MMR očkování - odklad

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4367
19.11.14 17:10

@Plomba Chápu, tak já to sem vložím jako text a snad se Ti to povede vytisknout, jestli budeš potřebovat :-)

Odklad poskytnutí zdravotní služby, konkrétně povinného očkování

Údaje nezletilého pacienta
Jméno a příjmení:… narozen:…
Adresa trvalého pobytu:…

Údaje poskytovatele zdravotních služeb:
Praktický lékař pro děti a dorost…
Zdravotní středisko…

zdravotní služba: povinné očkování
proti spalničkám, příušnicím, zarděnkám očkovací látkou Priorix
Já,… jako zákonný zástupce nezletilého syna… prohlašuji:

• že jsem byla ze strany zde uvedeného zdravotnického zařízení srozumitelným způsobem informována o poskytnutí zdravotní péče, to jest o povinném očkování proti výše uvedeným nemocem očkovací látkou…
  • byla jsem informovaná o účelu, povaze a předpokládaném přínosu této zdravotní péče
  • byl dán s dostatečným předstihem k prostudování příbalový leták a byla dána možnost klást paní doktorce doplňující otázky.

Poučení jsem porozuměla.

Přes výše uvedené, provedení povinného očkování u nezletilého syna… zatím odkládám.

V…, dne…2014

Podpis zákonného zástupce pacienta

Zdravotnický pracovník převzal:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.11.14 17:30

Muzu mit prosim dotaz? Dcerka ma 1. vakcinu v rijnu 2013 (bylo ji 20 mesicu), preocko melo byt letos v kvetnu, ale kvuli memu tehotenstvi jsme to s detskou Mudr. odlozili. Je nejaka lhuta, do kdy musi byt naockovana druha vakcina od te prvni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
19.11.14 17:34

@Halamka Děkuji :hug: Pokud by mi doktorka poslala něco jiného (myslím něco z čeho by nevyplýval odklad), tak jí vnutim toto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
19.11.14 20:30

@anorien U nás se přeočkovává po 12-18 měsících, pokud se nepletu, nicméně např. na Slovensku až v 10 letech, což je logičtější, protože ony dětské nemoci jsou větší hrozbou v dospívání a dospělosti-respektive možné následky.
Horní hranice není nastavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
20.11.14 08:58

@Halamka Jestli jde o priorix, tak po pul roce se aplikuje druha dávka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.11.14 09:07

No jde o priorix. Mam prave strach, aby driv nepropadla ta prvni vakcina nez dojde k druhe. Ale snad ne… musim se na to u doktorky zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.11.14 09:22

@anorien

Neboj se, nepropadne. Záleží na zvyklostech země. Na Slovensku to mají opravdu snad až po těch 10 letech. Naopak je to lepší, protože je větší šance, že to nedostane i v pozdějším věku.
Klidně můžeš přeočkovat mnohem později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.11.14 09:28
@Bubiii píše:
@Halamka Jestli jde o priorix, tak po pul roce se aplikuje druha dávka. :think:

Přesně tak, první dávku malá dostala těsně před 15 měsícem, druhou po půl roce a absolutně bez jakýchkoliv problémů. Proč tady tak plašíte? Akorát tím děsíte ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
20.11.14 09:29

Druha dávka je tzv. vychytavaci (tzn. vyprovokovani tvorby protilatek u par % populace, ktera si neutvorila dostatecne hladiny po prvni davce) určitě na www.vakciny.net najdeš odpovědi. Lze psát i do poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
20.11.14 09:31

@krtek7489 Já bych za takove „děšení“ u prvního dítěte byla vděčná. Tolik problému bychom si pravděpodobně ušetřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.11.14 10:50

@krtek7489
Také to nevnímám jako děšení ostatních. Je to holý fakt. A tím, že před možnými problémy zavřeme oči, tak nezmizí. Já budu raději informovaná/vyděšená o možných reakcích a budu vědět, co může přijít, než si v klidu hovět doma a pak vědět prd, co dělat, když se něco nachomýtne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.11.14 11:14
@Lejaa píše:
@krtek7489
Také to nevnímám jako děšení ostatních. Je to holý fakt. A tím, že před možnými problémy zavřeme oči, tak nezmizí. Já budu raději informovaná/vyděšená o možných reakcích a budu vědět, co může přijít, než si v klidu hovět doma a pak vědět prd, co dělat, když se něco nachomýtne.

Tak já jsem samozřejmě také byla informovaná od našeho pediatra jako každá matka, jaké mohou být nežádoucí účinky a rozhodně před nimi nezavírám oči 8o, spíš vždycky čekám, co se nedej bože stane a ono nikdy nic. ;) A to jsem těch očkování u svých dětí zažila už mnoho, takže nechápu o jakém hovění si píšeš :mrgreen: :roll: Mě jde spíš o to, že ted ne, ale za půl roku klidně. Tak bud jsem proti a držím se svých zásad a neočkuji, proti tomu nic nemám a nebo prostě očkuju a za každou cenu neprudím u doktora, jenom proto, že prudit můžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.11.14 11:15
@anorien píše:
Muzu mit prosim dotaz? Dcerka ma 1. vakcinu v rijnu 2013 (bylo ji 20 mesicu), preocko melo byt letos v kvetnu, ale kvuli memu tehotenstvi jsme to s detskou Mudr. odlozili. Je nejaka lhuta, do kdy musi byt naockovana druha vakcina od te prvni?

Preockovava se za 6 až 10 měsíců, ale nemusíš se bát odkladu, vakcína je dobře imunogenní, nic neprošvihneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.14 11:17

Ahoj můj malej dostal před 14 dny poslední dívku a od včera je ve 40 horečkách nic jiného mu není tak to bude asi z očkování dr říkala, že do 14 dní může přijít reakce. a sem ráda že nás už douho žádné očko nepotká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.11.14 11:31
@krtek7489 píše:
Tak já jsem samozřejmě také byla informovaná od našeho pediatra jako každá matka, jaké mohou být nežádoucí účinky a rozhodně před nimi nezavírám oči 8o, spíš vždycky čekám, co se nedej bože stane a ono nikdy nic. ;) A to jsem těch očkování u svých dětí zažila už mnoho, takže nechápu o jakém hovění si píšeš :mrgreen: :roll: Mě jde spíš o to, že ted ne, ale za půl roku klidně. Tak bud jsem proti a držím se svých zásad a neočkuji, proti tomu nic nemám a nebo prostě očkuju a za každou cenu neprudím u doktora, jenom proto, že prudit můžu :nevim:

Asi jsi můj příspěvek moc nepochopila.
Hele, dle mě to není černé nebo bílé, jak ty píšeš - neočkovat vůbec, nebo očkovat. Já nejsem neočkující maminka, syn dosud dostal vše co měl dostat, ale MMR prostě odkládám a rozhodně to neznamená, že jsem PROTIočkovací nebo, že chci doktora nějak prudit. V zákoně je jasně dané, že mám nárok očkování odložit, využiji toho, protože je to mé rozhodnutí a s doktorem to nemá absolutně co dělat.
S věkem se taky rizika snižují, je to snesitelnější jak pro rodiče, tak hlavně pro dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek