Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud jsi měla tak těžký start jako maminka a zvládla jsi to, seš asi silná osobnost a taky dobrá máma ![]()
Jestli to píše osoba kterou myslím…tak to je tedy
neuvěřitelný životní kotrmelec…
Tak nějak v tom nevidím žádnou radu pro dívky v podobné situaci
Postavit se na vlastní nohy může znamenat kdeco - že tě živil nový partner, nebo žes začala podnikat / pracovat, nebo žes třeba začala šlapat… ![]()
Samozřejmě gratuluji k tomu, že se to podařilo ![]()
@Fjodorka Už několikrát jsem tu četla diskuze, že mladé holky otěhotněly a nevěděly, co dál a jestli se to dá zvládnout. Proto píšu, že se to zvládnout i bez partnera, i když je to náročnější, ale že nemusí hned chodit na potrat a že se dá najít partner, který bude milovat je i jejich děti
.
A nikdo mě neživil, živila jsem se sama a přítele jsem potakala až po porodu
. Jo a rozhodně jsem nešlapala a ani jsem nedělala nic podobného.
@Anonymní píše:
@Fjodorka Už několikrát jsem tu četla diskuze, že mladé holky otěhotněly a nevěděly, co dál a jestli se to dá zvládnout. Proto píšu, že se to zvládnout i bez partnera, i když je to náročnější, ale že nemusí hned chodit na potrat a že se dá najít partner, který bude milovat je i jejich děti.A nikdo mě neživil, živila jsem se sama a přítele jsem potakala až po porodu
. Jo a rozhodně jsem nešlapala a ani jsem nedělala nic podobného.
Ano, právě proto si myslím, že by bylo fajn i napsat, JAK ses z toho dostala
Protože to je pro holky v podobné situaci nejdůležitější, vědět jak, ne to, že někdo jiný to nějak udělal, neznámo jak ![]()
Asi takhle - mám syna, který se mi narodil po VŠ a nějaké práci, zabezpečená jsem já i manžel, společně už něco máme, máme i představu, jak syna vychovávat, co mu chceme předat apod.
A PŘESTO BYCH SI NEDOVOLILA TVRDIT, ŽE JSEM NĚCO ZVLÁDLA… to se asi uvidí časem.
U tebe mi to přijde všechno moc rychlé… kolikpak sis vydělala za dobu po porodu, než jsi do toho vlítla s novým partnerem (kterého znáš max. 2 roky), abys mohla říct, že jsi zabezpečila sebe i dítě? Hm? Navíc pokud jsi na to tedy byla sama… promiň, ale zatím jsi pořád na startovní čáře.
A stejně jako @Fjodorka moc nevidím nějakou rady pro holky v obdobné situaci ![]()
Ovšem moc ti přeji, aby všechno byla pravda, a ty sis za několik let vážně mohla říct, že jsi to zvládla (ale to pochopíš časem). ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte,
chtěla bych se podělit o svojí radost. Poprvé jsem otěhotněla v devatenácti letech né za moc příjemných podmínek. Otec mimča mě posílal na potrat a vlastní máma mě vyhodila, když se to dozvěděla. Nicméně jsem vše zvládla a postavila se na vlastní nohy a momentálně s novým přítelem čekáme dalšího prcka a já jsem strašně nadšená. Přitel bere prvního syna jako svého a já tak ve svých 21 letech porodím druhé škvrně.
Tímto bych chtěla vzkázat dívkám v podobné situaci, že se to dá zvládnout pokud to opravdu chcete
Prosím o zachování anonymity. Je to pro mě citlivé téma a chodí sem známí, kteří můj příběh neznají a ani nechci, aby ho znali. Děkuji. Rozhdně si do ničeho nenechte kecat nevyzrálýma klukama, kteří si rádi užívají, ale význam slova zodpovědnost už neznají. Je to vaše tělo a váš život, tak si nenechte od nikoho poroučet, že musíte udělat to a to
.
.
to je snad každého věc, ne? Spíše je lepší s takovýma nevyzrálýma klukama nechodit a nespat s nima.
@Fjodorka píše:
Ano, právě proto si myslím, že by bylo fajn i napsat, JAK ses z toho dostalaProtože to je pro holky v podobné situaci nejdůležitější, vědět jak, ne to, že někdo jiný to nějak udělal, neznámo jak
přesně ![]()
Tož holky, mamina se asi cítí moc šťastná a spokojená se svým životem a taky asi neměla lehké období. Jako nic proti, ale být vykopnuta s nenarozeným dítětem a rozhodnout se si ho nechat, by moc žen nezvládlo a asi spíš chtěla říct, že tohle zvládla a to je pravda o výchově dětí a zabezpečení atd. nemluvila. Dodávala kuráž holkám, které se ocitly ve stejné nebo podobné situaci. A vy hned takhle. Jasně potom jsme ještě žádná nic nezvládla, tedy pokud nemáme dítě z domu, které se stará samo o sebe, je vzdělané a je z něm dobrý člověk. Takže proč si neříct po určitých těžkých životních etapách ZVLÁDLA jsem to!
![]()
@Anonymní píše:
Ahojte,
chtěla bych se podělit o svojí radost. Poprvé jsem otěhotněla v devatenácti letech né za moc příjemných podmínek. Otec mimča mě posílal na potrat a vlastní máma mě vyhodila, když se to dozvěděla. Nicméně jsem vše zvládla a postavila se na vlastní nohy a momentálně s novým přítelem čekáme dalšího prcka a já jsem strašně nadšená. Přitel bere prvního syna jako svého a já tak ve svých 21 letech porodím druhé škvrně.
Tímto bych chtěla vzkázat dívkám v podobné situaci, že se to dá zvládnout pokud to opravdu chcete
Prosím o zachování anonymity. Je to pro mě citlivé téma a chodí sem známí, kteří můj příběh neznají a ani nechci, aby ho znali. Děkuji. Rozhdně si do ničeho nenechte kecat nevyzrálýma klukama, kteří si rádi užívají, ale význam slova zodpovědnost už neznají. Je to vaše tělo a váš život, tak si nenechte od nikoho poroučet, že musíte udělat to a to
.
.
@Janiiska Né každý má skleněnou kouli jako ty, aby to o protějšku věděl hned od začátku
. Je obecně známo, že člověk se vybarví v pravých barvách až se začne lámat chleba a ne hned na začátku nebo v době zamilovanosti.
Pro ty rejpavé…nepsala jsem to sem proto, abych si četla na sebe chválu a aby mě někdo plácal po rameni. Mě je jedno, kdo si co o mě myslí. Pro mě je důležitý názor těch, které mám u sebe, takže když se vám to nelíbí, že jsem se opovážila dítě nechat, když jsem byla v dost nepříjemné situaci a ustála jsem to, tak to radši nekomentujte.
Ahojte,
.
chtěla bych se podělit o svojí radost. Poprvé jsem otěhotněla v devatenácti letech né za moc příjemných podmínek. Otec mimča mě posílal na potrat a vlastní máma mě vyhodila, když se to dozvěděla. Nicméně jsem vše zvládla a postavila se na vlastní nohy a momentálně s novým přítelem čekáme dalšího prcka a já jsem strašně nadšená. Přitel bere prvního syna jako svého a já tak ve svých 21 letech porodím druhé škvrně
. Rozhdně si do ničeho nenechte kecat nevyzrálýma klukama, kteří si rádi užívají, ale význam slova zodpovědnost už neznají. Je to vaše tělo a váš život, tak si nenechte od nikoho poroučet, že musíte udělat to a to
.
Prosím o zachování anonymity. Je to pro mě citlivé téma a chodí sem známí, kteří můj příběh neznají a ani nechci, aby ho znali. Děkuji
.