Moje dítě je malý terorista

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11200
2.2.23 10:06
@Trojlístek píše:
@Bytsamsebou to není pravda, že nevezme. Já mám zkušenost jinou.

Tak jako vezme, ale řekne, že se nedá v tomhle věku nic zjistit a zase pošle dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 10:07
@Bytsamsebou píše:
Tak jako vezme, ale řekne, že se nedá v tomhle věku nic zjistit a zase pošle dál…

To není pravda. Nepiš nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
2.2.23 10:11
@Trojlístek píše:
To není pravda. Nepiš nesmysly.

Mám také zkušenosti… Od maminek, které mají děti s ADHD, či Aspergerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 10:20
@Bytsamsebou píše:
Mám také zkušenosti… Od maminek, které mají děti s ADHD, či Aspergerem.

Co myslíš tím a pošle dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
2.2.23 10:24
@Trojlístek píše:
Co myslíš tím a pošle dál?

Jakože domů nebo zpět k pediatrovi ať ho více hlídá a ten mu předepíše max. rybí tuk, či nějaké vitamíny. Nemůže v 15-ti měsících udělat jakékoliv závěry, diagnózy. Dítě v tu dobu není vyzrálé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
2.2.23 10:27

A ano, TY můžeš chodit s dítětem k psychologov/psychoterapeutovi a TY se za jeho pomocí můžeš naučit s tak malým dítětem pracovat, rozvíjet ho, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 10:40
@Bytsamsebou píše:
A ano, TY můžeš chodit s dítětem k psychologov/psychoterapeutovi a TY se za jeho pomocí můžeš naučit s tak malým dítětem pracovat, rozvíjet ho, atd.

Ano a o to mi celou dobu jde. Každopádně už se nějak snažím a cosi se děje a situace mi není lhostejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
2.2.23 11:09
@Bytsamsebou píše:
Přesně to píšu skoro v každé diskuzi. Nastavit dětem zrcadlo a dělat to, co ony, ať vidí/ví, že je to nepříjemné.
Jinak zakladatelko, určitě bych se z kolektivu nestáhla! Třeba si ho některé dítě spacifikuje samo. Mou dceru v obří herně úmyslně bouchl a shodil z klouzačky stejně starý 5-letý chlapeček ( já to ale neviděla). Pak mi ho celá dceřina banda kamarádů (různých věkových kategorií) z dálky ukázala. Já jsem řekla, že nemohu soudit, jelikož jsem nic neviděla, dceru objala a zeptala se jí, zda jí něco nebolí. Pak šli všichni za ním a domluvili mu, bez násilí a v klidu. Všimla si toho jeho maminka a šla za nimi, a i když to také neviděla, věřila bandě dětí a svému synovi domluvila a mou dceru pohladila…

jj, jak jinak vychovávat, někoho kdo není ještě sociálně a mentálně vyspělý, aby pochopil slovní domlouvání matky.
Jen ona chce vychovávat dítě tak nějak „moderně“, bez čehokoliv fyzického, taky nebiju děti, to nikdy, ale lepanec přes ruku, nebo po zadku, přes plenu mně přijde jako nejúčinnější.

• Citovat
  • Upravit
2033
2.2.23 11:30

Já jsem taky tehdy uvažovala, že to s někým budu konzultovat, ale než jsem to zrealizovala, problém se vyřešil sám. Tohle není žádná patologie, ale jev, kterým projde určité, byť menší % dětí. I když to některé zde nerady slyší. Některá batolata to prostě dělají a ne, nevyrostou z nich většinou kriminalnici. Varovné mi to přijde až u dětí kolem 4 let, když by tloukli ostatní děti ve školce a na hřišti (ja jsem jako dítě cizí děti nikdy nebila, ale s bráchou jsme se mlátili asi to 15 let :mrgreen: a dnes jsme úplně mírumilovní).

Já bych byla pro to, jak někdo psal, trénovat v klidnějším prostředí na menším kolektivu (jen s jedním dalším dítětem), zabranovat nežádoucímu chování a ukazovat aktivně, jak se to dělá správně. Například, tvoje dítě chce cizí hračku, ok, půjdeme k tomu dítěti a zeptáme se. Cizí dítě chce naší hračku, řekneme, teď si s tím hraju já, nabídneme jinou hračku. Ono 15m je na to ještě malé, lepší to je kolem těch 2 let, ale zkoušet pomalu můžete. Vůbec bych nechodila do míst, kde se třeba platí, abyste mohli odejít, pokud bude dítě nežádoucí chování opakovat. Z hřiště se dá odejít lehce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24525
2.2.23 11:42

@Santa Juana půjčování hraček děláme stejně. Oblíbené, takové ty srdcové hračky nepůjčujte. Ideálně nebereme nikam sebou. Kluci si doma tyhle hračky taky neberou. Od začátku je učíme, že je v pořádku mít něco i jen svého. Jsou to teda asi u každého tři hračky. On pak nastává problém, když jiné dítě ty hračky ničí, hází s nimi. V tomto já jsem hodně doma důsledná a dělat to kluci nesmí. Jenže pokud se setkají s takovým dítětem, tak mu nepůjčí nic, pač se o hračky bojí. A chápu je, když vidí, že rodič dítěte nereaguje na házení hračkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
2.2.23 11:56

@anavi13 jj, ono s tím půjčováním hraček je to vůbec takové ošemetné. Třeba zrovna při těch návštěvách, které zde tedy doporučujeme. Některé dítě je splachovací a štědré a je mu jedno, i pokud by si s jeho věcmi hrála celá tlupa dětí. Jiné dítě je na svoje věci opatrné a trochu lakota a půjčovat nechce. To je pak taky hrůza při vzájemných návštěvách, zejména v rámci rodiny, kde se třeba i přespává. Kamarádka mojí příbuzné například razí, že když dítě nechce žádnou! svou hračku půjčit, absolutně nemusí, ale nepůjčí si ani tu od toho navstiveneho děcka. Ovšem co pak na té návštěvě a jak zabránit tomu, aby si batole na návštěvě nehrálo s žádnou cizí hračkou, kdyz je jich plný dům…

To už jsme někde jinde, jen že kolikrát jsem sama váhala, jak situaci elegantně vyřešit. Taky s tím bitím jsme s mužem měli spor, kdy už se má dcera bránit a jakým způsobem (vrátit to, odejít, jít žalovat…?). S tím si kolikrát neví rady ani trestní pravo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 12:17

No, abych to nejak za sebe uzavrela.

Nebudu mit doma agresivniho kriminalnika vylouceneho z kolektivu, zijiciho na okraji spolecnosti. Ani nepozuruju pocinajici ADHD, ktere je laickou spolecnosti velmi rado sklonovano a ponekud zneuzivano. Dokonce ani PAS.

Dodam jeste, ze mi situace neni jedno, ze to aktivne resim, ze nepiju kavu a tem situacim neprihlizim z povzdali a s usmevem na rtech. Zaroven taky dodam, ze nemam nezvladatelne dite, a ani se nechystam nezvladatelne dite vypestovat. Bit ho nebudu, k zamysleni nekterych mamynek - jsem sama bite dite, do krve, remenem, varechou, tahani za cop po byte, hazeni mnou o zem, apod. Asi nema cenu tedy znovu zminovat, proc pro me nasili neni cesta. A placnuti pres plenu nebo ruku, kousnuti, zatahani, to pro me nasili je, byt v male forme, samozrejme, protoze v tu chvili zneuzivam svoji silu vuci diteti.

Syn sebou nikdy nikde vzteky (zatim) nemlati, nerve, neplace, proste jen doposud nenabyl jemnocitu vuci detem. Blokujeme, resime to.

K detskemu psychologovi s nim v necelych 15m nepujdu. Mmchdm, vy, ktere to tu rady sklonujete, zkuste si rady detskeho psychologa precist. Cislo 1 je neoplacet nasili nasilim.

Neuveritelne, co jste ze me, na zaklade domnenek, nektere zkousely udelat. Preju vam vice empatie, posouzeni situace z perspektivy, misto odsuzovani a vymysleni si.

Vsem, ktere me podporily, moc dekuji. :kytka: Drzim palce vsem maminkam, aby se jim takove situace stavaly co nejmene :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24525
2.2.23 12:31

@Santa Juana my to teď řešíme tak, že si hračky co nechce půjčit ( je jich pár. Většinou Bruder auta, které ještě ani úplně pro skoro dvouleté dítě nejsou vhodné) si ještě před návštěvou uklidí. Což je někdy problém, pač tato návštěva s chlapečkem chodí ráda neohlášená. A syn je poučený ať půjčí odolné hračky. Takže se to nějak snažíme vyřešit, ale je to těžký, když to dítě ty hračky ničí. V podstatě je fakt zase s takovým dítětem lepší být na neutrální půdě. Jak reagovat je kolikrát fakt těžký. Ale zase musím říct, že s ostatními návštěvami dětí nebývá problém. Moje děti jsou nekonfliktní, takže si povětšinou pohrají moc pěkně.

Jo k tomu bití. U nás to třeba právě nebylo jen o bití od tohoto chlapce, ale jak jsem i psala o zalehávání, agresivním mazlení. A to bylo těžký, pač právě moje děti slyšeli, že to mají vydržet. To jsem se ohradila, že fakt nemusí. Jako když se jim něco nelíbí tak to tolerovat ani od malého dítěte nemusí. Takže jsem si je co nejvíc hlídala a bránila je. Ovšem, nastali situace kdy byli beze mě a to jsme se domluvili, že se budou bránit sami. Nesmí si nechat líbit něco co je jim nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.2.23 12:31

@Trojlístek
Tak ja rozhodne nepsala, ze matka nema reagovat!!!
Jasne ze ma.
Ale zaroven ze nema vubec smysl chodit do podobnych mist, kde se situace vyhrocuje a stihat to uhlidat proste nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.2.23 12:34

@anavi13
Pujcovani hracek neni nic povinneho. Kdyz dite nechce, nemusi. A zaroven ale musi unest, kdyz jine dite jemu taky nepujci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí