Mladá maminka

Anonymní
11.4.14 14:21

Mladá maminka

Ahojte,
chtěla bych se podělit o svojí radost. Poprvé jsem otěhotněla v devatenácti letech né za moc příjemných podmínek. Otec mimča mě posílal na potrat a vlastní máma mě vyhodila, když se to dozvěděla. Nicméně jsem vše zvládla a postavila se na vlastní nohy a momentálně s novým přítelem čekáme dalšího prcka a já jsem strašně nadšená. Přitel bere prvního syna jako svého a já tak ve svých 21 letech porodím druhé škvrně :srdce:.

Tímto bych chtěla vzkázat dívkám v podobné situaci, že se to dá zvládnout pokud to opravdu chcete :kytka:. Rozhdně si do ničeho nenechte kecat nevyzrálýma klukama, kteří si rádi užívají, ale význam slova zodpovědnost už neznají. Je to vaše tělo a váš život, tak si nenechte od nikoho poroučet, že musíte udělat to a to :).

Prosím o zachování anonymity. Je to pro mě citlivé téma a chodí sem známí, kteří můj příběh neznají a ani nechci, aby ho znali. Děkuji :-).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4624
11.4.14 14:23
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
11.4.14 14:24

Pokud jsi měla tak těžký start jako maminka a zvládla jsi to, seš asi silná osobnost a taky dobrá máma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.4.14 14:31

Super že jsi to zvládla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
11.4.14 14:50
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
11.4.14 14:52

Jestli to píše osoba kterou myslím…tak to je tedy 8o neuvěřitelný životní kotrmelec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.4.14 14:53

Tak nějak v tom nevidím žádnou radu pro dívky v podobné situaci ;) Postavit se na vlastní nohy může znamenat kdeco - že tě živil nový partner, nebo žes začala podnikat / pracovat, nebo žes třeba začala šlapat… :mrgreen:

Samozřejmě gratuluji k tomu, že se to podařilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.14 15:00

@Fjodorka Už několikrát jsem tu četla diskuze, že mladé holky otěhotněly a nevěděly, co dál a jestli se to dá zvládnout. Proto píšu, že se to zvládnout i bez partnera, i když je to náročnější, ale že nemusí hned chodit na potrat a že se dá najít partner, který bude milovat je i jejich děti ;).

A nikdo mě neživil, živila jsem se sama a přítele jsem potakala až po porodu ;). Jo a rozhodně jsem nešlapala a ani jsem nedělala nic podobného.

• Citovat
  • Upravit
11439
11.4.14 15:13
@Anonymní píše:
@Fjodorka Už několikrát jsem tu četla diskuze, že mladé holky otěhotněly a nevěděly, co dál a jestli se to dá zvládnout. Proto píšu, že se to zvládnout i bez partnera, i když je to náročnější, ale že nemusí hned chodit na potrat a že se dá najít partner, který bude milovat je i jejich děti ;).A nikdo mě neživil, živila jsem se sama a přítele jsem potakala až po porodu ;). Jo a rozhodně jsem nešlapala a ani jsem nedělala nic podobného.

Ano, právě proto si myslím, že by bylo fajn i napsat, JAK ses z toho dostala ;) Protože to je pro holky v podobné situaci nejdůležitější, vědět jak, ne to, že někdo jiný to nějak udělal, neznámo jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
11.4.14 15:18

Asi takhle - mám syna, který se mi narodil po VŠ a nějaké práci, zabezpečená jsem já i manžel, společně už něco máme, máme i představu, jak syna vychovávat, co mu chceme předat apod.

A PŘESTO BYCH SI NEDOVOLILA TVRDIT, ŽE JSEM NĚCO ZVLÁDLA… to se asi uvidí časem.

U tebe mi to přijde všechno moc rychlé… kolikpak sis vydělala za dobu po porodu, než jsi do toho vlítla s novým partnerem (kterého znáš max. 2 roky), abys mohla říct, že jsi zabezpečila sebe i dítě? Hm? Navíc pokud jsi na to tedy byla sama… promiň, ale zatím jsi pořád na startovní čáře.

A stejně jako @Fjodorka moc nevidím nějakou rady pro holky v obdobné situaci :think:

Ovšem moc ti přeji, aby všechno byla pravda, a ty sis za několik let vážně mohla říct, že jsi to zvládla (ale to pochopíš časem). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
11.4.14 15:27
@Anonymní píše:
Ahojte,
chtěla bych se podělit o svojí radost. Poprvé jsem otěhotněla v devatenácti letech né za moc příjemných podmínek. Otec mimča mě posílal na potrat a vlastní máma mě vyhodila, když se to dozvěděla. Nicméně jsem vše zvládla a postavila se na vlastní nohy a momentálně s novým přítelem čekáme dalšího prcka a já jsem strašně nadšená. Přitel bere prvního syna jako svého a já tak ve svých 21 letech porodím druhé škvrně :srdce:.

Tímto bych chtěla vzkázat dívkám v podobné situaci, že se to dá zvládnout pokud to opravdu chcete :kytka:. Rozhdně si do ničeho nenechte kecat nevyzrálýma klukama, kteří si rádi užívají, ale význam slova zodpovědnost už neznají. Je to vaše tělo a váš život, tak si nenechte od nikoho poroučet, že musíte udělat to a to :).

Prosím o zachování anonymity. Je to pro mě citlivé téma a chodí sem známí, kteří můj příběh neznají a ani nechci, aby ho znali. Děkuji :-).

to je snad každého věc, ne? Spíše je lepší s takovýma nevyzrálýma klukama nechodit a nespat s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
11.4.14 15:28
@Fjodorka píše:
Ano, právě proto si myslím, že by bylo fajn i napsat, JAK ses z toho dostala ;) Protože to je pro holky v podobné situaci nejdůležitější, vědět jak, ne to, že někdo jiný to nějak udělal, neznámo jak :)

přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
11.4.14 15:34

Tož holky, mamina se asi cítí moc šťastná a spokojená se svým životem a taky asi neměla lehké období. Jako nic proti, ale být vykopnuta s nenarozeným dítětem a rozhodnout se si ho nechat, by moc žen nezvládlo a asi spíš chtěla říct, že tohle zvládla a to je pravda o výchově dětí a zabezpečení atd. nemluvila. Dodávala kuráž holkám, které se ocitly ve stejné nebo podobné situaci. A vy hned takhle. Jasně potom jsme ještě žádná nic nezvládla, tedy pokud nemáme dítě z domu, které se stará samo o sebe, je vzdělané a je z něm dobrý člověk. Takže proč si neříct po určitých těžkých životních etapách ZVLÁDLA jsem to! :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.4.14 15:35
@Anonymní píše:
Ahojte,

Prosím o zachování anonymity. Je to pro mě citlivé téma a chodí sem známí, kteří můj příběh neznají a ani nechci, aby ho znali. Děkuji :-).

vidím to stejně jako @želvice a @Fjodorka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.14 15:35

@Janiiska Né každý má skleněnou kouli jako ty, aby to o protějšku věděl hned od začátku :roll:. Je obecně známo, že člověk se vybarví v pravých barvách až se začne lámat chleba a ne hned na začátku nebo v době zamilovanosti.

Pro ty rejpavé…nepsala jsem to sem proto, abych si četla na sebe chválu a aby mě někdo plácal po rameni. Mě je jedno, kdo si co o mě myslí. Pro mě je důležitý názor těch, které mám u sebe, takže když se vám to nelíbí, že jsem se opovážila dítě nechat, když jsem byla v dost nepříjemné situaci a ustála jsem to, tak to radši nekomentujte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex