Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Hezký den,mam temer 15m syna, a nechova se vubec hezky k ostatnim detem. Je celkove velmi zivy, vsude vleze, na vse prijde, psychomotoricky vyvoj zcela v poradku.
Kdyz jsme v hernicce, deti kouse, kope, taha za vlasy, taha za obleceni, chyta za nohu, boucha hrackama… Doma nas teda taky obcas kousne, placne - vzdycky rikame durazne NE, odejdeme, atd., nebijeme ho a ani nebijeme sebe navzajem. Lasky ma hromadu, mazlime ho, hrajeme si s nim…
Je to jedinacek, mame psa, k tomu se chova moc hezky. Strasne me to trapi, uz jsem kvuli tomu prestala chodit i na plavani, a nevim, zda kontakt s detmi vyhledat nebo se mu vyhnout, dokud nezmoudri. Je nesmirne vycerpavajici ho porad urputne hlidat a blokovat jeho utoky.
Mate nekdo, prosim, podobou zkusenost? Vyrostly z toho vase deti? Co pomohlo a jak dlouho to trvalo?
Ostatni maminky a jejich pohledy jsou vyzivne.
Dekuji za pomoc!
A ty se fakt divíš, že jsou pohledy jiných dost výživné?
Tobě vy se líbilo, kdyby ti tvoje děcko někdo pokousal, pokopal, nebo tahal za vlasy???
Kdyby tohle tvoje děcko udělalo mému, tak věř, že by nezůstalo jen u pohledů.
A pokud to dítě nedokážeš zvládnout, tak bude opravdu lepší, když se budeš dětským kolektivům vyhýbat. Na tohle fakt není nikdo zvědavej, ![]()
A možná by mu jedna dvě na prd.el neuškodila. Nebo mu udělat to samé, co dělá on ostatním. Ať si zkusí jaké to je. Dítěti v roce a půl už musíš začít nastavovat jisté hranice. A stylem : miláčku tohle se nedělá, tytyty, to asi nebude ![]()
Nechodte tam a pockej, az trochu dozraje.
NE a odchod nestaci, musis tomu zabranit, jeste nez zacne - chytnout ruku, podrzet, atd.
@Anonymní píše:
Hezký den,mam temer 15m syna, a nechova se vubec hezky k ostatnim detem. Je celkove velmi zivy, vsude vleze, na vse prijde, psychomotoricky vyvoj zcela v poradku.
Kdyz jsme v hernicce, deti kouse, kope, taha za vlasy, taha za obleceni, chyta za nohu, boucha hrackama… Doma nas teda taky obcas kousne, placne - vzdycky rikame durazne NE, odejdeme, atd., nebijeme ho a ani nebijeme sebe navzajem. Lasky ma hromadu, mazlime ho, hrajeme si s nim…
Je to jedinacek, mame psa, k tomu se chova moc hezky. Strasne me to trapi, uz jsem kvuli tomu prestala chodit i na plavani, a nevim, zda kontakt s detmi vyhledat nebo se mu vyhnout, dokud nezmoudri. Je nesmirne vycerpavajici ho porad urputne hlidat a blokovat jeho utoky.
Mate nekdo, prosim, podobou zkusenost? Vyrostly z toho vase deti? Co pomohlo a jak dlouho to trvalo?
Dekuji za pomoc!
Je to v tomhle věku úplně normální, obzvlášť u těch dětí, které vyhledávají společnost. On jinak komunikovat neumí. Samozřejmě ho to přejde, musíš teď prostě konfliktům zabraňovat a předcházet. A samozřejmě se obrnit trpělivostí a nasadit hroší kůži proti hloupý kecům, které budou přicházet. Neboj, přejde to. Je to ještě prďola ![]()
@Šmoulice píše:
A ty se fakt divíš, že jsou pohledy jiných dost výživné?Tobě vy se líbilo, kdyby ti tvoje děcko někdo pokousal, pokopal, nebo tahal za vlasy???
Kdyby tohle tvoje děcko udělalo mému, tak věř, že by nezůstalo jen u pohledů.A pokud to dítě nedokážeš zvládnout, tak bude opravdu lepší, když se budeš dětským kolektivům vyhýbat. Na tohle fakt není nikdo zvědavej,
A možná by mu jedna dvě na prd.el neuškodila. Nebo mu udělat to samé, co dělá on ostatním. Ať si zkusí jaké to je. Dítěti v roce a půl už musíš začít nastavovat jisté hranice. A stylem : miláčku tohle se nedělá, tytyty, to asi nebude
Tebe bych chtěla mít za maminku ![]()
Moje dítě se ještě ve třech občas chová jako šílenec, ideální je fakt se vyhnout těmto aktivitám. Vždyť je to za trest a o nervy, dej mu čas.
Já nezapomenu nikdy na ty opovrhující pohledy, a to byl malej jenom bezprostřední a chtěl si povídat a prostě působil zvláštně. Nechodit tam vůbec
@Anonymní píše:
Dekuji za pomoc!
Za mě pomáhá, zastavit ho dříve než to udělá. Ve chvíli, kdy vidíš, že se chystá pr
zatahat za vlasy, chytit mu tu ruku a důrazne ne. A takto u všeho. Je to náročné, ale věř tomu, že časem se to naučí…je to takové období, ale je třeba mi nastavit hranice. Drz se ![]()
@Sardelka píše:
Tebe bych chtěla mít za maminku
Budeš se asi divit, ale to oplácení pomůže. Každý dítě zkouší. A je jen na rodiči, co s tím udělá, nebo neudělá.
A bohužel jsem se párkrát s takovým dítětem v herně setkala. Kdy moje dítě bylo terčem útoku. A matky? Měly to povětšinou těžce na salámu
Jedna se omluvila se slovy: však on je ještě malej. ![]()
Naštěstí už moje dítě pochopilo a není taková trubka jako dřív. A oplácí to těmto smradům sama.
![]()
Já si teda nemyslím, že je to normální, do kolektivu jsme s dítětem chodili hodně a byla spíš výjimka, že se některé dítě takhle chovalo. Odchod fakt v tomhle věku nepomůže. Chce to snažit se tomu předejít a pokud se chystá nebo to udělá, chytnou za ruku, zabránit tomu, důrazně říct ne. Ano, je to možná vyčerpávající, ale tohle jediné pomůže.
@Šmoulice píše:
A ty se fakt divíš, že jsou pohledy jiných dost výživné?Tobě vy se líbilo, kdyby ti tvoje děcko někdo pokousal, pokopal, nebo tahal za vlasy???
Kdyby tohle tvoje děcko udělalo mému, tak věř, že by nezůstalo jen u pohledů.A pokud to dítě nedokážeš zvládnout, tak bude opravdu lepší, když se budeš dětským kolektivům vyhýbat. Na tohle fakt není nikdo zvědavej,
A možná by mu jedna dvě na prd.el neuškodila. Nebo mu udělat to samé, co dělá on ostatním. Ať si zkusí jaké to je. Dítěti v roce a půl už musíš začít nastavovat jisté hranice. A stylem : miláčku tohle se nedělá, tytyty, to asi nebude
Promin, ale Ty jsi uplne vystavni min*da. Vubec si neumis predstavit, co mama takoveho ditete zaziva a jak je pro ni kazda socializace narocna. Vubec to neni o tom, ze by to dite nezvladla, dite se rodi s nejakym habitem, a je treba se s tim naucit VHODNE pracovat. Je to dite, nechape, ze to, co dela, muze nekomu ublizit. A resit to tak, ze ho taky kousnu, kopnu, zataham za vlasy = co by to tomu diteti asi tak dalo za signal? Nejspis, ze kdyz se tak chova jeho mama, je to uplne normalni se tak chovat taky.
Tohle delat nebudu, uplne se mi to prici a je mi lito vsech deti, jejichz rodice to resi timto zpusobem.
Doma se to nenauci. Takze chodit mezi deti, ale dusledne hlidat a popripade odejit. Driv nebo pozdeji to pochopi vetsina deti. Ale neni to, ze si nekde sednes a odpocines. Takovemu diteti musis stat za zadkem a porad regulovat, vysvetlovat, branit a odchazet s revem. Rodicovstvi je narocne. Zase porad je to prcek, ktereho muzes zbalit pod kridla a odejit, takze zadny velky problem.
@Anonymní píše:
Promin, ale Ty jsi uplne vystavni min*da. Vubec si neumis predstavit, co mama takoveho ditete zaziva a jak je pro ni kazda socializace narocna. Vubec to neni o tom, ze by to dite nezvladla, dite se rodi s nejakym habitem, a je treba se s tim naucit VHODNE pracovat. Je to dite, nechape, ze to, co dela, muze nekomu ublizit. A resit to tak, ze ho taky kousnu, kopnu, zataham za vlasy = co by to tomu diteti asi tak dalo za signal? Nejspis, ze kdyz se tak chova jeho mama, je to uplne normalni se tak chovat taky.
Tohle delat nebudu, uplne se mi to prici a je mi lito vsech deti, jejichz rodice to resi timto zpusobem.
A je ti líto i těch dětí, které si přijdou hrát do herničky, a odcházi pokousané, obouchané hračkama, s vykáranými vlasy a pokopané? Ony jsou taky malé, jak to mají jejich rodiče vysvětlit jim? Nebo tam je to ok a ony jsou „trenažér“ té socializace, protože náš bobánek „je ještě malý“?
@Anonymní píše:
Každý hájí zájmy svého dítěte ty mindo …
A je mi úplně jedno co chudinko zažíváš. Ostatní nejsou povinni trpět rozmary tvého rozcapeného děcka, víme? ![]()
A on se bude jednou divit, až se nějaké dítě naštve a jednu mu švihne samo. Ale tobě to určitě vadit nebude, že?
Protože to vlastně ani nesmí vadit ostatním. ![]()
Tak třeba to jednou poznáš, když bude někdo ubližovat tvému synáčkovi. Jistě to velkoryse přejdeš. ![]()
@Šmoulice píše:
Nepřijde mi ze bylo v textu psáno “Divím se tomu ze pohledy jsou dost výživné “ tak bych zpomalila. Nikdo tomu dítěti do hlavy nevidí takže proč mu hned dávat přes zadek nebo ho držet mimo kolektiv. Nic bych si z toho nedělala a brala ho dal mezi děti a snažila se s nim komunikovat. Ono to přejde.
@Ounou píše:
A je ti líto i těch dětí, které si přijdou hrát do herničky, a odcházi pokousané, obouchané hračkama, s vykáranými vlasy a pokopané? Ony jsou taky malé, jak to mají jejich rodiče vysvětlit jim? Nebo tam je to ok a ony jsou „trenažér“ té socializace, protože náš bobánek „je ještě malý“?
Přesně moje řeč. ![]()
Ostatní mají držet hubu a krok. Jak se ozvou, tak se madam naštve a začne urážet. ![]()
Hezký den,
mam temer 15m syna, a nechova se vubec hezky k ostatnim detem. Je celkove velmi zivy, vsude vleze, na vse prijde, psychomotoricky vyvoj zcela v poradku.
Dekuji za pomoc!