Mít tu moc změnit sociální dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3503
25.6.14 20:06
@Burj Chalifa píše:
To aby si člověk sednul na zadek z toho, že si uhnala dítě někde v průchodu. Už podle projevu mnohé hloupé až to bučí.

jj mi stačí to tady někdy číst. Já bych na dávkách pracovat nemohla. A kámoška se usilovně snaží najít jiné místo. Je totálně vyhořelá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.14 20:16
@laducha
@elpiska píše:
Zdáš se mi docela přízemní. Šetří se tak, že se vezme koruna ke koruně…
Když stát takto rozháže všechny peníze, kde je vezme? Odkud pak dostanou pomoc budoucí potřební? Od charity, od Berry4?
Jestliže se nechci trvale tísnit v malém prostoru, musím si zajistit lepší bydlení ze svých zdrojů nikoli ze státního rozpočtu.A ano, žili jsme před lety po dobu denních studií manžela tři roky s dítětem v pronajaté garsonce. Samozřejmě se mi líp bydlí v domě, ale my jsme si polepšit mohli.

přízemní… Já třeba žiju mezi normálníma lidma a sleduju, co se děje.
Kamarádka se SŠ nemohla někoik let najít práci. Opustil ji přítel, se kterým žila skoro 20 let.Do té doby mu dělal mzdovou účetní. Bohužel v době, kdy spolu byli jako pár, si na sebe vzala úvěr na jeho podnikání. On mezitím zkrachovalona jsako spoludlužník to nezvládala, on ji dostal do exekuce, neměla ani naplacení nájmu. Žije u babičky v 2+1 se svými 2 ma dětmi, sehnala práci jako šalinářka za 15 000,z toho platí exekuce a co dál? Jak si má sehnat VLASTNÍ bydlení? Jedině městský byt, ovšem to už asi neutáhne bez příspěvku ještě krmit ty děti…

Dva - on domů 16 tis, ona 8500 za plné úvazky,2 děti.
Myslíš si, že jim někdo na tenhle plat dá hypo na 2 miliony, tak se pohybují ceny 2+1 u nás? Ne. Musí žít v 1+1 za nájem 7800 plus služby.

Ona po vyučení v obchodě, za krásných 16 000, on kuchař taky tak. Po mateřské ji už kvůli tomu, že má malé děcko nikde nechcou. Hledá práci přes rok. Tak aspoń chodí načerno po brigádách, když se najdou. Kde mají jako mladí vzít na hypo?

A mohla bych pokračovat do aleluja.
TOHLE jsou dnes normální případy, kdy ti lidi prostě musí sáhnout po příspěvku na bydlení. Nebo musí bydlet tak, jak bydlí.
Ta koruna ke koruně-chceš šetřit na lidech, co to kolikrát opravdu potřebují, miliarda sem, miliarda tam na D1 nebo v tunelu Blanka, to se ztratí, vid´? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
25.6.14 20:26

Ja mam jeste pripominku k prispevku na bydleni. Moc se v tom nevyznam, ale pochopila jsem to tak, ze pokud nekdo vycerpa tu sedmiletou lhutu, tak dale jeste muze pobirat dalsich 7 let doplatek na bydleni v hmotne nouzi. Coz nejspis vyjde pouze tem, co nepracuji, pac pracujici s min. mzdou se do te hmotne nouze nevlezou (prevysuji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 20:27

Vzít si úvěr na cizí podnikání je prostě blbost. A za tu se platí. Za svoji naivitu nese finanční důsledky, tak to v životě prostě chodí. K bydlení u babičky - řada rodin bydlí ve 4 ve 2+1.To zase není taková tragedie. Mimochodem, my všichni žijeme mezi běžnými lidmi, kde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.6.14 20:41

@Nikita95 Taky o tom moc nevím-ale jedno z vlastní zkušenosti vím. Příspěvek na bydlení ti nedají pokud máš hypotéku. Já tam v zoufalství vlezla-že jsem po mateřské na pracáku, že máme málo, ale spočítali naší rodině minimum 19000,– takže ani já na hmotnou nouzi nedosáhnu. A bylo mi řečeno, že máme hypo. a to byla naše volba, to jsme mít nemuseli-tudíž příspěvek na bydlení se na nás nevztahuje.Tak se ptám-a to je jako dost nespravedlivé, proč lidi v paneláku v nájmu hravě projdou? Řekli mi, že je to nezajímá, že to tak je. A já v ruce všechny doklady k tomu, že platíme elektřinu a kolik atd.no hravě bychom se vešli, ale bohužel-mám starý dům a protože jsem ho ani nevyhrála, ani nezdědila, tak mám smůlu. Nejsem vyžírka, ale naší situaci by to dost pomohlo, a takto bohužel…a kdo má starý dům, ten ví, jak vysoké náklady na jeho vytápění atd.jsou.Holt naše blbost, ale ten dům byl v té době daleko levnější(myslím ta hypo.)než byt v paneláku. Bohužel blbé mládí si tenkrát nespočítalo, kolik se to ve finále prodraží 8o Te´d už nenaděláme nic. Musíme přežít a žít dál a doufat, že bude líp-snad, někdy a brzy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
25.6.14 20:43
@safík píše:
@Nikita95 Taky o tom moc nevím-ale jedno z vlastní zkušenosti vím. Příspěvek na bydlení ti nedají pokud máš hypotéku. Já tam v zoufalství vlezla-že jsem po mateřské na pracáku, že máme málo, ale spočítali naší rodině minimum 19000,– takže ani já na hmotnou nouzi nedosáhnu. A bylo mi řečeno, že máme hypo. a to byla naše volba, to jsme mít nemuseli-tudíž příspěvek na bydlení se na nás nevztahuje.Tak se ptám-a to je jako dost nespravedlivé, proč lidi v paneláku v nájmu hravě projdou? Řekli mi, že je to nezajímá, že to tak je. A já v ruce všechny doklady k tomu, že platíme elektřinu a kolik atd.no hravě bychom se vešli, ale bohužel-mám starý dům a protože jsem ho ani nevyhrála, ani nezdědila, tak mám smůlu. Nejsem vyžírka, ale naší situaci by to dost pomohlo, a takto bohužel…a kdo má starý dům, ten ví, jak vysoké náklady na jeho vytápění atd.jsou.Holt naše blbost, ale ten dům byl v té době daleko levnější(myslím ta hypo.)než byt v paneláku. Bohužel blbé mládí si tenkrát nespočítalo, kolik se to ve finále prodraží 8o Te´d už nenaděláme nic. Musíme přežít a žít dál a doufat, že bude líp-snad, někdy a brzy :?

protože ty co jsou v nájmu tak nezhodnocují svůj majetek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
25.6.14 20:47
@safík píše:
@Nikita95 Taky o tom moc nevím-ale jedno z vlastní zkušenosti vím. Příspěvek na bydlení ti nedají pokud máš hypotéku. Já tam v zoufalství vlezla-že jsem po mateřské na pracáku, že máme málo, ale spočítali naší rodině minimum 19000,– takže ani já na hmotnou nouzi nedosáhnu. A bylo mi řečeno, že máme hypo. a to byla naše volba, to jsme mít nemuseli-tudíž příspěvek na bydlení se na nás nevztahuje.Tak se ptám-a to je jako dost nespravedlivé, proč lidi v paneláku v nájmu hravě projdou? Řekli mi, že je to nezajímá, že to tak je. A já v ruce všechny doklady k tomu, že platíme elektřinu a kolik atd.no hravě bychom se vešli, ale bohužel-mám starý dům a protože jsem ho ani nevyhrála, ani nezdědila, tak mám smůlu. Nejsem vyžírka, ale naší situaci by to dost pomohlo, a takto bohužel…a kdo má starý dům, ten ví, jak vysoké náklady na jeho vytápění atd.jsou.Holt naše blbost, ale ten dům byl v té době daleko levnější(myslím ta hypo.)než byt v paneláku. Bohužel blbé mládí si tenkrát nespočítalo, kolik se to ve finále prodraží 8o Te´d už nenaděláme nic. Musíme přežít a žít dál a doufat, že bude líp-snad, někdy a brzy :?

Toto tisknout do kamene a dávat přečíst všem, kdo jdou do hypotéky. I když v době, kdy ji berou jsou přesvědčeni, že do konce života budou mít nadstandartní příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
25.6.14 20:49

@safík je mi Vás moc líto…je vidět, že se snažíte… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 20:50
@Vermion píše:
@safík je mi Vás moc líto…je vidět, že se snažíte… :hug:

Taky držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
25.6.14 20:51
@safík píše:

Bohuzel se starym domem zkusenosti nemam, ale verim, ze jste takhle nepochodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.14 20:52
@safík píše:

to je blbost, máme dům na hypotéku a příspěvek na bydlení jsem dostala, jen tam posuzují výši energií a poplatků, nájem se nevyplňuje… spíš nesplňujete to potřebné minimum na dávku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66844
25.6.14 20:53
@Anonymní píše:
to je blbost, máme dům na hypotéku a příspěvek na bydlení jsem dostala, jen tam posuzují výši energií a poplatků, nájem se nevyplňuje… spíš nesplňujete to potřebné minimum na dávku :nevim:

Ano mají vyšší příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
25.6.14 20:57

Ale i ja mam v okoli pripad, kdy v najemnim byte je hlasena pouze zena s ditetem, ale bydli tam i chlap s prijmem pr pres 20 tisic.Ale jelikoz tam neni hlasen, tak se prijmy pocitaji jen tem dvou, zena je na pracaku a ten prispevek na bydleni ma asi 8 tisic. Takze v tomhle pripade bych opravdu provadela prisnejsi kontroly jako u hmotne nouze, kdo v byte opravdu bydli a ne jen kdo tam ma trvalak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.6.14 21:03
@safík píše:

pokud jen za ty energie zaplatíte víc než 30 procent příjmů, tak nárok máte, a ne že ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
25.6.14 21:04
@Nikita95 píše:
Ale i ja mam v okoli pripad, kdy v najemnim byte je hlasena pouze zena s ditetem, ale bydli tam i chlap s prijmem pr pres 20 tisic.Ale jelikoz tam neni hlasen, tak se prijmy pocitaji jen tem dvou, zena je na pracaku a ten prispevek na bydleni ma asi 8 tisic. Takze v tomhle pripade bych opravdu provadela prisnejsi kontroly jako u hmotne nouze, kdo v byte opravdu bydli a ne jen kdo tam ma trvalak.

Taky znám takový případ, paní má složenky na lednici. Co ení zakázáno, je povoleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí