Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy Jsem o proti tobě spodina protože mám "jen,, maturitu??
@Zástavanda píše:
@Cuddy Jsem o proti tobě spodina protože mám "jen,, maturitu??
Co to je za otazku? Jsi oproti mne nekdo, komu na dosazeni nejvyssiho vzdelani nezalezelo ci to bylo nad jeho sily.
@Cuddy Máš pravdu bylo to nad moje síly.. Na jednu stranu když by měli všichni vysokou, kdo nám bude péct rohlíky nebo dláždit chodník?? ![]()
@Zástavanda já myslím, že se tu v mnohých mele ono základní - dokonči vzdělání (třeba maturitu), aspoň dva tři roky popracuj, něco málo našetři a pokud k tomu máš zodpovědného partnera tak mějte dětí, jako smetí pokud je sami uživíte…
Ale tady je to často velmi mladá matka bez dodělané školy, jedno, dvě a více dětí, bez praxe, až bude po rodičáku nestačí se divit, že jsou nezaměstnatelné - obzvlášť v dnešní době…
@Vermion Neberte mou otázku jako urážku mě měla maminka až ve 30, jde o to, že mě je 22 let, mám maturitu 3 roky jsem pracovala, mám kde bydlet a mám miminko a nepřijde mi, že bych byla nezodpovědná nebo špatná matka. Mám pocit, že tady platí mladá maminka= špatná maminka ![]()
Jeeeee, zase mamky rýpalky. Já si myslím, že na sebe být pyšná můžeš. V 19 je člověk ještě dítě a když se rozhodne mít svoje dítě, musí velmi rychle dospět a začít se starat… Což se ti evidentně povedlo a za tohle já ti tleskám… Tak si ostatních nevšímej a užívej si těhotenství a rodiny, kterou teď máš. Jasný, nikdy nevíš jak dlouho tahle pohádka potrvá, ale proto se říká: " Žij současností".
![]()
@Zástavanda píše:
@Cuddy Máš pravdu bylo to nad moje síly.. Na jednu stranu když by měli všichni vysokou, kdo nám bude péct rohlíky nebo dláždit chodník??
Urcite nejsem zastance toho, aby meli vsichni vs. Pokud narazis na muj prispevek, kdy bych zakladatelce zatleskala, tak tam vedle vs vylo i zvyseni kvalifikace. Napr. nejakym kurzem. Ale to samozrejme zalezi, z jake by zakladatelka vysla skoly. Je rozdil vyjit z gymplu a nepokracovat dal a napr. z prumyslovky. Jinak tvuj dotaz nechapu.
@Zástavanda píše:
@Vermion Neberte mou otázku jako urážku mě měla maminka až ve 30, jde o to, že mě je 22 let, mám maturitu 3 roky jsem pracovala, mám kde bydlet a mám miminko a nepřijde mi, že bych byla nezodpovědná nebo špatná matka. Mám pocit, že tady platí mladá maminka= špatná maminka
Pokud to bylo takhle, potom značka ideál
![]()
Máš školu a praxi, tudíž velkou šanci po mateřské sehnat práci…na rozdíl od jiných, co jsem popsala výše.
Tobě přece nikdo nic vyčítat nemůže…
@Cuddy Promiň jen jsem ti asi špatně porozuměla, zdálo se mi, že uznáváš jen lidi s vysokou. Omlovám se (prostě tu chybí intonace hlasu
)
@Zástavanda píše:
@Vermion Neberte mou otázku jako urážku mě měla maminka až ve 30, jde o to, že mě je 22 let, mám maturitu 3 roky jsem pracovala, mám kde bydlet a mám miminko a nepřijde mi, že bych byla nezodpovědná nebo špatná matka. Mám pocit, že tady platí mladá maminka= špatná maminka
Na mladych maminkach neshledavam spatneho vubec nic. Vzdyt to je v poradku, proste clovek ukonci nejakou skolu- jedno, jestli ss, vs ci treba doktorat, par let pracuje a pak na co by cekal, kdyz zije ve spokojenem vztahu? Ono 3 roky po ss muzes mit vybudovan obdobne zazemi jako clovek 3 roky po vs.
@Vermion No jde o to, že spousta maminek tu ráda paušalizuje ![]()
@veronika6913 opět opakuju - dodělalas střední? ANO. Pracovalas před těhotenstvím? ANO…tudíž…měla mateřskou? Předpokládám ANO…takže opět značka ideál…pracuje přítel? Je to otec dítěte? Pokud na všechno odpovídáš ANO…tak si určitě NIKDO nemyslí, že jsi nezodpovědná.
@čurynka101 píše:
Jeeeee, zase mamky rýpalky. Já si myslím, že na sebe být pyšná můžeš. V 19 je člověk ještě dítě a když se rozhodne mít svoje dítě, musí velmi rychle dospěta začít se starat… Což se ti evidentně povedlo a za tohle já ti tleskám… Tak si ostatních nevšímej a užívej si těhotenství a rodiny, kterou teď máš. Jasný, nikdy nevíš jak dlouho tahle pohádka potrvá, ale proto se říká: " Žij současností".![]()
![]()
Měly by…