Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@želvice píše:
To mít nemusíš, jen máš trošku delší pubertu, hrozně si o sobě myslíš, jak jsi dospělá, ostatní mluví z cesty, jen ty jsi letadlo. Prostě příznaky pozdní puberty, třeba se tomu za deset let zasměješ, až si uvědomíš, jak jsi přemýšlela a co sis o sobě myslela. A nebo taky ne (a to je asi i ta reálnější varianta)
No, i tobě bych doporučila, aby sis tuhle diskusi uložila někam do archivu a přečetla si ji, až ti bude o dvacet let víc. Prezentuješ se tu, jako kdybys sežrala všechnu moudrost světa a měla věšteckou kouli. ![]()
@Denisa56 píše:
Mně to spíš připadá, že komplexy tady mají jiné. Některé se naprosto zbytečně do zakladatelky navážíte, jen abyste daly najevo, jak jste chytré a moudré a máte všechno pod dokonalou kontrolou. Podle mě to ona zvládla. V devatenácti se dokázala postavit na vlastní nohy, postarat o dítě, teď má partnera a čeká druhé ( s tím druhým bych já osobně teda počkala, ale to mi nepřísluší nijak hodnotit). Nějak mi není jasné, proč se tady do ní navážíte, že měla jenom brigády atd. atd. Ona prostě dělala, co jí okolnosti a možnosti dovolily a teď je spokojená. Proč jí tu radost máte potřebu za každou cenu kazit? To fakt nechápu.
ale jak se dokázala postavit na vlastní nohy? Díky komu?
Nás nebo ostatní uživatelky to jen zajímá. Co je na tom špatného se zeptat a být zvídavé?
@želvice píše:
Kdyby napsala, jak je hrdá, že se odráží ode dna, pak jí zatleskám, ale že to zvládla? A co zvládla? Brigády? To má dost dětí, o škole nemluví (a já tipuju, že nemá), sexovat zvládnou zvířata, lidi… porodit - když otěhotní, donosí, tak prostě i porodí. Našla si chlapa a při první příležitosti do toho zase vlítla. Tak co zvládla?Co z ní za pět let může být? Jaké má vyhlídky?
Zvládla tu krzovou situaci, do které se dostala. Neskončila jako feťačka někde pod mostem a dítě není někde kdoví kde. Pro mladou holku, která ještě ví o životě prd a nepodpoří ji ani rodina, to zas není tak málo.
@Janiiska Na mě a ani na dítě mi nic neplatí, protože jsem ho neuvedla do rodného listu. Nevím, kde sis vydedukovala, že jsem chodila na brigády, když se syn narodil. Psala jsem, že jsem na brigády chodila, když jsem byla těhotná nikoliv po narození syna.
@želvice Tobě se zpovídat nemusím a pokud tě to opravdu zajímá, tak střední školu dokončenou mám i s maturitou. Já jsem nikde nic takového nepsala, že si o sobě myslím jak jsem strašně dospělá. S tím si začala ty a pokud si přečteš znova úvodní příspěvek, tak možná, ale jen možná pochopíš, že to o tomhle vůbec neni a ani jsem nic takového sdělit nechtěla. To sis zase vydedukovala sama.
@Janiiska píše:
ale jak se dokázala postavit na vlastní nohy? Díky komu?Nás nebo ostatní uživatelky to jen zajímá. Co je na tom špatného se zeptat a být zvídavé?
Vy se neptáte a nejste zvídavé. Vaše otázky jsou cíleně mířené rány pod pás, ublížit, ranit, vzbudit v druhém špatné pocity. Shodit ho a zadupat do země, aby si náíhodou o sobě moc nemyslel. Ale v tomhle ohledu byste si měly zamést především před svým vlastním prahem.
@Anonymní píše:
@Janiiska Na mě a ani na dítě mi nic neplatí, protože jsem ho neuvedla do rodného listu. Nevím, kde sis vydedukovala, že jsem chodila na brigády, když se syn narodil. Psala jsem, že jsem na brigády chodila, když jsem byla těhotná nikoliv po narození syna.@želvice Tobě se zpovídat nemusím a pokud tě to opravdu zajímá, tak střední školu dokončenou mám i s maturitou. Já jsem nikde nic takového nepsala, že si o sobě myslím jak jsem strašně dospělá. S tím si začala ty a pokud si přečteš znova úvodní příspěvek, tak možná, ale jen možná pochopíš, že to o tomhle vůbec neni a ani jsem nic takového sdělit nechtěla. To sis zase vydedukovala sama.
no psala si, že si chodila na brigády, tak jsem si myslela, že i když se syn narodil. Takže otce v uvedeného v RL nemáš a přitom jsi to zvládla i když si nechodila na brigády??
@Denisa56 píše:
Vy se neptáte a nejste zvídavé. Vaše otázky jsou cíleně mířené rány pod pás, ublížit, ranit, vzbudit v druhém špatné pocity. Shodit ho a zadupat do země, aby si náíhodou o sobě moc nemyslel. Ale v tomhle ohledu byste si měly zamést především před svým vlastním prahem.
sakra když budu v 18ti nebo 19ti těhotná, kluk mě nechá, rodiče se na mě vy? erou, budu mít jen brigádu a to kdoví ještě tak mě snad bude zajímat jak to zakladatelka zvládla ne? ![]()
Co pro to udělala? Jak si to vše zařídila? tohle by mě jako těhotnou 18letou nebo 19letou zajímalo. Proč by to mělo být zhazovaní?
@Denisa56 píše:
Zvládla tu krzovou situaci, do které se dostala. Neskončila jako feťačka někde pod mostem a dítě není někde kdoví kde. Pro mladou holku, která ještě ví o životě prd a nepodpoří ji ani rodina, to zas není tak málo.
Tak počkat… o mně říkáš, že jsem extrém, a pak mluvíš o tom, že můžeme být rády, že není feťačka apod.? Uuuuf… tak to pak jo.
Pardon, já vážně děti, co mají děti a chválí se, i když ještě všechno mají před sebou, nepoplácávám po rameni. Až za pár let, co jí skončí rodičák, si ona najde práci, a nebude závislá na státu a na chlapovi, pak ano, pak něco zvládla.
A já se modlím, aby můj syn (a případné další děti)nikdy tohle za pozitivní příklad neměl.
@Anonymní píše:
@Janiiska Rodičovský příspěvek ti nic neřiká?
říká. Prvních 9 měsíců kolem 7 tisíc a po 9 měsících 3800,– to ti stačilo, když si tak dobrá a vše jsi zvládla? ![]()
Jako neber to ve zlem, jen se ptám. Tohle by nezkušenou 18letou nebo 19letou těhotnou zajímalo, bez chlapa se 3800,– rodičáku.
@želvice píše:
Tak počkat… o mně říkáš, že jsem extrém, a pak mluvíš o tom, že můžeme být rády, že není feťačka apod.? Uuuuf… tak to pak jo.Pardon, já vážně děti, co mají děti a chválí se, i když ještě všechno mají před sebou, nepoplácávám po rameni. Až za pár let, co jí skončí rodičák, si ona najde práci, a nebude závislá na státu a na chlapovi, pak ano, pak něco zvládla.
A já se modlím, aby můj syn (a případné další děti)nikdy tohle za pozitivní příklad neměl.
No, ty jsi taky dobrej kousek. Taky bys měla ještě dospět. ![]()
@LenaNell píše:
Tož holky, mamina se asi cítí moc šťastná a spokojená se svým životem a taky asi neměla lehké období. Jako nic proti, ale být vykopnuta s nenarozeným dítětem a rozhodnout se si ho nechat, by moc žen nezvládlo a asi spíš chtěla říct, že tohle zvládla a to je pravda o výchově dětí a zabezpečení atd. nemluvila. Dodávala kuráž holkám, které se ocitly ve stejné nebo podobné situaci. A vy hned takhle. Jasně potom jsme ještě žádná nic nezvládla, tedy pokud nemáme dítě z domu, které se stará samo o sebe, je vzdělané a je z něm dobrý člověk. Takže proč si neříct po určitých těžkých životních etapách ZVLÁDLA jsem to!![]()
přesně tak to taky vidím
a tak jsem taky zakladatelku pochopila. Takže zakladatelko, jsi dobrá a jen tak dál ![]()
@Cuddy píše:
To neni pravda, ze nepratelske. Jen mohou stat vice nohama na zemi a diky zkusenostem videt uz trochu dale. Videt to, co clovek ve svych 21 letech nevidi…
no tak mně je o devatenáct let víc než zakladatelce, ale „díky bohu“ tak moc nohama na zemi zase asi nestojím, abych proti zakladatelce takhle vyjížděla a lustrovala ji. ![]()