Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ruzovasrnka heled´. Myslím si, že s tebou spíš cloumou hormony.
Já to měla po třetí dcerce taky tak, klidně bych šla do čtvrtého dítka a to mi bylo 40 ![]()
Jen chlap řekl ne, jelikož on byl ten, co viděl věci reálně, živil rodinu a ne jak já - vidina miminka.
Až když jsem nastoupila zpět do práce, tak jsem mu musela dát za pravdu, stoupla si nohama na zem a slétla z obláčku.
Ted´jsem ráda, že zvládáme nároky školky, starší je na střední a to jsou echt výdaje, jsem doslova vděčná, když se jednou za rok můžeme sbalit a jet se vypláznout na pláž do tepla a já tam doslova nabírám síly, nechávám starosti 1000 km daleko…
Být tebou, dej si čas. Stará nejsi a čas všechno ukáže ![]()
Mit deti rychle za sebou mi prijde hodne narocne, tak to radsi vicercata (i kdyz ty patercata viz. dnesni posl. dil serialu, bych nechtela
) Sice je to ze zacatku strasny zahul, ale pak uz clovek jenom sklizi ovoce i kdyz bez prace to neni. Kdybych mnela kluky rychle po sobe, tak bych mozna treti nechtela. Starsi jeste na pline, neni dostatecne samostany a uz je tu mimino absolutne zavisle na matce. Uf!
Kamaradka ma holcicku (6let), dvojky kluky (4roky) a klucika (1rok). Ted ma k nam prijit na navstevu a jsem zvedava na jeji nazor. Urco by zadne sve dite nevymazala, spis mi jde o to prakticno a vycerpani, logistiku jak to lze nebo nelze zvladat.
Dnes jsem podnikla dalsi pripravni krok. Znama chce koupit sedacku pro dcerku (18-36kg), tak jsem se s ni domluvila, ze ji prodame nas a my si koupime jiny typ, aby se nam do auta vesli 3sedacky vedle sebe
Sice nemame male auto (Fiat Stilo), ale sedacka pro starsiho je velice prostorna diky bocnym ochranam a tak se mezi dve detske sedacky nevejde ani dalsi pasazer, natoz dalsi sedacka.
Kdyby mi bylo o 10 let min, tak si dam pauzu a klidne si pak poridim dalsi dve deti. S vetsim vekovym odstupem mezi detma nebo s jinym partnerem si myslim, ze to zavisi predevsim na financich. Kdyz to rodice spocitaji, ze je vsechny uzivi, tak mohou mit deti kolik chteji, ale kdyz si clovek porizuje deti rychle po sobe, tak to neni jenom otazka penez a ja jen doufam, ze to dam/e organizacne, emocionalne, ve zdravi vsech.
Nekdy se mi totiz stane, ze jsem uplne vycerpana, pak mi staci malo abych ztratila trpelivost a jecim vic nez ty deti. Vecer si to pak vycitam a nadavam si jak jsem spatna mama, jak to nezvladam a to bych chtela jeste treti ![]()
@maeta taky mám občas chvilky, kdy bych utekla, ale to je asi normální. Děti vycítí, že je milujeme ![]()
Jinak já taky měla situaci před třetím obdobnou. Měla jsem avízo z práce, že už se nemám kam vrátit. Jinak bych asi opět šla po Berunce do práce a miminko by bylo později. Takhle nebylo co řešit. Bohužel se nám třeťatko na první pokus nepodařilo, musela jsem na revizi (resp. dvě), už jsem myslela, že budu nezaměstnaná (prostřední se nedostala do školky), a na dovolené se zadařilo a 2.9 jsem nesla do práce neschopenku, výpověď si pěkně zase schovali (už ji měli připravenou). Příště už se jí nevyhnu, ale jsem ráda, že mám Eričku teď. Narodila se mi ve 33 letech a už jsem cítila, že je to na hraně. Přeci jen věk neočůráme. Už jen to ZT mě dalo vědět, že tělo stárne a není to, co při prvním v 25 letech.
Tak to ja mnela prvni v 35 po 5letech snazeni. Kdysi jsem chtela 2 deti do svych 35let, ale s manzelem jsme se nasli pozde a jeste se nam nedari prirozene
Kdyz se kouknu na sve datu, m narozeni, tak se zhrozim, ale kdyz se kouknu do zrcadla, tak se na tolik rozhodne necitim ![]()
Presto, kdyz se narodil prvni syn, tak jsem v poporodnim blues dostala zachvat uzkosti, ze jsem stara matka a nedoziju se jeho dospelosti natoz vnoucat. No ty vnoucata asi nehrozi, ledaze by zacali se zakladanim rodiny hodne brzo, ale vypravit je do zivota zrejme zvladnu.
@berry4 jj, máš pravdu, to bude nějaká hormonální bouře a je dost dobře možný, že až nastoupím do práce tak mě to přejde. Každopádně díky za zkušenost a ať se vám všem daří ![]()
@ruzovasrnka měla jsem stejné touhy po třetím, ale rozum mi moje plány trošku hatil, tak jsem po druhém nastoupila do práce s tím, že začne kolotoč a touha mě pustí, ale opak je pravdou ![]()
Holky, u nás za mě rozhodnutí o třetím dítěti udělal tak nějak manžel. Já chtěla třetí dítě až to nejstarší půjde do školy. Ale manžel řekl, že pokud chceme tři, tak raději hned, protože vracet se za 4 roky zase k plenkám a probdělým nocím by se nám zaručeně nechtělo. Musím mu dát dokonale za pravdu. Nejmladšímu je teď 22 měsíců a už to u nás konečně pomalu začíná vypadat jako u normálních lidí
Navíc z jara se děti přestěhují už všechny do pokojíčku, tak bude zase ložnice sloužit jen svému účelu
![]()
@maeta Co se týká autosedaček, tak my máme spíše menší auto (Honda Jazz) a vzadu aktuálně vozíme tři děti. Nejmladší je uprostřed v Romer King a starší děti mají Romer Advanture, je to nejužší sedačka na trhu a je opravdu perfektní. Děti si v ní zvykly hodně rychle a pravidelně nám v ní i usínají ![]()
My mame take Romerky. Maly je jeste v Safefix Plus a starsimu jsem ted vymenila tohle: http://autosedacky.heureka.cz/…actus-green/ na tohle http://autosedacky.heureka.cz/…-crown-blue/
Z obou stran mame daleko rodice, takze cestujeme nekolik hodin. Tim padem my zalezi i na jejich pohodli. Jinak ta nabidka je tak siroka, ze vubec neni lehke si vybrat. Mnohdy bych byla rada za vyber ze dvou variant, tri barev a je to ![]()
@MisaHanuska To svama spi jeste i starsi deti?? U nas starsi sel vedel, do sveho pokoje, kdyz mu bylo kolem roku a ve dvou dostal velkou postel. Bracha se k nemu stehoval docela brzy (v 9mesicich), ze je zavislak na mleku a kdyz mne citil, tak chtel byt jenom prisaty
Ted uz take dostane velkou postel.
@maeta Ne,ne, starší už jsou v pokojíčku. Takže jen ten nejmenší. Ale dostat 3 děti do panelákového pokojíčku chce trochu větší rozpočet, takže musíme vydržet do jara.
@MisaHanuska prosímtě, máme zadní sedadlo cca 130cm. Dnes jsme byli v prodejně, ale měli jen jednu sedačku. Nabídli nám Romer Advansafix. Museli bychom koupit dvě, dát na isofix a mezi ně tu, co máme. Ale já si nejsem jistá, že by se mezi dvě isofixem upevněný sedačky ta jedna ještě vlezla. Tak jsem tě chtěla poprosit, jestli bys mi nemohla napsat, jak máte dlouhou zadní sedačku
nemůžeme si teď dovolit nový auto a tohle je boj
![]()
Mám téměř 12letou dceru (z minulého vztahu) a teď hošíčka 1,5 s manželem… brala bych ještě jedno dítko,, manžel tohle rozhodnutí nechává na mě i když vím že on svého vymodleného chlapečka už má a asi by mít další nemusel. Nicméně říkal že nemá problém s jakoukoliv variantou. Děti má rad. Ale mám hrozný strach s z toho aby bylo mimi zdravé. Ta myšlenka mě docela dost straší. Co na to to vy?