že chci 3 děti. A teď po 2 holkách navíc kluka :-) (jako bych to mohla ovlivnit, že? :-)). Manžel se na mě shovívavě usmívá a říká „uvidíme“, ale všici kolem jsou v šoku. CHtěla bych 3. dítě až tak za 6 let, až mladší půjde do školy. A peníze? Jsme normální rodina a věřím, že bychom to dali. Ale jasný, uvidíme co bude za pár let…

Ale hlavní je, abyste se shodli s mužem. Já si říkám, že možná za těch cca 6 let budu už líná a pohodlná. Ale teď to nadšení mám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.7.14 23:48

Ahoj, no měla jsem to podobně, taky doma 2 děti, kluky, 2 leťáka a mimčo, naplněná mateřství, šťastná, s obrovskou touhou po 3. dítěti, za pár let, chlap rezolutně proti..celý 2 roky jsem do něj statečně hučela, pořád jsem básnila, jaký to bude, až jednou budeme mít další nádherný miminko,, on furt že to určitě, aať si koupím panenku, po 2 letech už to nevydržel, a že teda jo, v těchto dnech jsme se chtěli začít snažit…tohle teda nějak nevyšlo, už jsem 12tt :) s rodinou jsme se o tom nebavila, ti jen vědí, že chci hodně dětí, o tomhle těhotenství se ještě tak 2 měsíce nedozví, ví to jen máma, která je teda neskutečně naštvaná, překvapená asi ne. ale to je celkem její problém, my jsme šťastní, pokud by to byl bonus v podobě holčičky, tak by to bylo úplně nejhezčí, ale čert to vem…ale pravda, 3 kluci mě trochu děsí, to 2 co máme, hrozně zlobí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
9.7.14 00:50

Jen bych chtěla dodat, že nám se 3 děti vejdou i do škodovky rapida, což není vůbec žádné velké auto… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 01:33

Až se třemi dětmi jsme kompletní. ( I když myslím, že ani čtvrté by nikde nepřebývalo). Třetí dítě je zadarmo - más spoustu zkušeností, ničeho se furt nebojíš, víč, že děti někdy pláčou, někdy nespí, někdy zakopnou, ale že to všechno přejde. Mnohem víc jim rozumíš. A vlastně i sobě. při třetím dítěti je už člověk oprostěn o kupování nejrůznějších nesmyslů, které nutně potřebuje prvorodič. Dítě potřebuje oblečení - jen trochu, kočárek, sedačku, šátek třeba, asi tři hračky do začátku, prso maminky a pleny. Jo ještě krém na prdelku. 'Třetího jsme koupali ve dřezu, vaničku jsme nepořizovali :mrgreen: Většinu věcí máš po svých dětech, případně od kamarádek, které si mazaně pořídily jen jedno či dvě děti. te´d potebují uložit lyže, brusle a kola - to všechno ty ještě dlouho nebudeš potřebovat, takže jim klidně můžeš ulevit tím, že si od nich vezmeš přebytečnou miminkovskou výbavu :mrgreen:
Do auta se tři děti vlezou - my jsme zpočátku jezdili ve Felicii. Nejstarší dítko už bude potřebovat jen podsedák, mimino vajíčko. To jsme mívali vepředu.
Peníze jsme neměli nikdy, tak ty nás netrápí. :mrgreen:
A co si o tom myslí rodina, je nám vcelku u zadku. Argument že jsme ještě nebyli na společné dovolené u moře a máme třetí dítě mi přijde k smíchu. určitě je pro děti důležitější milující rodinné společenství, partička sourozenců než válečka u móřa!
P. S. Máme tři kluky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.7.14 05:49

@slavuska1 prosím tě a znáš důvod, proč je máma naštvaná? Já fakt nechápu proč se každej tak upíná k tomu standardu dvou dětí a všechny odchylky ho pak strašně rozhodí :nevim: Se jako bojí že ho neuživíte nebo co? Co může mít babička proti tomu mít třetí vnouče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
9.7.14 08:28

@Šílená Sonja děkuju za úžasný popis situace! Já si taky myslím, že je to v pohodě, že se to všechno dá…! Já právě už u druhého cítím ten daleko větší relax, než jako vyplašená prvorodička psychomatka…takže si umím představit, že to třetí je už prostě v pohodě, když je všechno tak, jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
9.7.14 08:54

Právě čekám třetí (dvě mám s ex manželem) s přítelem a moc se těšíme, rodina nám do toho nekecala a okolí také ne, přítelovo je to první, Vtipkujeme i o čtvrtém, první dvě děti jsou hodné, nemám s nimi problém, myslím, že pokud dobře funguje partner, což ten můj 100% a pomáhá doma, tak to zas taková přítěž není, Jak se říká, dvě nebo tři, to už je jedno, Peněz člověk nemá nikdy dost, at má jedno či dvě,,,vždy chce víc, tohle fakt neřeším, Hromadu věcí už mám po dětech, byt máme 3+1, takže místa akorát, Do budoucna máem v plánu koupit větší auto (7-mi místné) ale vlezem se do našeho i ted, takže za mě třetí klidně a taky mi spíše přijde divné, když má někdo jen jedno dítě, měla bych pocit, že mu něco upírám, sama jsem ze dvou dětí a ten sourozenec prostě chybí, až tu jednou rodiče nebudou, kdo mu zbyde? nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.7.14 09:23

@slavuska1 Měli jsme to se starší generaci obdobně. Od třetího nás všichni zrazovali, když jsme pak tchýni řekli, že čekáme čtvrté (žili jsme tehdy s tchýní v baráku), tak nám vynadala, jako nezodpovědným puberťákům. :-( Celé mé těhotenství ignorovala, ani jednou se mě nezeptala, jak malé roste, jestli je zdravé, jak mi je (bývalo mi hodně špatně, byla bych uvítala trochu pomoci, ale co se dá dělat… )
Pak jsme se odstěhovali hodně daleko, a to najednou po Skypu začala mít zájem, jak se nám daří… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.7.14 09:53

Já souhlasím s tím, že je to jen a pouze na vás. Kdo chce a může, ať si má třeba dětí 16, no ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová