Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Prosim prosim a mate nekdo zkusenosti s MMR ve 3 letech? Dekuji za reakce
Prosim o zachovani anonymity, nechci aby me urciti lide odsoudili
zatím ne, ale máme odloženo na 3.rok a jsem moc šťastná, že to bez problémů šlo
Ahoj, my měli jít tenhle měsíc a na poslední chvíli jsem to odvolala s tím, že je syn nachlazený a že bysme to rádi odložili minimálně po zimě. Sestra naprosto OK, říkala že na prohlídce v roce a půl se dohodnem kdy… Mám dobrý pocit, že jsme nešli teď.
Máme také odloženo po třetím roce, ráda si počkám na odpověď někoho, kdo má reálnou zkušenost
.
Obě holky jsem dávala naočkovat těsně před zápisem do školky, naše doktorka tohle odkládání vůbec nepodporuje, ale trvala jsem na svém, tak to musela respektovat. holky to zvládly bez reakcí. za mě určitě odložit.
Očkovala jsem syna (15m.) minulý týden v úterý a bez reakce. Jen po 7 dnech prý průjem- ale hlídala ho ten den tchýně, a když jsem ho přebírala, tak už žádné problémy neměl. Tak nevím…Ale syn teda neměl reakaci na žádné očkování, možná kdyby byl víc senzitivnější, tak bych zvažovala odklad. Takhle ale nebyl důvod.
@Lenkahusa
reakce se může ale dostavit až během 30 dnů po očkování. Snad to budete mít OK:)
Jinak mi mluvíš z duše, já bych totiž syna nechala taky normálně naočkovat, kdyby neměl reakci na poslední Hexu. Všechny měl v poho, ale u té poslední měl horečky, do té doby mě nenapadlo, že bych odložila MMR..
On clovek dokud s vlastnim ditetem nepozna „reakce“ tak prakticky neresi odsun… je to jako se vsim, nedokazeme se nikdy vzit do situace druheho dokud tu danou situaci nezazijem.. ja nechala prvni MMR naockovat ve 2 a ctvrt, syn mel asi 10. - 14. den horecky kolem 38 - 38,5 ale relativne v pohode, druhou davku dostal tesne pred nastupem do skolky pred 3. rokem a bez reakce.
Dekuji za reakce. Jsem rada, ze to u vas bylo v poradku. Dokonce mi kamaradka poslala nejaky odkaz a tam jsou celosvetove spatne reakce a u 3 letych u MMR je tam jen 5 pripadu
Ja ocku verim, jen u toho MMR mam nejakou hruzu. Dekuji za uklidneni
@Lejaa ano to vim a mam pocit ze NU muzou byt u vsech vakcin 6 tydnu.,
@Anonymní píše:
Dekuji za reakce. Jsem rada, ze to u vas bylo v poradku. Dokonce mi kamaradka poslala nejaky odkaz a tam jsou celosvetove spatne reakce a u 3 letych u MMR je tam jen 5 pripadu
Ja ocku verim, jen u toho MMR mam nejakou hruzu. Dekuji za uklidneni
@Lejaa ano to vim a mam pocit ze NU muzou byt u vsech vakcin 6 tydnu.,
Mám 20 měsíční a 2 dávky MMR za sebou a vše v pohodě, bez jakýchkoliv problémů ![]()
Zdravím maminky ![]()
Blíží se nám 15 měsíců a s nimi i očkování. Takže jsem naší doktorce oznámila, že chci očkování odložit až nejdřív na 2 roky. Prý musíme podepsat informovaný nesouhlas (já i manžel).
Je to povinné ze zákona, nebo se tím jen chrání sama? Myslela jsem, že zákon stanovuje u MMR vakcíny jen spodní hranici.
No, doktorka v tom samozřejmě vidí tragedii a ukecává nás k očkování…
Je to na její ochranu, pokud by synátor nad 15 měsíců něco z toho chytil, tak že ji nebudete potahovat po soudech apod.
Proč s tím máš problém?
@Plomba
Ahojky, nás to mělo čekat na konci října, taky v 15-ti měsících. Prostě jsem zavolala, že nepřijdem, že jsme se s manželem domluvili, že odložíme na nejdříve po novém roce. V lednu máme jít na 1,5roční prohlídku, tak se prý domluvíme tam.
Ano, ze zákona je stanovena nejnižší hranice 15 měsíců, takže si myslím, že se doktorka chce krýt. My nic podepisovat nemuseli a ani nikdo v mém okolí
Nic bych jí nepodepsala.
Podepiš odklad (nikoliv odmítnutí) očkování. Doktorka se tím zřejmě kryje, že ti očkování nabídla a tys odmítla. Nevidím v tom problém, žádná sankce z toho pro tebe samozřejmě neplyne.
@Plomba Tak moc neporadím, ale já třeba našemu dr. řekla mezi dveřmi řekla, že teď očkovat určitě nebudeme, že to vidím nejdřív na jaře, ale spíš v těch dvou letech ( v srpnu) sice se netvářil a poučil mě, že on v tom očkování vidí přínos, ale nic o žádném formuláři neříkal ![]()