Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@čurynka101
ne, celé je to o rozumu a především : SOUDNOSTI. Časem a lety ten pojem pochopíš… ![]()
( apropos vůbec bych se u této konkrétní osoby nedivila, kdyby za 2-3 roky založila další diskusi na téma-přítel mě opustil, zůstala jsem sama na dvě, ale…
)
@berry4 Já neříkám, že se slečnou, podle toho co píše, souhlasím (na to bych chtěla upozornit). Jen prostě nemám zapotřebí do ní rýpat. Soudnost? Tohle slovo vím co znamená, a snad doufám, že můžu říct, že jí mám. Ale taky znám slovo tolerance a snažím se tolerantní být (ke všem)
Já přeju, aby sem anonymka nemusela psát:,,Přítel mě opustil…" A aby se jí v životě dařilo… A přeji to vám VŠEM ![]()
Ahoj te holky je mi 21 let a s pritelem chceme miminko! Oba mame praci a mame byt jen se trochu bojim reakce rodicu
moje mama ma o me jinou predstavu, ale s pritelem si miminko hodne prejem
@nela25 Máte byt, práci a chcete miminko. Tak co řešíš? V 21 letech to není přece žádná katastrofa.
@nela25 pokud jste zajištění a nejste na rodičích závislí, tak je to jen vaše věc
první dítě se nám narodilo přesně měsíc po mých 21. narozeninách. Dostudovala jsem VŠ a neměnila bych. Jen pozor, pokud máš kamarády, kteří děti zatím neřeší, připrav se na to, že o většinu přijdeš…
@nela25 Asi bych si ohlídala aspoň zda máš potřebnou dobu soc. pojištění kuli mateřské. Jinak je to pouze tvoje věc, další věc je, že chlap se v 21 sice nad miminkem rozplývá, ale stejně tak rád si zajde s kamarády zapařit nebo chce jet na vodu. A takové aktiviy s miminkem už moc nejdou. Ale třeba je starší, to nepíšeš.
Osobně mi přijde líto přijít tak brzy o svobodný život kdy si můžeš koupit co se Ti líbí, zajít se pobavit, do kina nebo na dovolenou podle libosti. Že to s dítětem jde taky? Tak tomu nevěř pokud nemáš fakt hodně natěšené babičky ![]()
@nela25 Ahoj, mně i manželovi je 22 let, stejně jako vy máme oba práci, kterou máme rádi, bydlení máme taky vyřešené a oba miminko chceme a těšíme se na něj - jsem v 9. týdnu.
Pokud oba mimi chcete, přijde mi jako nesmysl to odkládat, protože rodiče mají jinou představu o tvém životě - je to tvůj život. Mně osobně nevadí, že teď nebudeme moc nějaký čas cestovat.
Mila zakladatelko neposlouchej zde rypalky…Rypalky jsou a bohuzel vzdy budou!!!Je fajn ze jsi mlada maminka..A preji ti hodne stesticka..
I ja jsem mlada maminka, ne teda tolik jak ty..Ja otehotnela ve 22 letech a syna porodila ve 23 letech..Mame zatim jen jeho, ale druhe planujeme taky tak za rok, dva…Uvidime..
A dal zde byl dotaz v kolika nas meli nase maminky, tak zrovna ta moje me mela v 19 letech
V 18 ti, byla uz vdana a s mym tatkou je dodneska
…Takze asi tak.. ![]()
@nela25
Rodiče možná budou překvapeni, ale je to jen vaše věc
a být mladá maminka je fajn, mě je 20 a mám 4.měsíčního chlapečka a neměnila bych
mooc jsem si ho přáli a mít takový kuřátko je to nejhezčí na světě
![]()
@Bohulinka píše:
@nela25 Asi bych si ohlídala aspoň zda máš potřebnou dobu soc. pojištění kuli mateřské. Jinak je to pouze tvoje věc, další věc je, že chlap se v 21 sice nad miminkem rozplývá, ale stejně tak rád si zajde s kamarády zapařit nebo chce jet na vodu. A takové aktiviy s miminkem už moc nejdou. Ale třeba je starší, to nepíšeš.Osobně mi přijde líto přijít tak brzy o svobodný život kdy si můžeš koupit co se Ti líbí, zajít se pobavit, do kina nebo na dovolenou podle libosti. Že to s dítětem jde taky? Tak tomu nevěř pokud nemáš fakt hodně natěšené babičky
hele ale zase kdyz zacnes ve 20ti, tak ve 30 uz mas velky deti, ktere muzes trebas poslat na tabor a jet s manzelem do hor - o tom si my, stare matky, muzem jen nechat zdat. Mimina nam nikdo nepohlida a nez odrostou, tak kodiv kolik budeme mit jeste energie.
@nela25 píše:
Ahoj te holky je mi 21 let a s pritelem chceme miminko! Oba mame praci a mame byt jen se trochu bojim reakce rodicumoje mama ma o me jinou predstavu, ale s pritelem si miminko hodne prejem
Svoje 20. narozeniny jsem slavila s 3 měsíčním miminkem v náručí
… Neni na tom nic špatnýho,
když si to oba přejete, rodiče s tim nic nezmůžou. Je to jen vaše věc přece
… Mamka taky říkala, že nebude hlídací babička a teď je malýmu skoro 8. měsíců a babička je z něj od narození úplně vedle ![]()
@Pudloslava To si nemyslím. Ve 21 jsem jezdila po světe s partou kamarádů a bylo to skvělé, nevyměnila bych ty zážitky ani za nic. To už později člověk nezažije. Dneska jsem taky spokojená, kamarádky kolem mě mají stejně staré děti, v práci už mám praxi a nemám pocit, že mi něco uteklo. S energií taky nemám potíže. Prostě nevěřím, že se dá něco „dohnat“ když děti odrostou…dvacítka už se nikdy nevrátí.
@Bohulinka hele a zase vsechny moje tri uspesne sefky mely deti hnedka po skole (2× soukroma praxe, jedna je primarka), zatimco kolegyne, ktere se v 40 vraci z materske jsou rady, kdyz je nekdo zamestna, ja si nedovedu opredstavit, ze si tedka oteviram praxi s malymi detmi.
ja jezdila po svete a po horach pred detmi s manzelem a rada bych se k tomu vratila. Mam dlouhodoby cil vylezt Kilimanjaro a nevim, jestli nebudu mit umele koleno, nez mi nekdo bude ochoten hlidat deti mesic
tedka bychto jeste dala
Priteli je 29 let. Ja uz pres rok pracuji. Nemyslim si ze by mi neco uteklo diskotek jsme si uzila dost my spiz spolu chodime na grilovacky. Byt uz mame plne vybaven
oba po miminku touzime a kamaradi jak to ponesou jejich vec mame i jine kteri jsou v mem veku a chcou mimco nebo uz cekaji. Spis se bojim reakce mych rodicu
@Pudloslava Já myslím, že to je relativní, záleží taky na oboru. Ve 21, tedy počítám ukončená SŠ a max. dva roky praxe na nějaké středoškolské pozici je přece něco úplně jiného než člověk se specializovaným vysokoškolským vzděláním a např. 8 lety praxe. Bohužel je pravda, že dnes může být nezaměstnaný kdokoli bez ohledu na praxi a vzdělání. Osobně ale stále věřím, že ty „školy“ k něčemu jsou, když už k ničemu jinému tak určitě k osobnímu rozvoji. Vidíš sama uznáváš, že se ti bezdětné cestování líbilo, mě taky a dnes vím jaká je to makačka navštívit s rodinkou přibuzné na Slovensku, nedej bože jestli nepřijde nějaká viroza, rýma či kašel ![]()