MMR - čím později, tím lépe?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24612
29.11.19 14:53
@Lucie_Sx píše:
No jasně, ale to už je každého věc, netřeba se odvolávat na nutnost vysoké proočkovanosti dětí a tím udržení kolektivní imunity, která v tomto případě žádná neexistuje :nevim:.

Pokud budou naockovany deti( s ohledem na vyjimky) a všichni dospělí, kteri potrebuji, dá se mluvit o kolektivní imunite. Potom je jedno když do země vleze třeba zulukafr z konce světa. Nepředpokládám, že se zrovna tady sesli vsichni odpůrci očkování. Jsou jich spousty(ne, čísla nemam) a asi proto se tolik tluče na očkování dětí. Je to na vůli rodičů, zda své deti nechají očkovat a tím je chranit(vím, že se stane, že očkování se „neujme“). A taky vím, že očkování může mít vedlejší účinky. Snad nevadí, že to takhle rozepisuju. On na to stejné nějakej hladovec skočí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.11.19 17:41
@stock píše:
Pokud budou naockovany deti( s ohledem na vyjimky) a všichni dospělí, kteri potrebuji, dá se mluvit o kolektivní imunite. Potom je jedno když do země vleze třeba zulukafr z konce světa. Nepředpokládám, že se zrovna tady sesli vsichni odpůrci očkování. Jsou jich spousty(ne, čísla nemam) a asi proto se tolik tluče na očkování dětí. Je to na vůli rodičů, zda své deti nechají očkovat a tím je chranit(vím, že se stane, že očkování se „neujme“). A taky vím, že očkování může mít vedlejší účinky. Snad nevadí, že to takhle rozepisuju. On na to stejné nějakej hladovec skočí. :)
.

Jenže VŠICHNI dospělí nikdy nebudou pravidelně přeočkovávaní. To je nereálné.
A pokud sem vleze někdo se spalničkami, tak ohrožení budou nejmenší kojenci, kteří díky tomu, že jejich matky nemoc neprodělaly, nebudou mít imunitu dostatečně dlouho.
To se budeme zase opakovat jako v jiných diskuzích :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24612
29.11.19 18:54
@Lucie_Sx píše: .Jenže VŠICHNI dospělí nikdy nebudou pravidelně přeočkovávaní. To je nereálné.
A pokud sem vleze někdo se spalničkami, tak ohrožení budou nejmenší kojenci, kteří díky tomu, že jejich matky nemoc neprodělaly, nebudou mít imunitu dostatečně dlouho.
To se budeme zase opakovat jako v jiných diskuzích :nevim:.

Jo, je to furt dokola. Ne, nebudou. Ono je jednodušší to svádět na všechno možný/stát, doktory, vedlejší ucinky atd, než zvednout zadek a nechat se zkontrolovat, nebo oockovat. Pokud se budoucí matky nechají naočkovat, mají jejich mimca rovnocennou ochranu, c:a 6 mesicu, zrovna jako mimca matek, které spalničky prodělaly. Ono je těch 6 měsíců pohyblivych. Je to od mimca k mimcu. Zrovna jako u očkovaných „vyrostlych“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.19 23:10

Díky všem tedy za názory, došla jsem k tomu, že odkládat do 2 let nebudeme a pujde na ockovani po Vánocích. Uz je zdravá (i kdyz teda lezou zuby ale momentálně bez teplot), ale kvůli dlouhé době NU se bojim do toho pouštět teď pred Vanoci. Nikdy sice zadnou reakci neměla, ale na to se nechci spoléhat a kdyby měla nejakou ošklivou reakci hure se pres svatky hleda pomoc, navic po ockovani MMR se ma vyhybat kolektivu coz o Vanoce, kdy se schazite s příbuznými moc zrovna nejde. Jen doufam ze si neporidi zas nejaky bacil. V souvislosti s tehotenstvim to resit nebudu nechala jsem si vzit protilatky a mam jich pry jeste dost. Tak snad je me rozhodnuti správné…

• Citovat
  • Upravit
35299
10.12.19 06:10
@Anonymní píše:
Díky všem tedy za názory, došla jsem k tomu, že odkládat do 2 let nebudeme a pujde na ockovani po Vánocích. Uz je zdravá (i kdyz teda lezou zuby ale momentálně bez teplot), ale kvůli dlouhé době NU se bojim do toho pouštět teď pred Vanoci. Nikdy sice zadnou reakci neměla, ale na to se nechci spoléhat a kdyby měla nejakou ošklivou reakci hure se pres svatky hleda pomoc, navic po ockovani MMR se ma vyhybat kolektivu coz o Vanoce, kdy se schazite s příbuznými moc zrovna nejde. Jen doufam ze si neporidi zas nejaky bacil. V souvislosti s tehotenstvim to resit nebudu nechala jsem si vzit protilatky a mam jich pry jeste dost. Tak snad je me rozhodnuti správné…

Myslim, ze jsi udelala vsechno pro to, aby to bylo v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 20:51

Holky popravdě u mě doslo dost k obratu, že jsem se začala tak bát tech spalnicek ze malou neberu nikam mezi lidi, ze si rikam jestli ji na to ockovani nevzit jeste teď v pondělí. Riskly byste to pred tema Vanocema? Kamarádka mi dneska rekla proc tam nechci jet ze jeji syn byl v pohodě a nezna nikoho kdo by mel špatnou reakci, no ale to je mi jasný ze to neznamená, ze nase mala mit reakci zadnou nebude. I kdyz doufam ze nebude. Nikdy jsem nechodila na ocko ani v patek pred víkendem. Uz se tesim az bude po tom ockovani a ja nad tim nebudu muset furt premyslet. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2270
14.12.19 21:31
@Anonymní píše:
Holky popravdě u mě doslo dost k obratu, že jsem se začala tak bát tech spalnicek ze malou neberu nikam mezi lidi, ze si rikam jestli ji na to ockovani nevzit jeste teď v pondělí. Riskly byste to pred tema Vanocema? Kamarádka mi dneska rekla proc tam nechci jet ze jeji syn byl v pohodě a nezna nikoho kdo by mel špatnou reakci, no ale to je mi jasný ze to neznamená, ze nase mala mit reakci zadnou nebude. I kdyz doufam ze nebude. Nikdy jsem nechodila na ocko ani v patek pred víkendem. Uz se tesim az bude po tom ockovani a ja nad tim nebudu muset furt premyslet. :zed:

Tam zalezi, zda mate na Vanoce naplánované nějaké akce, návštěvy, apod. Reakce (nejcasteji horecka, zvysena teplota) byva kolem 8 - 10 dne. Ja treba zas neznam nikoho, ci dite by par dni nemelo alespon zvysenou teplotu. Muj nejstarší mel vysoke horecky a vůbec nesly srazit. Navic kazdorocne ma pres svatky nektere z deti virozu, a ani nas pediatr pres zimu a chripkovou sezonu neockuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
14.12.19 21:44
@Anonymní píše: Řeším teď to samé dcera má 18 měsíců, ja v 8tt. Když jsem četla vše možné jak je lepší toto očkování dát až po 2 roce, že už je ucelená nervová soustava, chtěla jsem odložit, teď na prohlidce jsem se bala že mě budou nutit za každou cenu ockovat hned. Po konzultaci s doktorem, ze jsem těhotná i když říkal, že by se nemělo nic stát, že odlozime do dvou let. Ulevilo se mi. Pak mi řekl, že reakce jsou čím jsou starší, horší a jaká jsou rizika když spalničky dostane. Teď nevím co dělat. Moje matka na mě tlačí ať ockuju co nejdřív (nevi teda ze jsem tehotna).Manžel že tomu nerozumí…jsem nějak bezradna. Nejsem odpurce ockovani, dcera ma i nepovinné ockovani, ale tyhle sragory se bojim a nevim kdy je pro ni lepsi ji to dat co je vetsi riziko. Reakci zadnou doted nastesti nemela. Tak nevim jestli s ni jit po novem roce, ted totiž neni uplne zdrava a pred vánoci ji nechci ockovat, ta doba kdy muzou přijít nežádoucí ucinky je dlouha a nerada bych o svatky shanela pripadne pomoc. A nebo jestli vyuzit ze je pripustny odklad do 2 let. Mate nekdo radu? Ja uz jsme z toho uplne vyřízená. Jako každý rodič chci pro sve dite to nejlepší, jen nevim co to je 😞

Nečetla jsem další stránky, ale vloni jsem řešila něco podobného. Předem jsem byla nachystaná, že syna naočkuji v jeho 2 letech. Pak jsme ale plánovali druhé dítě a já trnula, jak to vyjde. Otěhotněla jsem skoro hned, v jeho 21 měsících a zvažovala, jak to udělat. Nakonec mi jako nejlepší varianta vyšlo, očkovat po tom druhém roce, když budu ve druhém trimestru. Na třetí jsem to nechávat nechtěla, po porodu taky ne. Všechno bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 21:44

No tak klasika babicky, prababicky… Rikam si ze uz se asi to snad nezblazni když pujde po… Prave tech horecek se bojim, abychom svatky nestravili na pohotovosti (kde jsou vzdy doktori nadseni) a minuly Vanoce jsme s malou obe promarodily a ja jsem cela natesena jak maly dite ze si to letos uzijem ze uz to bude i vic vnímat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.19 21:46
@Avrun píše:
Nečetla jsem další stránky, ale vloni jsem řešila něco podobného. Předem jsem byla nachystaná, že syna naočkuji v jeho 2 letech. Pak jsme ale plánovali druhé dítě a já trnula, jak to vyjde. Otěhotněla jsem skoro hned, v jeho 21 měsících a zvažovala, jak to udělat. Nakonec mi jako nejlepší varianta vyšlo, očkovat po tom druhém roce, když budu ve druhém trimestru. Na třetí jsem to nechávat nechtěla, po porodu taky ne. Všechno bylo ok.

Ja budu po novem roce stejne taky koncit prave 1. Trimestr

• Citovat
  • Upravit
13475
14.12.19 21:47

Jo a po očkování doporučuji na očistu sehnat homeopatikum acidum sulfuricum, potenci 5ch nebo 9ch. Podává se jedna kulička týden po očkování a za další týden ještě jedna. Kulička se nechá rozpustit ve vodě v nekovové lžičce, na homeopatikum se nesahá rukou. Tohle konkrétní bývá na předpis, ale menší lékárny ho prý mívají i bez, třeba benu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 21:51

@Avrun
Diky za tip mrknu na to :palec:

• Citovat
  • Upravit
13475
14.12.19 21:51
@Anonymní píše:
Ja budu po novem roce stejne taky koncit prave 1. Trimestr

Jako známá byla i v prvním trimestru, ale třeba naše pediatra dítě matky takhle na začátku neočkuje. A já bych to neriskla. Sice se říká, že přenos nikdy nebyl prokázán, ale na druhou stranu teda ani zamítnut. Někdo doporučuje nechat to hned po porodu na 6n, že je miminko chráněné od matky, ale to mi přišlo šílený…řešit případné nú a mít k tomu novorozence. A čekat kvůli mimču na očkování další rok, to taky ne. Takže ten druhý trimestr se mi zdál nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 21:54

Muzu vam rict ze zlaty casy, kdy jsem o ockovani vedela kulovy a co rekl doktor bylo svaty… Pak ve spojitosti s hledanim informaci o bexseru jsem vycetla takovych veci ze mi z toho sla a jde hlava kolem a prefiltrovat si to je teda dřina, zlata nevedomost. Moje kamaradky jsou uplne v klidu, nechaj dat co doktor kdy řekne, klidně i 2 vakciny najednou…

• Citovat
  • Upravit
34322
15.12.19 10:07
@Anonymní píše:
Holky popravdě u mě doslo dost k obratu, že jsem se začala tak bát tech spalnicek ze malou neberu nikam mezi lidi, ze si rikam jestli ji na to ockovani nevzit jeste teď v pondělí. Riskly byste to pred tema Vanocema? Kamarádka mi dneska rekla proc tam nechci jet ze jeji syn byl v pohodě a nezna nikoho kdo by mel špatnou reakci, no ale to je mi jasný ze to neznamená, ze nase mala mit reakci zadnou nebude. I kdyz doufam ze nebude. Nikdy jsem nechodila na ocko ani v patek pred víkendem. Uz se tesim az bude po tom ockovani a ja nad tim nebudu muset furt premyslet. :zed:

Nebrat mezi lidi je trošku paranoia. Kolik případů spalniček je za rok v ČR, 800? 1000? Pokud to vezmu čistě matematicky, tak pravděpodobnost nákazy je fakt malá :nevim:.

U toho očkování jde nejen o nežádoucí účinky (na svátky nikde žádní doktoři nebudou a když budou, tak nebudou mít personál, nebude se jim nic chtít), ale i o to, že dítě bojuje se třemi nemocemi najednou a je v takovém stavu dost zranitelné, mělo by být více v klidu, opravdu držené mimo větší kolektivy, aby do toho ještě něco nechytlo, to je na svátky všechno na houby. Já vím, že to lidi neřeší a s dítětem po očkování vyrazí kamkoliv, ale není to vůbec rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek