Mít či nemít třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
9.7.14 13:55

Tak já se přidávám :-) mám doma dvě dětičky.. Kluka 5 let a holčičku 3 roky.. a asi před půl rokem mě přepadl mateřský pud mít ještě jedno.. prostě si nedovedu představit že už nikdy neucítím kopanečky v bříšku a nikdy nebudu kojit.. manžela sem zatím zlomila tak napůl tak uvidíme.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.7.14 14:01
@Anonymní píše:
Taky mám dvě děti a celé tři roky jsem přemýšlela, jestli si pořídit třetí dítko nebo ne. Chtěla jsem moc, ale byl tam pořád existenční strach, který nakonec zvítězil. Nastoupila jsem do práce a syn do školy a když vidím ty výdaje a to je teprve v první třídě, tak jsem ráda, že jsme zůstali jen u dvou dětí. Příjem rodiny máme mezi 35-46tisíci a to já ještě dělám zatím na hodně malý úvazek, takže se to potom ještě finančně zlepší a manželovi by měli od září taky trochu přidat. Ale nedovedu si představit, že bychom měli z tohoto průměrného příjmu utáhnout do budoucna tři středoškoláky a to nejsme zadlužení. Zajistit jim ošacení, školu, kroužky, dovolené atd aby děti nestrádaly a my také ne. Všechny kdo to z takhle malých platů zvládáte opravdu obdivuji a vaše děti také. :kytka:nemluvím o lidech s nadprůměrnými příjmy.

vám by nestačilo 40 tisíc pro 5 lidí jo? To jsem myslela, že jsme rozežraní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
9.7.14 14:08

Ahoj, nenapsala jsi žádný zásadní problém, který by bránil tomu mít třetí dítě…taky chceme tři, jako žádný extrém se mi to nezdá.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25123
9.7.14 14:21
@Antonie Bolavá píše:
vám by nestačilo 40 tisíc pro 5 lidí jo? To jsem myslela, že jsme rozežraní :think:

přesně to mě taky napadlo, my mít takovejhle příjem na rodinu, tak sme vysmátý 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
9.7.14 14:23

@Antonie Bolavá
Taky mi to přijde divné, že by se z takových příjmů to nedalo utáhnout. Chápu, že středoškolák stojí víc než batole, ale určitě to není tak hrozné. Záleží hodně na životním standardu, co je pro kterou rodinu pro materiální stránce důležité, a taky hodně, na co si děti navyknou, jestli jsou vedeny skromně, nebo dostanou vše, co si přejí.
My třeba máme příjem kolem 50 tis., ale z toho splácíme pozemek kolem 12 tis. měsíčně (není to teda hypotéka, ale bezúročně příbuzným) a ještě dokážeme cca dalších 12 tis. dávat na stavebka. Takže žijeme z cca 25 tis., z toho platíme nájem, inkaso, jídlo, pojistky, naftu atd. A nemyslím, že se nějak omezujeme, jezdíme na výlety, do aqauparku, občas do restaurace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
9.7.14 14:26

Neřeš okolí, pokud budete zdraví a budete mít jakž takž podmínky, tak hlavně řeš, jestli chcete vy oba. Teď je to ošidné, možná, až ti dvě děti trošku odrostou, budeš chtít trochu klidu… ale třeba právě naopak. Každopádně, dětí je potřeba, někdo nám na důchod vydělávat musí, jen roď :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
9.7.14 14:43
@Anonymní píše:
Příjem rodiny máme mezi 35-46tisíci a to já ještě dělám zatím na hodně malý úvazek, takže se to potom ještě finančně zlepší a manželovi by měli od září taky trochu přidat. Ale nedovedu si představit, že bychom měli z tohoto průměrného příjmu utáhnout do budoucna tři středoškoláky a to nejsme zadlužení.

průměrný příjem 35-46 tisíc kč…od kdy tohle je průměrný příjem to tak možna těch 20 tisíc a to si myslím že jsou lidé kteří mají ještě míň, ale určítě se najde víc lidí s 20 tisicí a míň než s příjmem, který máte vy..jinak holkdy myslím si že každý vyžije s tím co má a je lepší když člověk vyžije s 20 tisicí a za 10 let má třeba plat 40 tisíc..než naopak když má člověk 40 tisíc vyžije s ním tak tak a najednou se mus uskromnit a vyžít s 20 tisíci…hold to stejné i poslanci taky neumějí vyžít s tím co mají..hold každý vyžije s tím co má a jak má člověk větší plat tak nakupuje luxusnější jídlo, více jídla a ani to nemusí spotřebovat ( mám brigádu v obchodě a dá se dobře poznat podle nakupních košíku kdo si jak žije)

• Citovat
  • Upravit
25123
9.7.14 15:13

@anubis25 přesně prostě někdo krásně vyjde měsíčně s dvacítkou a někomu nestačí ani milion :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.14 15:37

@Antonie Bolavá myslím si že by nám to nestačilo. Bydlíme na vesnici, kde jsou potřeba dvě auta jinak se tady nedá dopravovat. Minulý měsíc jsme 12 tisíc dávali jen do vozu a celkové měsíční náklady máme těch 35 tisíc v průměru a to máme ještě malé děti jedno ve školce a jedno v první třidě. Takže si to nedovedu představit za pár let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.14 15:38

A bydlíme kousek od Prahy, takže celkem drahý kraj.

• Citovat
  • Upravit
1524
9.7.14 16:31

To máte holky těžký :nevim: To je jak s výbavou na mimino. Jsou lidi, kteří za to ubalí skoro 100 tisíc (jenom za kočár se dá dát dvacet), a jsou lidi, kteří se vejdou do 10 tisíc (znám osobně jednu takovou, moji sestru, pravda, kočár z bazaru, výbava z druhé ruky, postýlka po příteli, ale dali to). Obojí je trochu extrém. Obojí jde. Teď jde o to, jaký má kdo styl. Mezi dvěma extrémy je celkem široké manévrovací pole :jazyk:

Moje kamarádka vystudovala medicínu, má čtyři sestry (všechny buď studují, nebo když nechtěly, tak normálně žijí), tatínek v invalidním důchodě, maminka prodavačka. Jde to. Žijí opravdu spokojeně i když je pravda, že značkové oblečení nenosila a při studiu musela občas na brigádu.

Tyto věci jsou přísně individuální. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
9.7.14 19:29
@Antonie Bolavá píše:
vám by nestačilo 40 tisíc pro 5 lidí jo? To jsem myslela, že jsme rozežraní :think:

Záleží na tom, jaké mají náklady na bydlení. Ale jestli jsou nezadlužení jak paní píše, tak předpokládám, že nemají ani hypo a tudíž mi ten příjem přijde luxusní :mrgreen: My teď když jsem na rodičáku máme lehce přes třicet, z toho přes desítku náklady na bydlení a vycházíme pěkně a i něco ušetřím (a to my zas rozežraní jsme, kupuju hodně zeleniny, potrpím si na kvalitní suroviny, a tak za měíc za jídlo minimálně osmička padne :oops: :lol: ). Až půjdu do práce, bude po něco líp, asi ne o moc, ale jo. Takže mi tohle jako důvod moc nepřijde, děti rozhodně nestrádají. Oblečení mám jak pro celej kojeňák a přes hračky se v bytě nehnu, chodíme plavat, do ciziny taky jezdíme, i když ne na klasický dovolený, protože ty nás nebaví. Jasně, že až budou děcka větší, tak to budou jiné sumy, ale pořád mi to nepřijde nějaké hraniční :nevim:
Jo pravda, ten kuchyňskej robot, co nad ním už měsíce slintám, nemám. Ale to spíš proto, že nejsem rozhodná a nejsem schopná udělat rozhodnutí o takové investici, když nevím, jestli to nutně potřebuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.7.14 19:37
@Anonymní píše:
@Antonie Bolavá myslím si že by nám to nestačilo. Bydlíme na vesnici, kde jsou potřeba dvě auta jinak se tady nedá dopravovat. Minulý měsíc jsme 12 tisíc dávali jen do vozu a celkové měsíční náklady máme těch 35 tisíc v průměru a to máme ještě malé děti jedno ve školce a jedno v první třidě. Takže si to nedovedu představit za pár let.

no my právě máme podobný příjem a holky mají myslím slušný nadstandard, tak mě to překvapilo. Taky jsme na vesnici kousek od Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.14 20:36

@Antonie Bolavá jo věřím tomu, že te´d se vám se 40 žije krásně, ale co za pár let až budou holky chodit do školy, zatím jsou maličké a to jsou minimální náklady. Já neříkám, že se máme špatně. Děti maají oblečení spousty, hraček dostatek, ale rozhodně nejsem zvyklá je zahrnovat dary, to opravu ne.Jsem zkrátka zvyklá kpupit si dobré jídlo, jet s dětmi na výlet, letos bude dovolená jen u nás, dost nás stáli auta. A tento standart si chci zachovat a bojím se nákladů až budou obě děti ve škole. Šatstvo, strava, pomůcky do školy, výměnné pobyty atd, třem dětem bych to nedokázala zajistit, takový boháči nejsme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.14 20:41

@Antonie Bolavá já si myslím, že 40 tisíc na tři děti je zkrátka málo. Ale ty jsi ještě na RD až půjdeš do práce, tak na tom budete líp.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová