Mít či nemít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19075
2.12.14 13:32

A doporučuju šátek, hned máte dvě ruce volné pro starší děti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.12.14 13:41

Jo, jo satek jsem mela jiz na prvniho. Mela jsem s snim komplikovany porod a do 6mesicu se prakticky nedal polozit - malem jsem s nim chodila i na zachod, takze satek byl obrovska pomoc.
U druheho jsem ten satek ale vymenila na ergonomicke nositko, ktere jsem byla schopna rychleji naistalovat, hlavne v zime to moc pomohlo. Prislo mi to praktictejsi. Mam ho porad schovany - to neprodam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
2.12.14 14:10

@maeta Já nosila prvního, druhá byla samostatná od miminka, naprosto spokojená i bez kontaktu se mnou, a třetí bych bez šátku nezvládla asi. Je neskutečně kontaktní, kočárek odmítá, musela jsem ho zrušit, snad se ujme aspoň sporťák, občas se hodí. Máme manducu, šátek a ring sling. Měla jsem šátky dva jeden půjčený - Didymos, ale ten už jsem vrátila a zůstal mi jen můj Natibaby. Ono nosítko je super (u nás tedy manducu nosí jen tatínek, který nechce šátek a já když ji házím na záda, zatím jsem nepokořila DH a v batohu se mi sesunuje, je to drobek), ale až tak od čtyř měsíců, dřív v něm miminko plave a není tam správně. Taky jsem na třetí měla připravenou jen manducu ( i s tou novorozeneckou vložkou, jednou jsem v ní malou měla, ale nebylo to dobré, nakonec mi kamarádka půjčila Rosalindu a já si ve 3 měsících přikoupila Jetýlek. Nedám na šátek dopustit. Taky je prý fajn Kibi i pak pro větší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.12.14 14:42

Tutinka - ty jsi teda znalec :potlesk: Doufam, ze Tve rady jeste budu potrebovat. Treba za rok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.12.14 14:48

@maeta Já mám děti 5,5 roku, 4 roky a nejmladšímu je 22 měsíců. Mateřské a rodičovské mi navazovali na sebe až na vyjímku mezi 2 a 3 dítětem. Protože jsem měla zvolenou jen dvouletou variantu, tak mi chyběl 1,5 měsíce do nástupu na mateřskou. Domluvila jsem se se zaměstnavatelem ne nemocenské a 1,5 měsíce jsem ji pobírala. PPM jsem měla při všech dětech stejnou.

A jinak co se týká mazlení dětí, tak u nás s tím není vůbec žádný problém. První syn se totiž narodil jako naprosto nemazlící dítě. Pusou to u něj končí, nic víc nepotřebuje. Druhá dcera je přítulnější no a naše třeťátko nám to mazlení vynahrazuje za všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.12.14 14:56

Ahoj, my čekáme třetí, dětí jsem chtěla vždy víc, ale dvě teď a další třeba za deset let, jsme mladí, času spoustu…No a neplánovaně přišlo třetí. Máme dva kluky, nedělám si iluze, že by to do třetice mělo být jinak :mrgreen: i když toužím po holčičce. Taky mámpocity, jako tu už někdo psal - lepší sudý počet, ty tři mi prostě pořád nesedí, přijde mi to nepraktický :mrgreen: ale další takhle brzy nééééééééééé. Už takhle nevím, jak to bude, kluci jsou od sebe o 18m a teď to vychází od mladšího o 19m. Takže budou mít 3r 19m a mimino :roll: radši na to ani nemyslím. Máme hypo, ale nízkou, rekonstruujeme, máme spoustu zvířat, já studuju, snažím se tak nějak sama na sebe pracovat. Manžel věčně v práci. Zvládnout to musíme, co jiného taky. A umusím uznat, že ač já chtěla vždy hodně dětí, ten pozitivní test jsem obrečela a řvala jsem celý první tři měsíce, že to dítě nechci :oops: manžel, který měl by nejraději děti neměl vůbec, max. teda ty dvě, co už máme, tak mě překvapil a rozhodl, že si to dítě necháme a bral to mnohem, mnohem líp než já :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
2.12.14 15:19

@Reinka pokud to bude chlapeček, bude se také jmenovat od D? Kluci mají krásná jména mimochodem ;-)

@maeta věřím, že miminko bude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.12.14 15:34
@tutinka píše:
@Reinka pokud to bude chlapeček, bude se také jmenovat od D? Kluci mají krásná jména mimochodem ;-)@maeta věřím, že miminko bude :hug:

Bude, ale není to záměr, první jsem vybírala já, druhé manžel - mně se líbil Damián, takže třetí dítě vybírám zase já :mrgreen: Ale holčička by od D nebyla, tam mám jiné favoritky :palec: A děkujeme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.12.14 15:39

@Reinka To máš děti taky pěkně za sebou. Já ty první dvě taky o 18m a já teda zase obrečela to druhé a ještě víc, když jsem se dozvěděla, že je to holka, protože já chtěla zase kluka. Ale teď jsem ráda, že to je jak to je. I tak mám dva kluky a jednu holku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.12.14 15:44
@Reinka píše:
Bude, ale není to záměr, první jsem vybírala já, druhé manžel - mně se líbil Damián, takže třetí dítě vybírám zase já :mrgreen: Ale holčička by od D nebyla, tam mám jiné favoritky :palec: A děkujeme :kytka:

jsi fakt dobrá, takhle hezky za sebou děti, to si moc představit nedovedu :) ale jedna moje kamarádka to bude mít taky tak, ta bude mít taky 3 děti, všechno holčičky, a pokaždý rozdíl 19 měsíců, třetí mimi má rodit začátkem dubna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.12.14 15:44
@MisaHanuska píše:
@Reinka To máš děti taky pěkně za sebou. Já ty první dvě taky o 18m a já teda zase obrečela to druhé a ještě víc, když jsem se dozvěděla, že je to holka, protože já chtěla zase kluka. Ale teď jsem ráda, že to je jak to je. I tak mám dva kluky a jednu holku :mrgreen:

Já obrečela oba kluky, protože bych moc ráda holčičku, jednu, jedinou, moji :mrgreen: :mrgreen: Ale všechny manželovy sestry mají taky samé kluky, žádná holka, takže si nedělám už iluze :mrgreen: ale šťastná bych byla jako blecha :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
2.12.14 15:48

@Reinka my právě Damiána máme a to jméno miluju, tak jsem si říkala, že by se vám hodil do party :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.12.14 16:09
@tutinka píše:
@Reinka my právě Damiána máme a to jméno miluju, tak jsem si říkala, že by se vám hodil do party :-D
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.12.14 16:52
@slavuska1 píše:
jsi fakt dobrá, takhle hezky za sebou děti, to si moc představit nedovedu :) ale jedna moje kamarádka to bude mít taky tak, ta bude mít taky 3 děti, všechno holčičky, a pokaždý rozdíl 19 měsíců, třetí mimi má rodit začátkem dubna.

Ani já si to představit nedovedu, tak s to v rámci zachování jakés takés psychické pohody raději ani nepředstavuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.12.14 17:08

@Reinka Buď v klidu. Jedna moje kamarádka má 3 děti a jsou od sebe vždy po 17m. Teď už jsou nejmladšímu 4 a fungují naprosto dokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová