Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky! Máme doma dva kluky, jednomu teď byly tři roky, druhému 5 měsíců. Oba jsou skvělí a já jsem konečně plnohodnotně zamilovaná maminka (s tím prvním klukem to bylo trošku náročnější). Strašně ráda bych měla ještě třetí, ideálně holčičku, ale prostě třetí miminko, tak za 2-3 roky. Jenže všichni okolo mne - rodina vč. manžela říkají, ať na to zapomenu, že dvě stačí, že je to ideální do auta, na dovolené, do bytu…do budoucna s financemi…a i co se týče rodinných vztahů a tak…ale já mám prostě pocit, že ještě jedno v pohodě zvládnu a hrozně bych si to užívala. Taky mi plno lidí říká, že můžu být ráda, že mám dvě zdravé děti a ať už to do třetice nepokouším štěstí…teď je mi 32, tak to ještě nejsem v úplně kritickém věku, ne? ![]()
Zkrátka a dobře, maminky, tátové - máte tři děti, chcete tři děti? Jak to vidíte vy? Mám kolem sebe pár lidí se třemi dětmi, nepřijde mi to tak extrémní
…díky za názory! ![]()
No v prvé řadě byste se na tom s manželem měli shodnout oba - tudíž pokud manžel nechce, nehrotila bych to. Máte dvě krásné zdravé děti. Tak co už ![]()
Nechci 3 dětí a hrozím se toho že budu mít jedno dítě a pak se podaří dvojčata…v rodině a v příbuzenstvu je hodně rodin se 3 sourozenci a vztahy hnus vždy je jeden špatný a nakonec jsou vztahy komplikované i nějakou dobu´mezi dvěmi co drží při sobě..jinak do auta se vlezou v pohodě 3 do bytu dle velikosti, ale taky..horší je to s financemi když vydělavate normalní plat a nejste nějací zbohatlicí, ale s penězmi to tak je vždy…že čím víc dětí tím se huř vychazí s financemi (rodina s normalním platem nemůže dát 3 dětem to co rodina s 1 dítětem)
@Simca007 ahoj, mám to stejně, dva kluky (5 a 2) a ráda bych třetí (jendo jaé pohlaví). Okolí se moc netváří, v okolí máme dost 3dětných kamarádů (nebo těch, co třetí plánují), rodina brble. Já jsme na vážkách právě kvůli strachu, jak zlvádnu třetí těh. se dvěma dětmi doma, finance, větší auto apod. Takže mám období, kdy hrozně moc chci a období, kdy si říkám, že je to šílenost (ale jen kvůli těm důvodům, co jsem uvedla šílenost, touha po třetím dítěti tam pořád je). A tak vlastně ani nevím, jak to dopadne, jak se rozhodnout. Manžel by třetí rád, nicméně i on si uvědomuje ty praktické důvody proti ![]()
U nás problém jediný - místo v autě. Ovšem naše dítka jsou starší, takže se zdá, že i toto zvládneme. Co se týče financí a tak, třeba to promyslet - čím starší děti, tím větší nároky
Je fakt, že to, které čekáme, je chlapovo třetí, moje druhé, ovšem scházíme se všichni, takže občas mazec - obzvlášť třeba dovolená
![]()
Já fakt nechápu, co na tom kdo vidí za exotiku mít víc dětí. Mně zase připadá nenormální mít jedno. Lidi okolo by mi byli putna, ale jestli nechce manžel, tak je to horší
Příspěvek upraven 08.07.14 v 22:42
Hele upřímně neřeš co říkaj ostatní…důležitý je, jak to vidíte vy s manželem…já mám taky dva kluky 10 a 3 roky a okolnosti mě donutili, že při prvnim jsem studovala bakalářský, ted´při druhym studuju inženýrský a na potřetí bych to chtěla konečně v klidu
a klidně bych si tak za cca 3 roky ještě jedno dítko střihla, což do 40-ti mám času dost
tak uvidíme, zatim neřešim ![]()
ale jde o to, jestli se shodnete s manželem, ten můj říká že sem se zbláznila
ale to řikal v podstatě i na druhý, takže ono se to časem poddá a když ne taky dobrý ![]()
Příspěvek upraven 08.07.14 v 22:42
Tohle bych řešila 2 - 3 roky kdy jak píšeš chceš pořídit dalšího potomka. Já mám holky 5r a 18m a zatím třetí nechci do budoucna možná. Plánuju valnou hromadu
manželem kolem vánoc. On manžel moc nechce a já to nechci zas lámat přes koleno a nutit ho do potomka nebudu a nechci.
My máme 3 děti a blízko sebe, no museli jsme udělat pár změn, koupit větší auto, budeme se stěhovat do většího domu, finančně relativně ok, myslím, že zvládáme v pohodě naše opičky, nehroutíme se, ale ono je to strašně složité srovnávat, vy se musítě dohodnout jak chcete nebo né, jestli se na další cítíte nebo né, jestli jste připravení na změny případné.
My třetí neplánovali, dítě si vybralo nás ![]()
Máš čerstvé miminko tak nepřemýšlej co bude za 2-3r.
Akorát teda krom s mužem bych to v rodině neřešila.
Mno… jsi zamilovana maminka, ta touha je pochopitelna, ja s dvema malickymi kluky taky byla a celkem brzo po porodu druheho touzila po tretim - idealne holcice, ze
A okoli me odrazovalo stejnym zpusobem jako tebe. Byla jsem zhrzena, pac te lasky, co v tu chvili clovek ma… na rozdavani, ze?
Jenze, ted mel mladsi tri roky, ja sla do prace, zacal jiny zpusob zivota a doslo mi, ze ty dve deti jsou fakt vyjimecne prakticke. Auto - mame velke, ale tri isofixy tam nedas. Dovolena - byli jsme v jeskynich, obe deti bylo treba nest a my na ne byli jen dva. Tobogany - zase, dva na dva. Nemluve o rodinnych vstupnych, ubytovani - vse na rodiny 2+2.
Navic, mas dve ruce na tuleni, na noseni…
/takze ano, prave proto nebo navzdory tomu cekame treti
/
Já to zas až tak nehrotím a rozhodně nebudu dělat nic proti manželově vůli, to je jasné! Jen jsem chtěla slyšet od někoho, kdo o tom uvažuje, plánuje, má…jak to vidí
nic víc, žádné drama ![]()
My jsme si třeťátko pořídili, když bylo starším dcerkám 16 a 12 let. Takovýho mazlika. Moc nám to vyhovuje a užíváme si jí všichni plnými doušky.
Máme taky 3 děti-kluky. Dvojčata v září budou mít 3 roky a teď v květnu se nám narodil třetí syn, je chtěný a plánovaný a pro nás jsou kluci v ideálním věkovém rozestupu. Že by jsme měli mít „jen“ dvě děti jsme si neuměli a neumíme představit.
A je mě 35 let.
@Anonymní píše:
Mno… jsi zamilovana maminka, ta touha je pochopitelna, ja s dvema malickymi kluky taky byla a celkem brzo po porodu druheho touzila po tretim - idealne holcice, zeA okoli me odrazovalo stejnym zpusobem jako tebe. Byla jsem zhrzena, pac te lasky, co v tu chvili clovek ma… na rozdavani, ze?
Jenze, ted mel mladsi tri roky, ja sla do prace, zacal jiny zpusob zivota a doslo mi, ze ty dve deti jsou fakt vyjimecne prakticke. Auto - mame velke, ale tri isofixy tam nedas. Dovolena - byli jsme v jeskynich, obe deti bylo treba nest a my na ne byli jen dva. Tobogany - zase, dva na dva. Nemluve o rodinnych vstupnych, ubytovani - vse na rodiny 2+2.
Navic, mas dve ruce na tuleni, na noseni…
/takze ano, prave proto nebo navzdory tomu cekame treti/
Tak to jsi mne pobavila
v podstatě jsi mi mluvila z duše!!! Přesně to všechno vnímám takhle…takže hodně zdraví tomu třetímu ![]()