Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poraďte.
Máme termín na MMR v 16 měsících.
Syn ještě nechodí. Může mu to ublížit v PMV? Doporučily byste odklad?
Mám velký strach, z téhle vakcíny.
@Dollorres píše:
Prosím poraďte.Máme termín na MMR v 16 měsících.
Syn ještě nechodí. Může mu to ublížit v PMV? Doporučily byste odklad?
Mám velký strach, z téhle vakcíny.
Jestli to chces odlozit, tak to odloz
.
@Lucie_Sx Já nevím. Pokud by to mít vliv nemělo. Budu rada, že to má za sebou. Navíc na jaře je asi nejlepší čas. Jen si nejsem jistá jestli to nezpůsobí třeba to, že nebude chodit.
@Dollorres píše:
@Lucie_Sx Já nevím. Pokud by to mít vliv nemělo. Budu rada, že to má za sebou. Navíc na jaře je asi nejlepší čas. Jen si nejsem jistá jestli to nezpůsobí třeba to, že nebude chodit.
Jestli nechodi, nedavala bych.
Ale to si musi rozhodnout kazdy sam.
Teď v době covidu oslabit imunitu živou vakcínou, do toho bych nešla.
Milé maminky,
přesně tomuhle tématu se věnuji v mém výzkumu v rámci diplomové práce - zkoumám postoj rodičů k povinnému očkování dětí..jak moc jsou informovaní, jaký mají názor na aktuální povinný očkovací kalendář, co je k tomuto názoru vede a zda jejich názor ovlivnil Covid. Budu ráda, když mi ve výzkumu pomůžete a vyplníte můj dotazník, je anonymní a vyplnění zabere 5 minut. Pokud budete chtít, můžu Vám sem poslat odkaz, až výzkum vyhodnotím ![]()
Odkaz na dotazník zde: https://forms.office.com/r/iitpZ66SWa
Předem moc děkuji! ![]()
Dobry den, jdu na vas s dotazem a asi potrebuju i uklidit ted ve ctvrtek jsme naockovali maleho na mmr. Ziva vakcina a v patek byl manzel pozitivni na covid.. v nedeli uz jsem byla pozitivni ja. Bojim se ze kdyz to mali chytne a projevy toho ockovani jsou az 7-12 den, ze se mu neco stane
.. mate nekdo s timhle zkusenost? Dekuji za uklidneni
My dávali ve 2 letech a 3 měsících a naprosto v pohodě, bez vedlejších příznaků.
Reagovala špatně jen na první dávku bexera, jinak všechna ockovani max s teplotou první den.