Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vas vsechny, odhodlala jsem se konecne sem take napsat a podelit se o vse s vami. Predem se omlouvam za nove a pro nekoho i zbytecne tema a taky za to, ze pisi bez hacku a carek. ![]()
Za par dni oslavim 20. narozeniny, mam pritele s kterym jsem od svych i jeho 15ti let. V 18ti letech jsem se prestehovala k nemu i jeho rodine nadruhou stranu republiky, jelikoz po rozvodu rodicu mi to s mamou dost skripalo. Bydleli jsme u nich rok, oba chodili do prace, ale nebylo to ono, s jehou maminkou to bylo obcas dost narocny a tak jsme se letos v lednu prestehovali do vlastniho bytu. Oba vydelavame, mame dva pejsany a celkove je nam moc fajn, jenze.. mame v byte volny pokoj, ktery defakto nevyuzivame, uz delsi dobu jsem si zacala vsimat, ze vsude vnimam deti a miminka, najednou jako by se vsude resilo tehotenstvi v kazdem filmu, v kazde reklame, vsude byli same tehulky a ja narazela snad jen na ne.. Az me to hodne vrtalo hlavou a ano, je to tady, jsem na miminko pripravena. Asi v breznu jsem se s tim sverila priteli a po zvazeni vsech okolnosti, ze mame vlastni bydleni, auto, penezni rezervu, oba stabilni zamestnani a pritel by dokazal rodinu zaopatrit, jsme se shodli, ze neni na co cekat a z prazdneho pokoje by byl fajn pokojicek.
Snazime se zhruba pul roku, chtela bych zde najit nekoho, kdo je na tom stejne a mit si o tom s kym promluvit, podelit se se zkusenostma a doufat, ze se zde nenajde nekdo, kdo by me za muj vek a rozhodnuti odsuzoval ![]()
Mas tady spoustu skupin snazilek, tak se nekam pridej, nikdo te odsuzovat nebude
ja si treba nasla holky, co se snazily od stejneho mesice jako ja a psala si s nimi, doporucuju ![]()
Ahoj, za věk tě nikdo nebude odsuzovat, pokud máš jak uživit dítě a to máte. Já se snažila od ledna tohoto roku, a začátky probíhaly přesně jak píšeš, zničehonic všude mimina a těhotenství, taky oba vyděláváme a řekli jsme si proč nezačít. Přítel tehdá ještě studoval při práci a já se také zrovna nevyhýbala stresu, no nešlo nám to. Když teda po pul roce přítel dostudoval uspěšně a já změnila práci, tak ejhle hned první měsíc 2 čárky. To byl červenec a minulý týden jsem šla na revizi dělohy, prcek tam nebyl
Jelikož se máme začít zase snažit po 3 měsících, tak jsme se rozhodli, že se vezmeme, tak teď mám plnou hlavu příprav, jelikož chceme velkou svatbu a nenapadl mě kouzelnější termín než na letošního silvestra:)Takže oslavíme svatbu, plynule přejdeme na oslavu silvestra a hned 1. oslavíme mé 25. narozeniny:D a potom hubaj znova na krásné a příjemné snažení:) ![]()
Ahoj nikdo te odsuzovat nebude me je 23 a s manželem se taky snažíme jedno jsme čekali ale v 11 tt jsem o miminko přišla tak nas to čeká odznova hlavne je na to nemyslet a vše si užívat ![]()
@Axlaranda Vsimla jsem si, ale vetsinou jsou to skupinky kde uz jsou na sebe holky zvykle a znaji se ![]()
@pampelušák mimiska je mi lito
a zaroven gratuluji ke svatbe, poradne si ji uzij a vse radne oslavte, pak se to urcite povede
.. Ja jsem vetsinou ve stresu hodne z pritelove maminky, na tendenci se mi furt vylejvat srdicko kvuli jejim problemum a pak toho mam plnou hlavu ![]()
@wendisek to me mrzi
bylo to hodne tezky, kdyz jste o prcka prisli vid? Ja si to vubec neumim predstavit. Snazim se na to nemyslet, nemerim BT ani nejak nehlidam ovulaci, snazim se si to jen uzivat, ale kdyz pak je pritel v praci, tak na to clovek mysli no
kazdopadne drzim palecky, at se brzo povede ![]()
A dekuji, ze me neodsuzujete, casto slychavam, nikam nespechej, uzivej si dokud muzes, nebo ze jsem moc mlada. Ale ja to uvnitr tak citim a to okoli hold nechape ![]()
Jo to mi taky pořad říkali, hlavně mamka a to ještě nedávno není kam spěchat, uzivej si atd. A když jsem ji řekla že jsem těhotná takstestim bez sebe( jsme tři sestry já nejmladší a holky se k rozmnozovani jještě nemají) no a tex mi říká jen co budete moct tak na to hupsnete a ono se to podaří.
![]()
@pampelušák Jéé
No já byla nedávno u rodiny, když jsem se zmínala mamce, že bychom chtěli s přítelem mimi a zařídit si rodinu, ptala se na finance, což u nás není dnes už problém a mužu říct s klidem na srdci, že na to máme a jsme zabezpečení a chceme to oba, byla taky moc ráda a dokonce popřála, at se nám to brzo splní
Naopat táta, ten mi to naopak furt rozmlouvá, že si mám nechat napsat antikoncepci a že nemám být blbá, ten o tom, že chceme a že se snažíme ani radši neví, přeci jen jsem dospělá a je to naše věc, on se s tím smíří doufám ![]()
@Emyunka je to pro každou holku těžký když o své miminko prijde ted uz to budeme tak ze se ro melo stát lepší než aby byl prcek nemocny. Ja taky neřeším teplotu, ovulaci atd ale jak sem sama taky na to porad myslim. Holky moc nam preji aby nam to všem brzo vyšlo. Všude slyším mate čas uzovejte si tak jak kdy jsme se brali ale my víme ze jsme připraveni.
@wendisek Jak píšeš, bolí to, ale lepší než kdyby byl prcin nemocnej.
Držim ti palečky, aby se vám to splnilo co nejdřív a tentokrát s hezkým koncem
Koukám, že vždycky se najde někdo, kdo si tohle myslí „máte čas, užívejte si, není kam spěchat“, ale i my to tak cítíme. Chtěli jsme vždy prcka, až budeme zabezpečení, až tomu malému pokladu budeme moct dát vše co bude potřebovat a co bude v naších silách a možnostech. A právě ted už mu to dát můžeme, tak na něj měsíc co měsíc čekáme a moc se na něj těšíme ![]()
@Emyunka mame to stejný jsme spolu pres šest ke uz jsme chtěli miminko driv ale oba jsme dostudovali, našli si dobrou práci, dodelali baracek, vzali se a proste pecka strašně mi chceme a taky co měsíc se na něj těšíme. Taky jsme proste chtěli aby se u nás mel dobre a byli jsme zabezpečený
zrovna včera sem slyšela mas čas deti budes mít furu to me dokáže naštvat
Nejlepší je, že do 27 ti říkají máš času dost a potom jak když uhodí najednou „tik tak, biologické hodiny tikají“ ![]()
@pampelušák vzdycky se nejakej pruda najde
maji proste potrebu komentovat rozhodnuti ostatnich. Jsme jako ovce a kdyz jedna vystoupi ze stada a udela neco jinak, je to spatne, ale s tim my nic neudelame ![]()
Jinak omlouvam se, ze jsem tu ted dyl nebyla, mela jsem toho ted moc, vecne v praci. Jak se vam dari holky, jak jste na tom? Ja jsem momentalne na konci cyklu a cekam kazdym dnem, zda se mrcha dostavi. Doufam, ze ne!!
drzim vam palecky ![]()
Já se zas modlim aby se dostavila, už mám jen dva týdny na to, potom prý musím na vyvolávačku. Takový paradox:D
Plánujeme svatbu, takže toho máme taky dost:D
@pampelušák
To teda
tak preju, at se svatba vyvede! Preju ti to
.. me se mrcha vcera dostavila se ctyr dennim spozdenim
tak jsem zacala uvazovat o kontryhelovem caji, ze ho vyzkousim a uvidime ![]()