Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@želvice píše:
Už jsem se zařekla, že nereaguji, ale na tohle ještě ano:
- nejsem 40+
A ještě k té anonymitě - když je na sebe tak pyšná, tak ta anonymita je směšná.
b) maminka mě měla těsně nad tím rozmezím, co jsi uvedla a měla ukončenou školu, manžela a na VŠ ji kvůli jejímu tatínkovi, mému dědovi, nevzali, protože vystupoval proti KSČ a jeho bratr byl uvězněn v uranových dolech, VŠ vystudovala po revoluci během mateřské a rodičovské s mým bratrem. Opravdu mě neživila z brigád
to je pravda. když je na sebe tak pyšná tak nač ten anonym.
@želvice píše:
Já napsala, že tatínek studoval, citujPo střední pracovala, můj otec pracoval taktéž, měla mě, pracovala a poté brášku
![]()
A ne, půjčku neměli, neměli nárok, protože byli „politicky out“.
Prostě holt normální rodina, nevím, co si představuješ. Tatínek po revoluci rozjel podnikání, které v roce 2009 velmi dobře prodal nadnárodní společnosti, maminka si udělala vysokou. Přede mnou vystudovali oba střední, otec pracoval, maminka několik let též, ano, dostal tatínek byt z práce, který po revoluci koupili… Po několika letech v práci čekala mamka mě, se mnou doma tři roky, pak zase do práce jako vychovatelka. Po revoluci otěhotněla s bráchou a začala studovat vysokou - speciální pedagogiku a logopedii. V současnosti má akorát konkurz na ředitelku u nich ve škole, protože jejich ředitelka odchází a dělá zástupkyni. Tatínek už má klid, důchod ještě ne, ale prodal podnikání a zvelebuje chalupu a stará se o své rodiče. Bratr studuje vysokou. K mé rodinné historii ti to stačí?
A ne, můj otec nikdy VŠ nevystudoval ani nestudoval.
@Zástavanda píše:
@želvice jej nějak mi tam vypadlo to "a,,
Kde, co, o co go? Nerozumím, nechápu, kde mělo vypadnout jaké „a“?
@želvice …měla ukončenou školu, manžela a na VŠ ji kvůli… Tohle a mi vypadlo proto jsem myslela že maminka na mateřské a tatínek na vš
jinak děkuji za vypsání rodinné historie rodiče byli úspěšní, jistě si na ně hrdá ![]()
@Janiiska Neberu to jen v této diskuzi ale nedávno jsem probírala jedno citlivé téma a napsala mi jedna maminka, že mě obdivuje, že jsem nepoužila anonymitu protože tu spoustu uživatelek naprosto zbytečně útočí a pak se objevuje v diskuzích "no však v minulé diskuzi psala, že jí je teprv 20 tak jí nic nevěřte,, a podobně tak se potom nesmíme divit, že pomalu každá druhá diskuze je založena anonymně
@Zástavanda jo,asi vím, kterou diskuzi myslíš. No tak v jedné diskuzi píše tak a v jiné onak, tak si pak ostatní myslí, že si vymýšlí.
@Zástavanda píše:
@želvice …měla ukončenou školu, manžela a na VŠ ji kvůli… Tohle a mi vypadlo proto jsem myslela že maminka na mateřské a tatínek na všjinak děkuji za vypsání rodinné historie rodiče byli úspěšní, jistě si na ně hrdá
Aha, ok
Já nevěděla, kam si to zařadit ![]()
Jo, jsem… ale považuji to prostě za normální dětství - tábory, rodinné sešlosti, výlety po ČR, k moři od revoluce… (sever Itálie sice, ale tehdy to bylo něco
). Prostě normální dětství. Umožnili mi vystudovat, dělat co mě baví, podporovali mě, a podporují v mých rozhodnutích dodnes, stáli při mě. A hlavně oba byli dospělí, trochu už věděli, jak to v životě chodí, tudíž jsem měla silné, stabilní zázemí. A toto chci dát svým dětem. A když tohle o mně někdy moje děti napíšou, ucítím to z nich, pak budu vědět, že jsem to zvládla.
Asi jde o slovíčkaření, ale já prostě fakt to „zvládla jsem to“ ohledně dětí beru tak, až ty děti dobře vychovám, předám jim stabilní základ… a to fakt nepoznám v roce, ve dvou… zakladatelka k tomu má možná našlápnuto. Ale mě na ní prostě irituje to, že vůbec v sobě nemá pokoru. Právě naopak, chování pubertálního fracka, který si prostě myslí, že porodem a brigádami něco zvládla… a ono to naopak teprve všechno začalo, teď už nikdy nebude mít zodpovědnost jen za sebe. Přijde mi, že to prostě vidí jen moooc jednoduše. Jak dlouho toho chlapa zná? A hned čeká druhé… kór s její zkušeností bych se toho bála. O to víc bych v sobě cítila pokoru… a sama ji cítím v tom, že zatím jsem zvládla syna dostat ze své dělohy, dát mu jíst, umýt ho, přebalit… ano, umí zvířata, tvary, malujeme, hrajeme si, chodí, blbne… jasně, asi je to i má zásluha, ale je to i poměrně standardní vývoj. Zatím nevím, jestli jsem to zvládla. Ale ano, jsem šťastná. Jen je to prostě rozdíl.
(a to mám jistotu práce a velmi silného zázemí citového, stabilního, finančního, o partnera se mohu opřít, prošli jsme si velkou zkouškou, je můj nejlepší kamarád… ale stejně to nezhodnotím jinak, než že jsem šťastná)
@Janiiska píše:
@Zástavanda jo,asi vím, kterou diskuzi myslíš. No tak v jedné diskuzi píše tak a v jiné onak, tak si pak ostatní myslí, že si vymýšlí.
Když ono zrovna tohle je ošemetné, já třeba roky, data záměrně maličko zkresluji, protože je pak leccos lehce dohledatelné… nebo raději udávám takové to, jako, že mě maminka měla někde lehce nad hranicí, která tu byla udána atd. ![]()
@Zástavanda Me ale stvou uzivatelky, ktere anonymne zalozi hrozne citlive tema [napr. finance, problemy s otehotnenim] a pak se te do detailu vyptavaji na skutecnosti tykajici se techto temat.
@želvice píše:
Když ono zrovna tohle je ošemetné, já třeba roky, data záměrně maličko zkresluji, protože je pak leccos lehce dohledatelné… nebo raději udávám takové to, jako, že mě maminka měla někde lehce nad hranicí, která tu byla udána atd.
tak to je zase lepší, něco zkreslovat, kvůli osobnímu životu.
@Janiiska píše:
tak to je zase lepší, něco zkreslovat, kvůli osobnímu životu.
Právě…
@Cuddy Proto jsem taky téma nezaložila anonymně když chci od někoho rady a zkušenosti tak přeci musím jít s kůží na trh,,, k tomu v jedné tak a v jiné onak.. taky někdy napíšu synovi jsou 3.5 měsíce, někde že mu jsou 4 měsíce (buď chci posvětit, že je na to moc malý, nebo naopak že už je načase
)
@želvice píše:
Právě…
ale pak člověk musí vědět co kde napsal ![]()
@Janiiska píše:
ale pak člověk musí vědět co kde napsal
Jo, to jo…