Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych koupila synovci /2,5 roku/ nějakou pěknou knihu, hezké ilustrace a především s hezkým „čtením“ - kratší příběhy či vyprávění.
Má moc rád, když mu čteme. Je chytrý, zvídavý..
Sama děti nemám a moc ani nekupuji, takže nemám vůbec přehled.
Budu ráda za nějaký tip..
Děkujuu ![]()
Co třeba Jiří Kahoun? Měli jsme Příběhy včelích medvídků a Pohádky na kolejích
V tomto věku měly obě děti rády rýmované pohádky od F. Hrubína (2×7 pohádek), Prasátko Peppa, Tlapkové knížky, Binga, ale vydržely i u klasických pohádek typu O zlaté rybě, O třech prasátkách, Karkulka, apod. Pak po třetím roce jsem předčítala Boba a bobka, Broučky (jako malá jsem je měla ráda, teď v dospělosti mi přišli strašně divní
), pohádky od Zdeňka Svěráka nějaké, Máša a medvěd a Mašinka Tomáš (podle těch pohádek nových), a pak dle zájmů, jeli jsme něco o dinosaurech, vesmíru, něco si vybral sám v knihovně podle obálky.
My máme asi 3 knihy - MOJE PRVNÍ ČTENÍ.
Knihy mají sice měkkou vazbu, ale jsou tam krásné ilustrace a jedna pohádka je max na 10 minut. Dceru baví.
Podobný věk - u nás hodně teď frčí Ferda Mravenec. Vyhrabala jsem ho v knihách po partnerovi, když byl dítě a malá je nadšená. Příběhy jsou kratinké doplněné hezkými ilustracemi. Příběh na sebe navazuje, ale zárovenň je každou kapitolou ukončen, takže dítě se má na co těšit dál.
My dostali pro deti tuto radu https://www.alza.cz/…d5192818.htm?…. Mne se to sice extra nelibilo, ale deti to „zraly“. Meli myslim od 2 do 5 let pro kazdou vekovou kategorii jednu.
A jinak moje srdcovka jsou Pohadky od Milose Macourka. Ty se nikdy neomrzi, poslouchaji je i ted pubertaci.