Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A doporučuju šátek, hned máte dvě ruce volné pro starší děti ![]()
Jo, jo satek jsem mela jiz na prvniho. Mela jsem s snim komplikovany porod a do 6mesicu se prakticky nedal polozit - malem jsem s nim chodila i na zachod, takze satek byl obrovska pomoc.
U druheho jsem ten satek ale vymenila na ergonomicke nositko, ktere jsem byla schopna rychleji naistalovat, hlavne v zime to moc pomohlo. Prislo mi to praktictejsi. Mam ho porad schovany - to neprodam ![]()
@maeta Já nosila prvního, druhá byla samostatná od miminka, naprosto spokojená i bez kontaktu se mnou, a třetí bych bez šátku nezvládla asi. Je neskutečně kontaktní, kočárek odmítá, musela jsem ho zrušit, snad se ujme aspoň sporťák, občas se hodí. Máme manducu, šátek a ring sling. Měla jsem šátky dva jeden půjčený - Didymos, ale ten už jsem vrátila a zůstal mi jen můj Natibaby. Ono nosítko je super (u nás tedy manducu nosí jen tatínek, který nechce šátek a já když ji házím na záda, zatím jsem nepokořila DH a v batohu se mi sesunuje, je to drobek), ale až tak od čtyř měsíců, dřív v něm miminko plave a není tam správně. Taky jsem na třetí měla připravenou jen manducu ( i s tou novorozeneckou vložkou, jednou jsem v ní malou měla, ale nebylo to dobré, nakonec mi kamarádka půjčila Rosalindu a já si ve 3 měsících přikoupila Jetýlek. Nedám na šátek dopustit. Taky je prý fajn Kibi i pak pro větší děti.
Tutinka - ty jsi teda znalec
Doufam, ze Tve rady jeste budu potrebovat. Treba za rok ![]()
@maeta Já mám děti 5,5 roku, 4 roky a nejmladšímu je 22 měsíců. Mateřské a rodičovské mi navazovali na sebe až na vyjímku mezi 2 a 3 dítětem. Protože jsem měla zvolenou jen dvouletou variantu, tak mi chyběl 1,5 měsíce do nástupu na mateřskou. Domluvila jsem se se zaměstnavatelem ne nemocenské a 1,5 měsíce jsem ji pobírala. PPM jsem měla při všech dětech stejnou.
A jinak co se týká mazlení dětí, tak u nás s tím není vůbec žádný problém. První syn se totiž narodil jako naprosto nemazlící dítě. Pusou to u něj končí, nic víc nepotřebuje. Druhá dcera je přítulnější no a naše třeťátko nám to mazlení vynahrazuje za všechny.
Ahoj, my čekáme třetí, dětí jsem chtěla vždy víc, ale dvě teď a další třeba za deset let, jsme mladí, času spoustu…No a neplánovaně přišlo třetí. Máme dva kluky, nedělám si iluze, že by to do třetice mělo být jinak
i když toužím po holčičce. Taky mámpocity, jako tu už někdo psal - lepší sudý počet, ty tři mi prostě pořád nesedí, přijde mi to nepraktický
ale další takhle brzy nééééééééééé. Už takhle nevím, jak to bude, kluci jsou od sebe o 18m a teď to vychází od mladšího o 19m. Takže budou mít 3r 19m a mimino
radši na to ani nemyslím. Máme hypo, ale nízkou, rekonstruujeme, máme spoustu zvířat, já studuju, snažím se tak nějak sama na sebe pracovat. Manžel věčně v práci. Zvládnout to musíme, co jiného taky. A umusím uznat, že ač já chtěla vždy hodně dětí, ten pozitivní test jsem obrečela a řvala jsem celý první tři měsíce, že to dítě nechci
manžel, který měl by nejraději děti neměl vůbec, max. teda ty dvě, co už máme, tak mě překvapil a rozhodl, že si to dítě necháme a bral to mnohem, mnohem líp než já ![]()
@Reinka pokud to bude chlapeček, bude se také jmenovat od D? Kluci mají krásná jména mimochodem ![]()
@maeta věřím, že miminko bude ![]()
@tutinka píše:
@Reinka pokud to bude chlapeček, bude se také jmenovat od D? Kluci mají krásná jména mimochodem@maeta věřím, že miminko bude
Bude, ale není to záměr, první jsem vybírala já, druhé manžel - mně se líbil Damián, takže třetí dítě vybírám zase já
Ale holčička by od D nebyla, tam mám jiné favoritky
A děkujeme ![]()
@Reinka To máš děti taky pěkně za sebou. Já ty první dvě taky o 18m a já teda zase obrečela to druhé a ještě víc, když jsem se dozvěděla, že je to holka, protože já chtěla zase kluka. Ale teď jsem ráda, že to je jak to je. I tak mám dva kluky a jednu holku ![]()
@Reinka píše:
Bude, ale není to záměr, první jsem vybírala já, druhé manžel - mně se líbil Damián, takže třetí dítě vybírám zase jáAle holčička by od D nebyla, tam mám jiné favoritky
A děkujeme
jsi fakt dobrá, takhle hezky za sebou děti, to si moc představit nedovedu
ale jedna moje kamarádka to bude mít taky tak, ta bude mít taky 3 děti, všechno holčičky, a pokaždý rozdíl 19 měsíců, třetí mimi má rodit začátkem dubna.
@MisaHanuska píše:
@Reinka To máš děti taky pěkně za sebou. Já ty první dvě taky o 18m a já teda zase obrečela to druhé a ještě víc, když jsem se dozvěděla, že je to holka, protože já chtěla zase kluka. Ale teď jsem ráda, že to je jak to je. I tak mám dva kluky a jednu holku
Já obrečela oba kluky, protože bych moc ráda holčičku, jednu, jedinou, moji
Ale všechny manželovy sestry mají taky samé kluky, žádná holka, takže si nedělám už iluze
ale šťastná bych byla jako blecha ![]()
@Reinka my právě Damiána máme a to jméno miluju, tak jsem si říkala, že by se vám hodil do party ![]()
@tutinka píše:
@Reinka my právě Damiána máme a to jméno miluju, tak jsem si říkala, že by se vám hodil do party
@slavuska1 píše:
jsi fakt dobrá, takhle hezky za sebou děti, to si moc představit nedoveduale jedna moje kamarádka to bude mít taky tak, ta bude mít taky 3 děti, všechno holčičky, a pokaždý rozdíl 19 měsíců, třetí mimi má rodit začátkem dubna.
Ani já si to představit nedovedu, tak s to v rámci zachování jakés takés psychické pohody raději ani nepředstavuju ![]()
@Reinka Buď v klidu. Jedna moje kamarádka má 3 děti a jsou od sebe vždy po 17m. Teď už jsou nejmladšímu 4 a fungují naprosto dokonale.