Moje dítě je malý terorista

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15688
1.2.23 18:20
@Anonymní píše:
Nepřijde mi ze bylo v textu psáno “Divím se tomu ze pohledy jsou dost výživné “ tak bych zpomalila. Nikdo tomu dítěti do hlavy nevidí takže proč mu hned dávat přes zadek nebo ho držet mimo kolektiv. Nic bych si z toho nedělala a brala ho dal mezi děti a snažila se s nim komunikovat. Ono to přejde.

Pohrdavě až arogantně napsala, že pohledy maminek jsou výživné. Jak kdyby na to matky neměly pomalu ani reagovat. :roll:
A na to jsem se jí já zeptala, zda se tomu fakt diví? :roll:
Pokud to děcko neumí zvládnout, tak ať do toho kolektivu neleze. Ostatní na takové děcko fakt zvědaví nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
1.2.23 18:20
@Anonymní píše:
Nepřijde mi ze bylo v textu psáno “Divím se tomu ze pohledy jsou dost výživné “ tak bych zpomalila. Nikdo tomu dítěti do hlavy nevidí takže proč mu hned dávat přes zadek nebo ho držet mimo kolektiv. Nic bych si z toho nedělala a brala ho dal mezi děti a snažila se s nim komunikovat. Ono to přejde.

Ja bych tedy taky držela mimo kolektiv aspoň nějakou dobu, pak bych to zkusila zas.. zase nemůže nechat své dítě pořad ubližovat jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24526
1.2.23 18:22

Doma se nenaučí nic. Chce to ten kolektiv. Ale ty musíš zasáhnout ještě nejlíp před jakýmkoliv útokem na ostatní. Házení věcí zakazovat. A opravdu důrazně. Ne opravdu není nutný fyzicky trest, ale chce to být důsledná a reagovat fakt stylem, že je to špatně. Musí to být i poznat z tónu hlasu, že dělá co nemá. My se s tímto setkali v rodině. Mým dětem bylo ubližováno a ono to příjemné fakt není, když ještě člověk vidí, že maminka na to kašle a zákaz je udělán ve stylu „ty jsi hodný kluk“. Ale je to v tomto věku u některých dětí opravdu normální. Jenže moje děti reagovali tím, že se s daným chlapcem nechtěli vidět a nechtěli mu půjčit hračky. Báli se o ně, což vyvolalo zase konflikt, že mám lakomé děti. Je to těžký ta výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
1.2.23 18:22

Tak a teď je jasné, po kom to to dítě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
1.2.23 18:27

No, doporučeni je, ho tam prostě nebrat.
Pokud je to pro tebe vyčerpávající, tak co na to mají říkat ti, kterých se to týka?
Jak si vlastně představujeyš, ze by měli reagovat?
15 měsíční dítě je v kolektivu děti často high level.

Mně na tom vždy nejvíce štvalo a to v přístupu matek bez jediného rozdílu, že to jako všichni budou chápat a tolerovat. Často taky dělají, že nevidí. A často bez omluvy se citily dotčené, když je nekdo napomenul, popřípadě osobně a fyzicky reagoval na útok jejího potomka, když ona to u svačinky a kávy sama nestihla.
Ano, okolí se bude bránit. Ty by jsi se nebránila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 18:29

Za mě je nejlepší postupná socializace. My se scházely s kamarádkou. Obě máme podobné děti, takže jsme si nic nevyčítaly. Občas se pokopaly, pokousaly, ale přežily. Snažily jsme se je hlídat, ale vždycky se nepovede.

@Šmoulice píše:
Budeš se asi divit, ale to oplácení pomůže. Každý dítě zkouší. A je jen na rodiči, co s tím udělá, nebo neudělá.
A bohužel jsem se párkrát s takovým dítětem v herně setkala. Kdy moje dítě bylo terčem útoku. A matky? Měly to povětšinou těžce na salámu
Jedna se omluvila se slovy: však on je ještě malej. :roll:
Naštěstí už moje dítě pochopilo a není taková trubka jako dřív. A oplácí to těmto smradům sama. :dance: :dance:

Budeš se divit, ale jsou děti, u kterých oplácení nepomůže. Mám takové dítě doma.
Vyrostlo z toho až v MŠ. U něj byl problém s komunikací, protože nemluvil, takže vše dlouho řešil ručně.
My jsme kvůli tomu do hernicek nechodili a na hřišti jsem se od něj nehnula. Ale nemůžeš takové dítě odizolovat úplně.

• Citovat
  • Upravit
24526
1.2.23 18:31

Ono je ještě dobré napsat, že 15ti měsíční dítě si nebude hezky hrát s jiným dítětem. Kolektivní hra přichází až později. Takže vlastně to dítě moc neví co má s těmi jinými dětmi dělat. Mě se u sourozenců osvědčilo je to v tomto věku opravdu učit. Takže jsem u mladšího seděla a trpělivě ukazovala co staršímu může a nemůže udělat, jak si má hrát, neničit věci a pod. Samo to fakt nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
1.2.23 18:32

Prvně nauč děcko jak se chovat a pak lezte mezi ostatní. Já bych taky u pohledu nezůstala, kdyby ubližoval mému dítěti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
1.2.23 18:33
@Anonymní píše:
Za mě je nejlepší postupná socializace. My se scházely s kamarádkou. Obě máme podobné děti, takže jsme si nic nevyčítaly. Občas se pokopaly, pokousaly, ale přežily. Snažily jsme se je hlídat, ale vždycky se nepovede.Budeš se divit, ale jsou děti, u kterých oplácení nepomůže. Mám takové dítě doma.
Vyrostlo z toho až v MŠ. U něj byl problém s komunikací, protože nemluvil, takže vše dlouho řešil ručně.
My jsme kvůli tomu do hernicek nechodili a na hřišti jsem se od něj nehnula. Ale nemůžeš takové dítě odizolovat úplně.

Tak sis ho aspoň hlídala. To je v pořádku, když víš, jaký je … A píšeš, že jste do heren nechodili. Taky v pořádku. A z tvého příspěvku aspoň cítím, že tě to štvalo, že jsi se s tím snažila něco dělat.
Ale zakladatelka na mě působí arogantně a sebestředně. Prostě můj miláček je vlastně chudák a běda jak se někdo ozve!!! :roll: Nebo jen křivě podívá. 8)

Příspěvek upraven 01.02.23 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.2.23 18:33
@Anonymní píše:
Promin, ale Ty jsi uplne vystavni min*da. Vubec si neumis predstavit, co mama takoveho ditete zaziva a jak je pro ni kazda socializace narocna. Vubec to neni o tom, ze by to dite nezvladla, dite se rodi s nejakym habitem, a je treba se s tim naucit VHODNE pracovat. Je to dite, nechape, ze to, co dela, muze nekomu ublizit. A resit to tak, ze ho taky kousnu, kopnu, zataham za vlasy = co by to tomu diteti asi tak dalo za signal? Nejspis, ze kdyz se tak chova jeho mama, je to uplne normalni se tak chovat taky.
Tohle delat nebudu, uplne se mi to prici a je mi lito vsech deti, jejichz rodice to resi timto zpusobem.

Mně je líto těch pokousanych děti. Opravdu není normální ho nechat a jen přihlížet jak vaše děcko ubližuje ostatním. Je jedno že to nechápe. Velice rychle pochopí že to boli a že se to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
1.2.23 18:36
@Anonymní píše:
Promin, ale Ty jsi uplne vystavni min*da. Vubec si neumis predstavit, co mama takoveho ditete zaziva a jak je pro ni kazda socializace narocna. Vubec to neni o tom, ze by to dite nezvladla, dite se rodi s nejakym habitem, a je treba se s tim naucit VHODNE pracovat. Je to dite, nechape, ze to, co dela, muze nekomu ublizit. A resit to tak, ze ho taky kousnu, kopnu, zataham za vlasy = co by to tomu diteti asi tak dalo za signal? Nejspis, ze kdyz se tak chova jeho mama, je to uplne normalni se tak chovat taky.
Tohle delat nebudu, uplne se mi to prici a je mi lito vsech deti, jejichz rodice to resi timto zpusobem.

Jenže musíš to brát i z druhé strany. Já bych nechtěla být dítětem, kterému někdo nabančí v herničce. To děcko z toho může mít taky trauma. Buď musíš situaci předcházet, sedět u dítěte a zabránit tomu aby ublížil ostatním a nebo prostě počkat až doroste a mezi děcka zatím nechodit. Nemůžeš počítat s tím, že se to naučí na tom že to budete vysvětlovat, když někomu ublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
1.2.23 18:40
@Šmoulice píše:
Tak sis ho aspoň hlídala. To je v pořádku, když víš, jaký je … A píšeš, že jste do heren nechodili. Taky v pořádku. A z tvého příspěvku aspoň cítím, že tě to štvalo, že jsi se s tím snažila něco dělat.
Ale zakladatelka na mě působí arogantně a sebestředně. Prostě můj miláček je vlastně chudák a běda jak se někdo ozve!!! :roll: Nebo jen křivě podívá. 8)Příspěvek upraven 01.02.23 v 18:35

Můj miláček a já-nemůžete pochopit, jak je to hrozné. No, fakt se mi to chápe těžko. Zato chápu, jak hrozné je odcházet odněkud s plačícím děckem, i když ono si jen v klidu hrálo. To je pecka!

• Citovat
  • Upravit
24526
@Anonymní píše:
Za mě je nejlepší postupná socializace. My se scházely s kamarádkou. Obě máme podobné děti, takže jsme si nic nevyčítaly. Občas se pokopaly, pokousaly, ale přežily. Snažily jsme se je hlídat, ale vždycky se nepovede.Budeš se divit, ale jsou děti, u kterých oplácení nepomůže. Mám takové dítě doma.
My jsme kvůli tomu do hernicek nechodili a na hřišti jsem se od něj nehnula. Ale nemůžeš takové dítě odizolovat úplně.

Tohle mi zkoušel dělat první syn. Dlouho nemluvil. Krásně ho, ale šlo naučit se domluvit. Zkusit tu svoji potřebu vykomunikovat jinak než řečí a bouchnutím. Používal pár slov, tak jsme si s tím museli poradit. Mluvit pořádně začal až s nástupem do školky. Ale do školky nastoupil jako úplně nekonfliktní dítě. Je pravda, že je to hodně trénovali a nemohl přece o dva roky mladšího bráchu bouchat a pod. I dítě co nemluví je schopné domluvy úměrně věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377

@Šmoulice arogantně a sebestředně tady působíš jen ty. Sama zakladatelka píše, že už omezila všechny aktivity a je z toho nešťastná, tak nechápu, proč jí tu nasazuješ psí hlavu a takhle jsi se do ní pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nevim, kde v textu jste se docetly, ze sedim, piju kavicku, a divam se, jak kouse a masi deti. Doufala jsem, ze popis, ze je vycerpavajici ty utoky stale blokovat, staci k tomu, aby bylo jasne, ze stojim u nej a NENECHAM ho tem detem ublizit. Nevyblokuju 100 %, ale uz nikoho nepokousal, k chytnuti za limec, nohu, snahu o chyceni za vlasy, k tomu dochazi, ale chytam ruku. Vazne ho hlidam. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML