Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nela25 píše:
Ahoj te holky je mi 21 let a s pritelem chceme miminko! Oba mame praci a mame byt jen se trochu bojim reakce rodicumoje mama ma o me jinou predstavu, ale s pritelem si miminko hodne prejem
Ahoj, mě je čerstvě 23 a také jsme s přítelem (28) miminko chtěli. Když jsem po půl roce bez prášků otěhotněla, reakce rodičů jsem se strašně bála. Ale neuvěřitelně překvapili a byť dřív mysleli, že ve 44 jsou na prarodiče mladí, oba se na malého hrozně těší. Zrovna tohle podle mě vůbec nejde předvídat a vaši tě třeba taky překvapí ![]()
Je mi 22,menželovi 25 máme 19měsíční dceru. Je to super, neměnila bych. Diskotéky atd. mi nechybí nikdy jsem na to nebyla, na výlet můžeme i s malou, osobně bych bez ní ani nejela, nebavilo by mě to. Na večeři, do kina s chlapem občas taky zajdem, babičky občas rády pohlídají…Osobně jsem ráda, že jsem mladá maminka a mám na tu mou střelenku tolik energie
Mamce je 42 a říká, že je ráda, že je mladá babička, ale svoje už by nechtěla, už je ráda, že má odvychováno ![]()
@Pudloslava píše:
hele ale zase kdyz zacnes ve 20ti, tak ve 30 uz mas velky deti, ktere muzes trebas poslat na tabor a jet s manzelem do hor - o tom si my, stare matky, muzem jen nechat zdat. Mimina nam nikdo nepohlida a nez odrostou, tak kodiv kolik budeme mit jeste energie.
Jsem tedy ta mladá maminka
ale s tímhle tak nějak souhlasím, naši půjdou do důchodu, až bude nejstaršímu synovi 18
ale hlídají rádi, k tomu je schopná ještě moje babička a ráda jezdí vzít kluky ven nebo pohlídat, když bych měla dítě třeba ve 30, naši už by tolik energie neměli, do důchodu stále několik let, babička už tou dobou taky nebude moc (pokud se vůbec dožije) a pak bych opravdu byla jen s dětmi. Ale ono si člověk občas rád odfrkne, kluci jsou nadšený z babi a dědy a já mám tak dál čas na svoje koníčky i školu, rozhodně kluky nějak nezanedbávám nebo tak něco. Osobně si toto nedovedu za těch cca 10 let představit
Ale to je můj pohled a je mi jasné, že někdo má jiný. Já jsem takhle spokojená a neměnila bych ![]()
Doufam ze budou radi! Pritele maji hodne radi. Myslim si ze budou nejdriv v soku ale ú=ak se budou tesit teda doufam ze budou. 18.srpa doberu prasky a pak se zacnem snazit tak jsme se domluvili i s pritelem
. jednou mi mamka rekla ze at s tim dlouho necekam at nejsou pak problemy ale nevim co rekne kdyz ji oznamim ze bude babicka
@Bohulinka píše:
@Pudloslava Já myslím, že to je relativní, záleží taky na oboru. Ve 21, tedy počítám ukončená SŠ a max. dva roky praxe na nějaké středoškolské pozici je přece něco úplně jiného než člověk se specializovaným vysokoškolským vzděláním a např. 8 lety praxe. Bohužel je pravda, že dnes může být nezaměstnaný kdokoli bez ohledu na praxi a vzdělání. Osobně ale stále věřím, že ty „školy“ k něčemu jsou, když už k ničemu jinému tak určitě k osobnímu rozvoji. Vidíš sama uznáváš, že se ti bezdětné cestování líbilo, mě taky a dnes vím jaká je to makačka navštívit s rodinkou přibuzné na Slovensku, nedej bože jestli nepřijde nějaká viroza, rýma či kašel
vsak ja netvrdim, ze mit deti mlada je lepsi, jen ze kazda varianta ma svoje vyhody. a ja jsem zrovna clovek, ktery se rad tesi na lepsi casy, nez abych se smirila s tim, ze ted uz budu drepet nadosmrti doma a tesit se tim, ze mladi bylo dlouhe, ze uz jsem si uzila.
@Pudloslava Tak neomládneme nikdo, tak to prostě je. Jsem smířená s tím, že se mi 20 let nevrátí, ale určitě jsem ráda, že jsem neseděla doma a neřešila plínky. Stejně tak partner, kterého jsem v té době měla už je pryč a partner, kterého jsem si vzala je mnohem lepší volba. Když se kolem sebe dívám, tak až na jednu vyjímku nikdo s partnerem od 21 let nezůstal. Je to smutné, ale tak to je, lidé se vyvíjí a zjišťují, že jim třeba už nevyhovuje to co ve dvaceti letech, že jsou jinde.
Ahoj holky, je mi 22 let, s přítelem jsme sice spolu jenom rok, ale máme svůj byt, práci a moc sme chtěli miminko a povedlo se
Jenže ted mám strach z reakce mých rodičů, táta neustále opakuje že děda být nechce. Potřebovala bych poradit jak jim to oznámit tak aby mě nepřizabily..
Já když řekla mámě že jsem těhotná v 26.letech, vykulila na mě oči a řekla cože??? A výraz jasný že není ráda..no mě bylo v tu chvíli hrozně, že nemá radost..no, nechtěla být ještě babičkou..
Tak to ja když jsem ve svých 2letech oznamovala ze jsem tehotna, volala jsem to nasim zrovna do Chorvatska, byli tam na dovci, a byli desne radi…
Když prijeli, tak na me volali mamko…COz bylo krasny.
Taky jsem otehotnela ve 22 a popravde, pokud nejsi zavisla nejak na rodicich, tak jim muze bejt uplne jedno kdy otehotnis.
je to vase rozhodnuti a vy ponesete zodpovednost.ne oni. kdyby ti bylo 15,tak by to bylo jine. ale pokud jste zabezpeceni a dospeli… moje odpoved byla, ze nechci byt tehotna ve triceti ![]()
No já pořád říkám, kdo v 50 má mít náladu na puberťáky…:) i když, kdo ví, třeba jednou v těch 50 puberťáka doma mít budu..:D Tím myslím, že pozdní mateřství také má plno nevýhod. Já také otěhotněla ve 22, porodila ve 23, dnes je mi 24 a v postýlce mi spinká 7 mesíců mladé mimi. Takže… pokud tě nějak nedotují, vo co go? A se svými náladami ať si poradí… a oni si poradí..:)
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 22 let, s přítelem jsme sice spolu jenom rok, ale máme svůj byt, práci a moc sme chtěli miminko a povedlo seJenže ted mám strach z reakce mých rodičů, táta neustále opakuje že děda být nechce. Potřebovala bych poradit jak jim to oznámit tak aby mě nepřizabily..
No je mi 23 par dni a mam tu dvoumesicni cacoru, normalne jsem chodila od 18ti na HPP do prace, odmakano jsem mela pro Ppm, s pritelem 5let, mrne neplanovany,.. mame jsem to rekla po telefonu, odpolko co jsem se to dozvedela- at si sedne no a ze budu mit mimino a jeji reakce- no me furt nebylo jasny proc tak hrozne zeres:D, mame pohodovej normalni vztah, zadny sverovani nebo city nedavame moc najevo..
tatovi jsem to napsala po sms byl na sluzebni ceste a malem se prej vyboural, ze i po 2 dnech co se mel pak vratit tomu nemohl uverit… No a vzali to vtipne. Pak az resili jestli mame na chleba, ale s tim ze pomuzou, ne ze by nadavali.. Jsou supr, ale nesnasim kdyz se oslovuji babi a dedo
, je jim min nez 50. Nevypadaj na to a me to zni hrozne:D neboj budou radi, co jinyho jim zbyde! lepsi nez aby po tobe chteli za 10 let vnoucata a tys deti mit nemohla kvuli kariere, nebo to jit nemusi, naopak mame vyhodu:) good luck. Doktor nas prezdival- aaaa dalsi syndrom mladych matek:D