Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SIMONA1234 píše:
Chtěná, nechtěná…to je jedno…důležitý je, že je TEĎ milovaná…všechno má svá pro a proti…mít děti brzo=v mládí si sice moc neužiješ, nebuduješ kariéru, ale zase máš v pětatřiceti relativně odrostlé děti a celý život před sebou…Mít děti pozdě=užiješ si mládí, vybuduješ domov, kariéru…asi budeš klidnější, ale většinou i úzkostnější matka. No..tak si vyberJá mám zlatý střed, rodila jsem ve 26 letech.
Asi tak, no.. Máme ji rádi a to je pro nás hlavní ![]()
Ahojky, bydlím také v Odolené Vodě, pokud budeš mít zájem napiš mi. 26let, mám 5 ti letou dcerku a teď čekám další (***@seznam)
Eva
@aneekoli Ahoj
Jé to jsem ráda, že se někdo ozval
V jakém jsi měsíci?
Ahoj, já jsem teď ve čtvrtém měsíci. Ty jsi ještě na mateřské?
Oživuji diskusi
Rok výroby jsem 1979 dítě 22 m. Dolní náměstí ![]()
@eva0209 Ja jsem rodak z Prahy 4. Tady v Odolce bydlim 9.mesicu..
Já jsem tady asi tři roky… Stále si zvykám
určitě to má i své výhody
Cestu do Centra si užívám víc než, když jsem tam jezdila skoro denně do práce
Jsem taková víc skromná
V teplákách non stop
Je to měsíc od měsíce lepší ![]()
Kdyby tu byl normální obchod, byla bych ta nejstastnejsi
Jinak to tu jde ![]()
@aneekoli @SIMONA1234 Ahoj maminky, jsme těsně před koupí pozemku v Odolene Vodě, proto bych se vás ráda zeptala, jak se vám tam s dětmi bydlí? Na internetu jsem nějaké info našla, ale nic světoborného. Přečetla jsem si, že tam je mateřské centrum, na nákupy sjet radši do Letňan, Čakovic,… Co třeba doktoři (pediatr, pro dospělé, gynekolog, zubař)? 'Dá se jít někam na hezkou procházku (né podél silnice)? Co cvičení pro děti/dospělé, chodíte někam? Co školka, dostane se tam dítě v pohodě nebo je nával? Joo, a co mě ještě zajímá, jak je to s dopravou, zda jezdí i nízkopodlažní autobusy? Prostě mě zajímá vše okolo bydlení s dětmi, tak budu ráda, když se se mnou o vaše postřehy podělíte. Zmínila jsem jen Aneekoli a Simona1234 (tuším, že tam bydlíte nejdéle), ale i od ostatních maminek info uvítám. Děkuji moc.
@Ewu Ahoj…no, já už mám skoro 12 letou puberťačku…
Je tu tuším mateřské centrum, takový klub „Sluníčko“…jsou tam i kroužky, mají divadýlka, mažoretky atd…i hlídání dětí myslím. Nákupy já osobně realizuju v Tesco on line, jinak drobnosti kupuju v potravinách (Enapo-horní nám. a Bala-dolní nám.) + jsou tu večerky-horní náměstí vietnamec a Žabka, 2 x řezník, pekařství + cukrárna…jedna cukrárna je i na dolním nám. Teta drogerie, železářství + domácí potřeby…dole jsou ještě 2 vietnamské večerky. Je tu i švadlenka a optika…kadeřnictví (několik) a zlatník…fitcentrum Petra, pokud cvičíš.
Pošta (dolní nám.), papírnictví+ mini zverimex naproti poště…malé obchůdky s oblečením, taky naproti poště. Je tu asi 6-7 hospod
Obedcní úřad…knihovna u školy. Je tu ZŠ i MŠ…školku přistavovali loni a předloni(50 + 32 nových míst)…dostaly se i tříleté děti, nevím jestli všechny, ale brali je…Doktoři tu jsou…praktici, pediatři (ti vím, že berou nové pacienty), jsou tu i zubaři, ale tam je trochu problém se dostat…já předloni jen přes známého, jinak bez šance
Je tu i gynekologie, taky mě vzala bez problému…
Je tu i nějaký klub Stonožka-kroužky pro děti, nevím jaké…
Vycházky…no, pokud máš kočár je tu to špatné s chodníky…nic moc a málo. My s dětmi chodili do lesa za školou…chodí tam i družina. Jezdí tu klasické mimopražské busy, tedy s nástupem předními dveřmi…nízkopodlažní ne, ty jsem tu nikdy neviděla…kočárky nastupují těmi prostředními dveřmi, pak jdeš dopředu zaplatit jízdné a modlíš se, aby se řidič nerozjel dřív než se prodereš zpátky na středovou plošinu s kočárkem…
Byla jsem toho svědkem několikrát…
Tak já jen doplním k těm busům - nízkopodlažní jezdí, a dokonce se mi zdá, že je vídám čim dál častějš. Moje dítko má už skoro 4 roky, takže už dva roky jezdíme bez kočáru, ale ještě za naší „kočárkové“ éry ty nízkopodlažní ještě nebyly označený v jízdních řádech, takže to byla sázka do loterie a kolikrát se mi poštěstilo natrefit na něj s kočárem, to se dá snad spočítat na prstech jedný ruky
Ale myslim, že už to snad upravili a zjistit se to dá (ovšem jaký je na to spolehnutí, těžko říct, já už to naštěstí nemusim študovat). Ale zas mě to dokopalo překonat ostych a prostě se naučit říct si o pomoc, vždycky se někdo našel
Jinak já nemám řidičák a funguju tu bez problémů, na nákup jezdíme do Globusu v Letňanech jednou týdně všichni autem a jinak jsem se vždycky všude dopravila busem. Dcerka chodí od září do školky a je pravda, že při zápisu byla první pod čarou (v září jí bylo tři a půl), ale nakonec se dostala - někdo asi odpad. No a pak otevřeli novou budovu a nabrali další tušim dvě třídy, tak už by ta situace měla bejt taky lepší. K pediatrovi jsme se tu dostali bez problémům, já i manžel k obvoďákovi taky. Zubaře a gynekologii mám v Praze (jsem tam spokojená, takže jsem se nnesnažila sehnat někoho tady). Ale s malou jsme ještě jako s miminkem potřebovali na gynekologii a nebyl problém. Co tak ještě? Česká spořitelna tu je (pro mě důležitý kvůli bankomatu). Jo, a ta cukrárna na dolním náměstí je naprosto skvělá ![]()
Příspěvek upraven 22.01.15 v 20:36
Tak mi to nedalo a jukla jsem na ty nízkopodlažní busy - idos je najde, cca jednou za hodinu (akorát mezi 16 a 18 je nějakej výpadek). Je to teda většinou spoj přes Břežany, jede o chviličku dýl (max 10 minut).